Vakantietip

Meivakantie 2023

Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, de bloemetjes staan weer (bijna) in bloei en… lentekriebels. Heb jij ook zo’n zin in de Meivakantie 2023! In dit artikel lees je:

>Wanneer dit jaar de meivakantie is
>>>Een aantal Leuke  gezinsvriendelijke hotels in Nederland
>>>De leukste campings van Nederland
>>>Gezinsvriendelijke hotels in het buitenland voor in de Meivakantie in
>>>Hoelang de meivakantie duurt
>>>Waar je moet zijn voor zon in de Meivakantie

Wanneer is de meivakantie?

De meivakantie valt in alle regio’s op hetzelfde moment (let op, check even de agenda van de school want de meeste scholen plakken er een week voor)

  • Regio Noord 29 april t/m 7 mei 2023
  • Regio Midden 29 april t/m 7 mei 2023
  • Regio Zuid 29 april t/m 7 mei 2023

(Bron: Rijksoverheid)

Vier de Meivakantie 2023 in Nederland

Voor een fijne meivakantie hoef je Nederland niet te verlaten. Heus: Logeer een paar nachten in een gezellig familiehotel, op een fijne familiecamping in de natuur, bij de boer of vul zelf maar in en je keert herboren huiswaarts. Want Nederland is klein en dat is in dit geval echt fijn: alles lekker dicht bij elkaar.  Zo ga je eenvoudig een dagje uit naar een pretpark, museum, dierenpark of een subtropisch zwembad. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in de meivakantie naar het buitenland te gaan.

Piekfijne hotels voor in de meivakantie

Leg die vakantielat in 2023 hoog. Waar je ook zin in hebt. Van een prachtig chateau-hotel in Limburg tot een heerlijk relax hotel aan zee. Nederland heeft het allemaal. Check onze selectie leukste hotels voor de meivakantie.

Gezellige campings voor de meivakantie 2023

Genieten op het water, houthakken voor het kampvuur, met elkaar marshmallows of broodjes roosteren,  uitwaaien aan  zee, het boerenleven ontdekken, wandelen in het bos of gewoon lekker tot rust komen met een boek. Wij delen met alle liefde onze selectie van de leukste campings voor jou en jouw gezin voor de meivakantie. Bekijk ook ons campinggidsje.

Vier de Meivakantie in het buitenland

Een weekje zonsnacken? Ga met een hoofd vol gedachten op vakantie en neem een leeg en ontspannen brein mee terug naar Nederland. Je batterij is weer opgeladen. Je huid is zongebruind (wel insmeren uiteraard). Je kinderen hebben de tijd van hun leven. Een vakantie om nooit te vergeten. Of juist één om dunnetjes weer over te doen. Zin in? Wij delen met liefde onze selectie top resorts & hotels in: Griekenland, Egypte en Turkije. 

Griekenland in de meivakantie

Gemiddelde temperatuur april/mei: 23℃ graden
Vlieguren: 3,5 uur

Gebruik de meivakantie om het leven te vieren en de allerbeste herinneringen te creëren samen met je gezin. In Griekenland. Want wat is er fijner dan in de meivakantie een weekje zonsnacken in Griekenland. Samen!  Check onze selectie kindvriendelijke hotels & resorts in Griekenland

Egypte

Gemiddelde temperatuur in april: 21℃ graden
Vlieguren: 4 uur

Egypte = zongarantie.  Je vindt hier ook nog eens de mooiste resorts met prachtige zwembaden vaak direct aan het strand. Maar vergeet niet ook historische ontdekkingen te bezoekingen. In de zomer is het hier eigenlijk te warm dus check onze selectie kindvriendelijke resorts voor in de meivakantie. 

Turkije in de meivakantie

Gemiddelde temperatuur april/mei: 22℃ graden
Vlieguren: 3,25

 

Wat is de oorsprong van de meivakantie?

Bij wet is bepaald dat basisschool en middelbare school leerlingen eind april/begin mei een week vrij zijn. Dit is sinds 1993. Toen is de meivakantie pas in het leven geroepen. De meivakantie is bedoeld om de lang periode tussen de voorjaarsvakantie en de zomervakantie te overbruggen. En om te voorkomen dat scholen zelf op allerlei verschillende momenten vrije dagen plannen. Wel zo fijn als je kinderen op verschillende scholen zitten.

Hoelang duurt de meivakantie?

Bij wet is bepaald dat de meivakantie 1 week duurt. Scholen hebben de vrijheid om hier een week aan vast te plakken. Dit doen bijna alle scholen dan ook. Daarom duurt de meivakantie over het algemeen 2 weken.

Waar naartoe in de meivakantie?

De meeste gezinnen boeken in de meivakantie een Kindvriendelijke vakantie in Nederland. Logisch want het kan deze periode heerlijk weer zijn Nederland en het scheelt reistijd en gedoe. Maar onder gezinnen die zeker willen zijn van een zomerachtige lente zon zijn kindvriendelijke vakanties in Turkije, Egypte en Griekenland erg populair. Spanje en Italie zijn iets frisser maar ook heerlijk in deze tijd van het jaar.