7 vragen..

‘Na vele jaren van dromen hebben we eindelijk de sprong gewaagd. ’

In deze sprankelende nieuwe rubriek op MamaGoesHere, “Nederlandse Pioniers in Frankrijk”, brengen we je inspirerende verhalen van Nederlandse domeinbeheerders die in Frankrijk wonen. We stellen ze zeven boeiende vragen, waarbij ze hun passie voor hun werk, hun liefde voor hun domein en hun gastvrijheid met ons delen.

Maak kennis met deze avontuurlijke pioniers, die hun Nederlandse roots hebben gecombineerd met de prachtige Franse cultuur en landschappen. Ontdek wat hen heeft geïnspireerd om hun dromen na te jagen en een nieuw leven te beginnen in het betoverende Frankrijk. En waarom jij hun paradijsje echt een keer moet bezoeken. Deze week spreken we met Brigitte en Don van Domaine Ramonjavel.

Wat is je favoriete plekje op het domein? Waarom?

 

Ons favoriete plekje is de alpacawei, een oase van rust waar we genieten van onze prachtige dieren. Hun rustgevende gehum en de vrolijk dartelende veulentjes. Vanaf de wei hebben we uitzicht op de appartementen en onze zelfgebouwde lodges, als we onze gasten daar blij vakantie zien vieren dan voelen we ons enorm trots !

Waarom zijn jullie Domaine Ramonjavel begonnen?

Na vele jaren van dromen hebben we eindelijk de sprong gewaagd. We wilden een plek creëren die we zelf zouden willen bezoeken; een plek met rust, ruimte, waar gezinnen te midden van de prachtige natuur kunnen genieten van leuke activiteiten en gezelligheid, heerlijk aanschuiven bij de table d’hôtes, en waar kinderen onbeperkt en veilig kunnen spelen zodat de ouders de tijd hebben voor zichzelf.

Wat vind je leuk aan dit werk?

 

De leuke gesprekken en het persoonlijk contact. De stralende gezichten wanneer we de dieren voeren, muziek gaan maken of bij de andere leuke activiteiten. Het is geweldig om te werken op een plek waar altijd een vakantiesfeer hangt.

 

Wat vind je een minder leuke kant?

 

Het gebeurt nog wel eens dat onze planning in de war wordt gegooid. We doen alles samen: het onderhoud van het terrein, het zwembad, de boodschappen voor het eten, koken, de was, enz. Als er bijvoorbeeld een verstopt riool tussendoor komt, dan loopt ons programma volledig in de soep en is het een hele uitdaging om alles weer op de rit te krijgen.

Wat vind je belangrijk voor je gasten?

We vinden het belangrijk om een warm welkom te bieden, zodat iedereen zich thuisvoelt. Dat mooie herinneringen worden gemaakt, kinderen plezier hebben en ouders kunnen ontspannen. Daarbij willen we ook blijven vernieuwen. We hebben gemerkt dat er steeds meer behoefte was naar sanitair direct in de accommodaties, dus dat is nu ons winterproject. Vanaf het komende seizoen kunnen onze gasten genieten van sanitair in de lodge.

Wat vind je belangrijk voor jezelf?

 

De balans van ons drukke bestaan en het ‘joie de vivre’-gevoel. We zijn nog elke dag blij hier te wonen en te genieten van het heerlijke Franse leven. Nu twee van onze drie dochters in Nederland/België studeren, proberen we zoveel mogelijk tijd vrij te maken om samen te zijn.

 

En wat wil je dat gasten vertellen aan hun vrienden als ze weer thuis zijn?

 

We hopen dat gasten vertellen over de vakantieplek die ze ontdekt hebben en anderen aanraden! Dat het zo gezellig was, idyllisch gelegen, met prachtige accommodaties, vele leuke activiteiten en waar de kinderen zo heerlijk vrij kunnen spelen op de vele leuke plekjes die het terrein biedt, zodat ze zelf ook echt tot rust konden komen.