Kindervakantie Nederland

Kies voor een kindvriendelijke vakantie in Nederland en ontdek de leukste hotspots die ons kikkerlandje te bieden heeft. Wat dacht je van een camping aan zee waar kids urenlang kunnen spetteren in het water of een doe-boerderij waar kinderen alle ins en outs van het boerenleven kunnen ervaren? Om ervoor te zorgen dat de accommodatie kind- én mommyproof is, zijn alle verblijven getest door één van onze gezinnen.

Kies voor een kindvriendelijke vakantie in Nederland en ontdek de leukste hotspots die ons kikkerlandje te bieden heeft. Wat dacht je van een camping aan zee waar kids urenlang kunnen spetteren in het water of een doe-boerderij waar kinderen alle ins en outs van het boerenleven kunnen ervaren? Om ervoor te zorgen dat de accommodatie kind- én mommyproof is, zijn alle verblijven getest door één van onze gezinnen.

57 vakanties voor jou gevonden
filters:
 • Agriturismo
 • Appartement
 • Boutique hotel
 • Camping
 • domaine
 • Glamping
 • Groepsaccommodatie
 • Hotel
 • Huisje
 • Landgoed
 • Resort
 • Vakantiepark
 • Villa
 • toon alles

Van kleinschalige kindervakanties tot luxe hotels

Voor optimale kindervakanties hebben wij gevarieerde verblijven geselecteerd: van riante villa’s tot schattige boerderijen. Bij iedere kindervakantie in Nederland vind je een korte omschrijving van het verblijf. Zo zie je bijvoorbeeld in een oogopslag of het gaat om een basic onderkomen of een super de luxe vakantieverblijf.

Uitgelicht: de diverse faciliteiten

Niet alleen het comfort van de verschillende locaties worden uitgelicht maar ook de kenmerkende voorzieningen. Zo vermelden wij bijvoorbeeld of er een binnen- of buitenzwembad, speeltuinen, restaurants, wifi of een dierenweide aanwezig zijn.

Identificeer je met een van de gezinnen

Wij werken samen met maar liefst 34 uiteenlopende gezinnen. De ene familie is dol op avontuur en actie, waar het andere gezin met name wil relaxen tijdens een vakantie. Lees de verschillende verhalen van de ouders en bekijk op welke bestemmingen zij zijn geweest. Wie weet zit jouw droomvakantie ertussen.

Ontmoet de gezinnen

De voordelen van een kindvriendelijke vakantie in Nederland

Twijfel je nog tussen een kindvriendelijke vakantie in Nederland of een vakantie in het buitenland? Wij geven je drie redenen om voor een kindervakantie in Nederland te kiezen.

Geen lange reistijd, wel een optimaal vakantiegevoel

Het is voor veel ouders een van de belangrijkste redenen om voor een vakantie in Nederland te kiezen: de reistijd. Zonder dat je urenlang in de auto hoeft te zitten met je kroost kun je van een optimale vakantie genieten afgestemd op jullie wensen. Zo kun je voor een relaxvakantie aan de kust gaan, een avontuurlijke week in een van de bosrijke omgevingen of een vakantie op het platteland waar kinderen alles leren over het boerenleven.

(Bijna) iedereen spreekt Nederlands

Om er zeker van te zijn dat de kinderen nieuwe vriendjes maken, vinden veel ouders het prettig dat er Nederlandse kindjes zijn. Laat je kind lekker spelen in het zwembad of ravotten in de speeltuin: een plek waar ze ongetwijfeld leeftijdsgenoten tegenkomen.

Er is altijd voldoende te doen in de omgeving

Doordat in Nederland alles lekker dicht bij elkaar ligt, weet je zeker dat er voldoende te doen is. Zo ga je eenvoudig een dagje uit naar een pretpark, museum, dierenpark of een subtropisch zwembad. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in de omgeving te wandelen of fietsen. Weet je eventjes niet wat je kunt doen? Vraag het bij de receptie of de eigenaar van het verblijf: zij kennen de leukste en populairste hotspots.

Zó herken je een kindvriendelijke accommodatie

Voordat wij een locatie bestempelen als een kindvriendelijk verblijf dient het aan een aantal eisen te voldoen. Op een kindvriendelijke camping vinden wij het onder andere belangrijk dat jouw kind alleen naar het speelveldje of de speeltuin kan lopen zonder een drukke weg over te steken. Maar ook de hotelkamer, tent of bungalow dient kidsproof te zijn ingericht. Hierbij kun je denken aan kleine dingen zoals stopcontactbeveiligers, een kinderstoel en een ledikantje.

Bekijk ook onze internationale kindvriendelijke vakanties

Een vakantie die helemaal ingericht is op kinderen kun je natuurlijk ook in andere landen beleven. Wij hebben de leukste kindvriendelijke vakanties geselecteerd in de volgende landen:

Neem contact op met Mamagoeshere

Heb je vragen over een kindvriendelijke vakantie in Nederland of ben jij op een accommodatie geweest die absoluut niet mag ontbreken in ons lijstje? Tips zijn welkom! Neem contact op door te mailen naar redactie@mamagoeshere.nl of te bellen naar 06 38 305 880.