MamaGoesHere Tips & Tricks

Ontspannen op vakantie: 7 tips voor de ultieme relaxervaring!

We weten allemaal hoe hectisch het leven kan zijn, vooral als je kinderen hebt. Werk, school, huishouden… het lijkt wel alsof we altijd bezig zijn. Maar vrees niet, vakantie is de perfecte gelegenheid om even helemaal te ontspannen en te genieten van quality time met je gezin. Dus pak je koffers maar in, want hier zijn 7 geweldige tips voor een ontspannen vakantie-ervaring!

Adem in, adem uit: Ontdek de kracht van ademhaling en ontspanning op je vakantie

Neem de tijd om te ademen: Serieus, doe het! Neem diep adem, houd even vast en blaas uit. Voel je beter? Nee? Oké, herhaal het nog een paar keer. Het is als een mini-yogasessie, maar zonder de ongemakkelijke poses.

Vergeet de tijd: Stap in de wereld van de klokloze vakantie en laat het ritme van ontspanning je leiden

Vergeet de klok: Dames en heren, wij presenteren u: de klokloze vakantie! Laat die tijdreiziger in je tas zitten en laat je meeslepen door het ritme van de vakantie. Het maakt niet uit hoe laat het is, niemand heeft haast. Tijd is gewoon een illusie, en deze vakantie is jouw persoonlijke ‘groundhog day’.

Terug naar de basis: Ouderwets vermaak zonder digitale afleidingen op je vakantie

Ga back to basics: Weet je nog hoe we vroeger vermaakt werden zonder onze geliefde smartphones en tablets? Het is tijd om die ouderwetse trucjes weer boven te halen. Speel een ouderwets gezelschapsspel, gooi een frisbee rond of schrijf eens een ouderwetse ansichtkaart naar opa en oma. Het is net alsof je terug in de tijd bent gereisd naar het pre-digitale tijdperk

Werk achterlaten: Laat de stress van werk los en focus op wat echt belangrijk is tijdens je vakantie

Laat het werk achter: Je bent niet op vakantie om je werk te doen, tenzij je een carrière hebt als strandstoelenstapelaar of professionele cocktailproever (klinkt geweldig, toch?). Laat die werkgedachten varen en concentreer je op het belangrijkste: ontspannen en genieten van de dingen die er echt toe doen. Je baas kan even zonder jou, echt waar!

Verwen jezelf: Geef jezelf de ultieme verwennerij op vakantie

Verwen jezelf: Tijd om jezelf in de watten te leggen, lieve ouders. Trakteer jezelf op een ontspannende massage waar je zo hard naar verlangt. Laat die knopen in je schouders losmaken als een professional en voel de stress wegsmelten.

Ontdek de natuur: Ga op avontuur in de prachtige natuur en creëer onvergetelijke momenten

Ga de natuur in: Het is tijd om je innerlijke ontdekkingsreiziger naar boven te halen. Trek je wandelschoenen aan, doe je avonturiershoed op en ga de natuur in! Bewonder de prachtige vergezichten, maak kennis met lokale dieren (pas op voor die brutale apen!) en maak hilarische foto’s van jezelf en je gezin terwijl je je probeert staande te houden op een wiebelige boomstam. De natuur zorgt voor de beste verhalen om later met een grote glimlach aan terug te denken.

Herinneringen maken: Lachen, gieren, brullen – geniet van de grappigste momenten tijdens je vakantie

Creëer nieuwe onvergetelijke herinneringen: Vakanties zijn niet alleen bedoeld om te ontspannen, maar ook om te lachen tot je er buikpijn van krijgt! Ga samen met je gezin op avontuur en beleef de meest bizarre situaties. Probeer eens die typisch lokale dans uit waarbij je eruitziet als een onhandige pinguïn, of waag je aan een extreme sport waarbij je er ongetwijfeld uitziet als een stuntelige superheld. En als je denkt dat je te oud bent voor die glijbaan bij het zwembad, think again! Laat je innerlijke kind los en ga ervoor!