MamaGoesHere Tips & Tricks

5 Leukste theatervoorstellingen voor tijdens de herfstvakantie

Bezoek tijdens de herfstvakantie een theatervoorstelling met je kids. Er zijn verschrikkelijk veel leuke voorstellingen te zien die voor verschillende leeftijden leuk zijn. Om jou wat tijd te besparen hebben we alvast een aantal kindertheatervoorstellingen voor je op een rijtje gezet. 

Ernst en Bobbie (4+)
Juf Roos (2+)
Nijntje de musical (2+)
Woezel en Pip (2+)
As you like it  (8+)

 

1. Ernst en Bobbie (4+)

De eerste voorstelling die we aanraden is de voorstellen van Ernst en Bobbie. Ernst en Bobbie zijn namelijk weer terug.  Dit vrolijke duo heeft in de voorstelling een droomvakantie gewonnen, maar zoals altijd gaat het niet zoals zo verwachten. Ze komen namelijk in Amerika terecht wat niet de bedoeling was. Hoe gaan ze dit oplossen? 

De voorstellingen is te zien in Dronten, Beverwijk, Harderwijk, Middelburg en Waalwijk tijdens de herfstvakantie.

Meer informatie.

2. Juf Roos (2+)

Tijdens deze voorstelling gaan Juf Roos en Gijs zich voorbereiden op een belangrijke dag, namelijk Molendag. De molen mer dus op en top uitzien vandaag. Er gaat alleen van alles mis, dus moeten Juf Roos en Gijs er voor zorgen dat ze alles op tijd in orde maken. Dus zing dans en doe mee tijdens deze voorstelling. 

Deze voorstelling is te zien in Sittard, Capelle aan den IJssel, Eindhoven, Roosendaal, Winschoten en Den Haag tijdens de herfstvakantie.

Meer informatie.

3. Nijntje de Musical

Beleef de vrolijkste avonturen tijdens Nijntje de Musical. De musical is uiteraard gebaseerd op het wereldberoemde konijntje van Dick Bruna. Nijntje gaat op avontuur met haar vriendjes en vriendinnetjes en beleven de gekste dingen. 

Deze voorstelling is te zien in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Den Haag en Eindhoven tijdens herfstvakantie. 

Meer informatie. 

4. Woezel en Pip (2+)

Woezel & Pip zijn terug in het theater. De vrolijke dierenvriendjes hebben een groot meezingfeest georganiseerd voor hun maatjes. Gezamenlijk richten ze de allerleukste groep op: de vriendjesclub. Natuurlijk mogen de kleine theater bezoekertjes ook lid worden van de club. Zing en dans mee met alle grote hits tijdens de Woezel & Pip Sing-a-long.

Deze voorstelling is te zien in Ijsselstein, Sittard, Zoetermeer, Winschoten, Etten-Leur, Amsterdam, Bussum, Dordrecht, Venlo, Hardenberg en Roosendaal tijdens de herfstvakantie. 

Meer informatie.

5. As you like it  (8+)

Ook voor de ouderen kinderen is er genoeg te zien in het theater deze vakantie zoals de voorstelling As you like it.  In As you like it rekenen de Toneelmakerij en Circus Treurdier af met het hokjesdenken en de romantische clichés. Geniet van de Shakespeariaanse liefdeskomedie zoals je die nog nooit hebt gezien. 

Als Rosalinde en haar nichtje Celia het huis uit worden gezet, vluchten ze het bos in. Om struikrovers en andere engerds om de tuin te leiden, vermomt Rosalinde zich als jongeman. Samen gaan ze op zoek naar de vader van Rosalinde, die in de Ardennen een camping heeft met de inclusieve dresscode ‘as you like it’. Ook ontmoet Rosalinde Orlando en slaat de vonk gelijk over. Wat gaan ze allemaal  beleven tijdens deze voorstelling?

De voorstelling is te zien in Amsterdam, Enschede, Haarlem, Leiden Utrecht en Den Haag tijdens de herfstvakantie.

Meer informatie.

Nog meer leuke lijstjes voor de herfstvakantie!

Dat waren de 5 leukste theatervoorstellingen die te zien zijn tijdens de herfstvakantie en hoeven je kinderen zich dus zeker niet te vervelen. Liever naar een binnenzwembad of bak je liever leuke recepten met je kinderen? Bekijk dan onze andere tips voor tijdens de herfstvakantie.