MamaGoesHere shopping

Tips en tricks voor: duurzame vakantiekleding

Duurzaam reizen: het is een hot topic. Gelukkig. De tijd dat we zorgeloos CO2 uitstootten en op een vliegtuig sprongen voor één dagje winkelen in Milaan, ligt achter ons. Maar duurzaam reizen is niet zo makkelijk. Geen zorgen. Je reisgewoontes verduurzamen doe je het beste in verschillende stappen. In deze  rubriek nemen we je mee in de verschillende stappen die je kan zetten. Dit doen doen we aan de hand van merken die zich inzetten voor het verduurzamen van ons consumptiegedrag. Deze editie staat kledingwinkel Omoda centraal.

Kies kleding ’that last forever’ 

Tijdens je vakantie zit je veel in de zon, zit je in zwembaden vol chloor, neem je een duik in zee en moet je je kleding vaak wassen doordat je meer zweet. Je kledij ziet wat af tijdens je vakantie. Dus als je duurzamere reiskleding wil kiezen, kies je het beste voor kleding die wel tegen een stootje kan. Zo kan je kekke zomerjurkje wellicht volgend jaar ook weer mee in de koffer. Dat zorgt weer voor wat minder kleding op de afvalberg!

Luchten inplaats van wassen

Door je kleding wat minder te wassen en strijken, kan je ze veel langer gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor linnen kleding die je niet hoeft te strijken, en die je gewoon kan laten luchten. Natuurlijke stoffen zoals linnen en zijde zijn ademende stoffen die je vaak niet hoeft te wassen. Maak daarnaast ook een bewuste keuze voor kleding van organisch katoen of gerecycleerde stoffen om je voetafdruk te verkleinen.

Omoda heeft zowel voor mannen als vrouwen leuke kleding  die duurzaam en comfortabel is: investeer in een breezy linnen broek, een katoenen witte T-shirt, een zomerse zijden blouse en een handige sweater voor tijdens de koudere avonden.

Duurzame sneakers

Voor vrouwenschoenen heb je superleuke duurzame schoenkeuzes: denk aan de hippe, comfortabele én duurzame sneakers van Womsh. Dit Italiaans merk besteedt aandacht aan duurzame materialen en verantwoordelijk ondernemen. Zo worden alle schoenen gemaakt in Italië volgens Europese arbeidswetten en werken ze samen met een Italiaanse ngo Lifegate om toe te werken naar een zero uitstoot van CO2 gassen als bedrijf. Zo belichamen ze de nieuwe traditie van lederwaren in Italië: lokaal én duurzaam. Perfecte schoenen dus om een heerlijke trip naar Italië te plannen om nog wat meer traditie op te snuiven!

Meer inspiratie? Reis Europa dan verder af naar Portugal, waar EKN footwear wordt gemaakt. Dit Duitse merk zet in op duurzame productie in Portugal en biologische materialen: van een zool gemaakt van gerecycleerde afvalstoffen tot veters van biokatoen, het merk heeft over alles nagedacht.

Welke duurzame keuzes maak jij bij je reiskleding? Let us know! redactie@mamagoeshere.nl