MamaGoesHere Tips & Tricks

5 Leukste buitenactiviteiten tijdens de herfst vakantie

De herfstvakantie is weer begonnen. Tijd om lekker naar buiten te gaan en te genieten van de prachtige natuur om je heen. De bomen worden mooi van kleur en de bladeren vallen, dit is een teken dat genoeg te doen is buiten! Wij hebben een paar activiteiten op een rijtje gezet die perfect zijn voor het herfst weer.

 

Herfst knutselwerkjes maken
Help dieren met vogelhuisjes en insectenhotels
Openlucht museum bezoeken
Boswandeling maken
As you like it  (8+)

 

Genoeg activiteiten om buiten te doen dus deze herfstvakantie. Vergeet die warme kleding of een regenjas mee te nemen als je op pad gaat met de kinderen. Het is immers herfst, dus regen kan zomaar naar beneden komen. 😉

1. Herfst knutselwerkjes maken

Knutselen. Wie is er niet groot mee geworden. Er zijn veel leuke knipsel die je samen met je kinderen kunt maken. Zo kun je gedroogde bladeren overtrekken en inkleuren. Of eikels en dennenappels verzamelen en dan schilderen in leuke kleurrijke herfst kleuren. Kijk voor inspiratie eens op Pinterest, daar zijn genoeg leuke knutsel ideeeen voor de herfstvakantie te vinden om te doen.

Of check eens deze insta accounts:
knutselen.voor.kinderen
knutselen_met_juf_rosalie

Of check 1 van deze handige site:
knutselsvoorkinderen.nl
knutselopdrachten.nl

2. Help dieren met vogelhuisjes en insectenhotels

Nu het weer wat kouder wordt, hebben ook de insecten het wat zwaarder. Dus bouw je eigen insectenhotel zodat de insecten beter de winter door komen. Natuurmonumenten heeft een mooie video gemaakt zodat je dit makkelijk zelf thuis kunt maken. 

Waar moet je op letten bij het bouwen van een insecten hotel?

  • Plaats je insectenhotel of bijenhotel op een zonnige plek in je tuin of op je balkon
  • Gebruik je bamboestengels of boorgaten? Houdt dan een diameter aan van maximaal 10 mm aan en zorg dat de stengels/gaten aan één kant dicht zijn.
  • Bij het gebruik van boorgaten in hout: boor met de draad van het hout mee. Zorg dat het hout droog is en zonder scheuren. En zorg dat de gangen glad zijn omdat de bijen er anders hun vleugels aan scheuren. Je kunt hiervoor het beste hout van eiken, esdoorn, es of beuk gebruiken.
  • Creëer holtes en spleten om veel verschillende soorten insecten naar je hotel te lokken. Je kunt hier bijvoorbeeld riet, dakpannen, plantenresten, dennenappels of leem voor gebruiken.

3. Openlucht museum bezoeken

Bezoek een openluchtmuseum met je kinderen deze herfstvakantie. Er zijn best heel veel openlucht musea in Nederland. Nooit geweten 🙂 Ieder openlucht museum heeft zijn eigen en thema. Dit maakt het leuk en leerzaam. Maar vooral leuk want het is tenslotte vakantie! Hier Is ons lijstje met de leukste openlucht musea:

4. Boswandeling maken

Om dit te bedenken hoef je natuurlijk geen creatief genie te zijn. Maar toch. Een boswandeling hoort er toch wel echt bij in de herfstvakantie. De herfst is tenslotte een van de mooiste seizoenen voor een boswandeling. Natuurmonumenten heeft een mooie lijst met herfstwandelingen samengesteld.

Toerist in eigen land spelen

Niks is minder leuk dan je eigen land of stad ontdekken alsof je een toerist bent. Vaak vergeet je namelijk alle mooie bezienswaardigheden bij jou in de buurt omdat je er zo dichtbij woont. Dus doe een tocht in de buurt of bezoek alle bezienswaardigheden i jouw gemeente. Gegarandeerd dat je je eigen stad of dorp op een hele andere manier gaat zien en je kinderen dus ook

Nog meer leuke lijstjes voor de herfstvakantie!

Dat waren 5 leuke buitenactiviteiten voor in de herfstvakantie.  Liever naar een binnenzwembad, de bioscoop of bak je liever leuke recepten met je kinderen? Bekijk dan onze andere tips voor tijdens de herfstvakantie.