The_Upside_Down_museum
MamaGoesHere Tips & Tricks

5 Leukste musea tijdens de herfstvakantie

Neem tijdens de herfstvakantie  heerlijk de tijd om de kids mee op pad te nemen en wat cultuur te snuiven. Wij hebben  5 piekfijne kindvriendelijk musea voor je op een rijtje gezet.

Museum Speelklok – Utrecht
Slot Loevestein – Poederoijen
The Upside Down – Amsterdam
Corpus – Oegstgeest
Nemo Science Museum – Amsterdam

 

  1. Museum Speelklok – Utrecht

In dit museum leer je vanalles over muziek. Ook zijn er veel zelfspelende muziekinstrumenten te zien. Door te doen en te luisteren leer je meer over de instrumenten die tentoongesteld worden, van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel. Daarnaast is er tijdens de herfstvakantie een muzikale voorstelling te zien genaamd De Verdraaide Orgelman!. De voorstelling zit vol met spannende beelden, grappen en krankzinnige logica. 

Een leuke muzikale dag voor de hele familie in Museum Speelklok.

2. Slot Loevestein – Poederoijen 

In Slot Loevestein zijn veel avonturen te beleven deze vakantie. Zo kun je het kasteel ontdekken met je eigen sleutel en leer je musket schieten, je laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en je laat de vesting onder water lopen tijdens waterspel. Daarnaast zijn er verschillende leuke workshops te volgen en kun je naar een van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot luisteren. Heb je energie over? Dan kun je ook opzoek gaan naar de schat van Hugo de Groot in de muur trappen van het kasteel of je uitleven op het klimparcours. Om de dag af te sluiten kun je uitrusten in de Taveerne met een hapje en een drankje.

Kijk in de agenda op hun website om te zien welke activiteiten er op welke dag te doen zijn.

3. The Upside Down – Amsterdam

The Upside Down in Amsterdam is een absolute must-go. Het is het grootste interactieve Instagram museum in Amsterdam. Ze beschrijven het zelf alsof ze een museum, pretpark, nachtclub en paar leuke achtergronden in een blender hebben gegooit en hier The Upside Down uit is gekomen. Dit museum is een echt speelparadijs waar overal wel iets leuks te vinden is. Zo is er een hele grote ballenbak. Maar om te zien wat er precies allemaal te zien is kun je het beste gewoon langsgaan. 

Op woensdag, zaterdag en zondag krijgen kinderen korting. Kijk op de website van The Upside Down voor meer informatie.

Genoeg avontuur en spanning om de herfstvakantie mee door te komen. Deze film is vanaf 19 oktober in de bioscoop te zien.

4. Corpus – Oegstgeest 

Museum Corpus is makkelijk te vinden er zit namelijk een roodbruine reus voor het gebouw dat te zien is vanaf de snelweg. In het Corpus Museum leer je alles over het menselijk lichaam. Je kunt hier namelijk precies zien hoe het lichaam er van binnen uitziet en hoe het werkt. Naast een leuke belevenis voor de kids is het ook nog eens ontzettend leerzaam.

Museum Corpus is voor alle generaties, maar heeft een minimumleeftijd van 6 jaar.

5. Nemo Science Museum – Amsterdam

Allereerst mag Nemo natuurlijk niet ontbreken. Tijdens de Herfstvakantie is er een familietentoonstelling te zien met van alles over bouwen, huizen en wonen. Ga op onderzoek uit en kijk wat voor technologie er verstopt zit in de muren van een huis. Ook kun je een kijkje in de toekomst nemen en zien hoe we beton kunnen printen, bouwmaterialen kunnen maken van afval en het zware werk aan robots kunnen overlaten. Ook is er op de tweede verdieping een verzameling te zien van iconische apparaten uit de historisch techniek collectie te vinden, zoals als een gigantische batterij uit de 18de eeuw die maar één lamp kan verlichten. 

Genoeg te zien en te beleven dus is het Nemo Science Museum.

Dit zijn de leukste musea om te bezoeken met de kids tijdens de herfstvakantie. Heb je meer zin om een film te bezoeken of een recept te maken? Bekijk dan onze 5 tips voor kinderfilms tijdens de herfstvakantie en 5 kinderrecepten om te maken tijdens de herfstvakantie.