Blog

7 tips voor een relaxte thuiskomst

Je bent net drie weken met vakantie geweest. Volledig uitgerust en helemaal zen keer je huiswaarts. Zelfs de kinderen hebben het zo naar hun zin gehad dat ze zich tijdens de terugreis als engeltjes hebben gedragen.

Maar dan kom je thuis. Allereerst stuit je op zo’n enorme stapel post dat je de voordeur met geweld moet openduwen. Vervolgens zie je dat het hele huis vol stof ligt en als klap op de vuurpijl beginnen de kinderen te jammeren dat ze honger hebben. Op twee zakken chips na heb je niets meer in huis. Wil jij ook weer eens gewoon relaxt thuiskomen na vakantie? Hier onze tips.

   1. Laat je ophalen door Tinker
    Natuurlijk is de trein een prima optie, net als lieve opa’ en oma’s die jullie wel willen ophalen. Maar voor ieders rust raden we je aan nog even heerlijk onder de radar te blijven. Laat je daarom ophalen door een taxi van Tinker. De Tinker-hostesses houden jullie aankomsttijd in de gaten, dus vertraging is geen probleem. Duur? Valt mee. Tinker is goedkoper dan een gewone taxi.
   1. Besteed je was uit
    Ergernis nummer 1 na thuiskomst is de berg was die gedaan moet worden. Blijf zolang mogelijk in de vakantiemodus en besteed je was uit aan een wasserij. In Amsterdam heb je IVY. Hartstikke handig en de 48uurs ophaal- en bezorgservice is gratis. Vandaag besteld, betekent overmorgen weer schone was in je huis. Ook slim: tijdens de vakantie (waar mogelijk) al wat wasjes draaien.
   1. Kook nog even niet
    Heb je de eerste dag na je vakantie nog even geen zin om te koken? Maak dan voor je vakantie even een account aan bij Marleenkookt.nl. Zij bezorgt dagelijks heerlijke maaltijden bij je thuis. Vers, gezond én lekker. Scheelt je toch weer een pizza of hamburger op de gezonde vakantiemaag. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Neem dan even de tijd voor de zoektocht naar eenzelfde soort concept. Het is echt de moeite waard.
   1. Laat je boodschappen bezorgen
    Voor jullie vertrek hebben jullie de hele ijskast keurig leeggemaakt en schoon achtergelaten. Hartstikke fijn, behalve dat je bij thuiskomst wel boodschappen moét doen. Tip: zoek tijdens je vakantie een computer en bestel vier dagen voordat jullie thuiskomen alvast wat boodschappen bij ah.nl. Heb je de eerste dag meteen een heerlijk gevulde ijskast zonder dat je het huis ook maar één stapt hebt hoeven verlaten.
   1. Blijf de eerste dag onder de radar
    Het lijkt verleidelijk om meteen weer in je telefoon en e-mail te kruipen om je vrienden en familie te vertellen hoe heerlijk de vakantie was. Doe het niet, want voor je het weet zit je tot je nek in je werkmail. Gun jezelf (én je gezin) nog wat extra rust. Pak rustig de koffers uit, kijk samen een filmpje. Voor de wereld ben je er morgen wel weer.
   1. Plan alvast een nieuwe vakantie
    Zet over een paar maanden alvast een paar grote kruizen in je agenda. Dat is het moment dat je weer met vakantie mag. Je kunt zelfs alvast boeken, maar dat kan ook later nog. Die kruizen geven op zich al een heerlijk rustgevend gevoel. Kun je meteen beginnen met aftellen naar die volgende fantastische vakantie.

 

    • Gebruik de douchegel van vakantie
     Gebruik de shampoo/douchegel van vakantie ook nog even thuis. Elke keer als je het ruikt ben je weer even op vakantie en ben je lekker relaxed.