7 vragen..

‘Omdat Les Escaliers maar klein is, doen we in principe alles zelf.’

In deze sprankelende nieuwe rubriek op MamaGoesHere, “Nederlandse Pioniers in Frankrijk”, brengen we je inspirerende verhalen van Nederlandse domeinbeheerders die in Frankrijk wonen. We stellen ze zeven boeiende vragen, waarbij ze hun passie voor hun werk, hun liefde voor hun domein en hun gastvrijheid met ons delen.

Maak kennis met deze avontuurlijke pioniers, die hun Nederlandse roots hebben gecombineerd met de prachtige Franse cultuur en landschappen. Ontdek wat hen heeft geïnspireerd om hun dromen na te jagen en een nieuw leven te beginnen in het betoverende Frankrijk. En waarom jij hun paradijsje echt een keer moet bezoeken. Deze week spreken we met Ilse en Coen van Les Escaliers de La Combe

Wat is je favoriete plekje op het domein? Waarom?

 

Geen twijfel : de veranda bovenaan de trap! Les Escaliers is genoemd naar de markante trap die naar de voordeur van ons huis leidt. En bovenaan de trap hebben we een kleine veranda, waar we graag een kop koffie drinken, een boek lezen, of ‘s avonds van de laatste zonnestralen genieten. Vanaf hier kijk je uit over een groot deel van ons terrein. Op deze plek begon onze liefde voor dit huis en ons ‘nieuwe leven’. We worden er echt blij van!

 

Waarom zijn jullie met Les Escaliers de La Combe begonnen begonnen?

 

We hadden destijds 2 jonge kinderen en 2 drukke banen. Geen ideale combinatie, we wilden iets anders. We waren ook toen al ‘foux amoureux de France’ en dus gingen we op zoek naar een plek waar we op een persoonlijke manier gasten konden ontvangen én meer tijd konden besteden aan ons gezin. En die plek vonden we, middenop de ‘campagne’, in het groene departement Lot, diep in Frankrijk.

Wat vind je leuk aan dit werk?

 

Het werk is enorm veelzijdig. Voor de schermen, achter de schermen. Omdat Les Escaliers maar klein is, doen we in principe alles zelf. En daarnaast, nog belangrijker: we vinden het contact met onze gasten leuk, gezellig en enorm verrijkend. Natuurlijk kost het ons best veel energie, maar we halen er ook enorm veel energie uit!

 

Wat vind je een minder leuke kant?

 

Les Escaliers is een seizoensbedrijf. En het is natuurlijk heerlijk dat we van oktober tot april zelf kunnen bepalen wanneer we werken en waar we de prioriteit aan geven. Maar wat is het toch elk jaar weer vermoeiend om na zoveel maanden het seizoen weer op te starten! Het lijkt op het jaarlijks opnieuw uitvinden van het wiel. Dat is wel eens lastig…

Wat vind je belangrijk voor je gasten?

We vinden het belangrijk dat we waarmaken, wat we beloven. We proberen op onze website en in onze communicatie met gasten helder te verwoorden waar we voor staan. Wat Les Escaliers is (en dus wat ook wat het niet is…), kortom dat alles klopt!

 

Wat vind je belangrijk voor jezelf?

 

Dat we het leuk blijven vinden! Dat we gedurende alle maanden dat we open zijn oprecht blij en ontspannen rondlopen en voldoende aandacht kunnen besteden aan onze gasten, ondanks alle drukte en gebrek aan slaapuren. In april dus, maar ook eind september. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar we leren nog steeds!

 

En wat wil je dat gasten vertellen aan hun vrienden als ze weer thuis zijn?

 

Dat Les Escaliers een fijne plek is waar je leuke andere jonge gezinnen ontmoet. Dat wij ons oprecht hebben ingezet om hun vakantie tot een succes te maken en dat ze gekregen hebben wat ze vooraf verwachtten (of zelfs meer). Dat de Lot een fantastisch mooi departement is waar echt heel veel te doen en te zien is!