Vakantietip

De leukste theatervoorstellingen voor deze kerstvakantie

Kerstvakantie! Yes! Twee weken gezelligheid, lekker eten en natuurlijk heel veel leuke dingen doen. Laat je bijvoorbeeld met het hele gezin betoveren door de magie van het theater. Daar kan geen Netflix tegenop! In deze blog delen wij de leukste theatervoorstellingen voor komende kerstvakantie zoals; de Waanzinnige boomhut, Sjakie en de chocolade fabriek, Assepoester en nog veel meer superleuke voorstellingen voor het hele gezin..

As you like it (8+)

Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn

Deze eerste theatervoorstelling is het leukst voor wat oudere kinderen. ‘As you like it’ is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van niemand minder dan William Shakespeare.

Volg hoofdpersonen Rosaline en Orlando, die op eerste gezicht verliefd worden maar door omstandigheden uit elkaar gehouden worden. Komt het nog goed? Humor, eerste liefdes en een spannende vlucht door het bos naar een camping in de Ardennen: As you like it is een moderne twist op een klassiek verhaal en een feestje voor het hele gezin.

Check de website voor speeldata, plaatsen en tijden.

Kosten: Vanaf €10

Charlie and the Chocolate Factory (8+)

Een onweerstaanbare musical

De familiemusical, met onder andere Remko Vrijdag, gebaseerd op Roald Dahls populairste boek ontving lovende recensies. Een voorstelling die je gezien moet hebben!

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

Check de website voor speeldata, plaatsen en tijden.

Kosten: Vanaf €23,50

De kleine zeemeermin de musical (2+)

Magisch sprookjesverhaal, met de mooiste zang en indrukwekkende dans.

Neem een duik en ontdek een wondere wereld diep in de zee vol zeemeerminnen. In De Kleine Zeemeermin de musical geniet je met het hele gezin van muziek, dans en een spetterend decor.

Ga mee op avontuur met de kleine zeemeermin die op haar 18e verjaardag dan eindelijk een kijkje mag nemen op het land. Waar ze al snel verliefd wordt op een knappe prins. Maar ja, een zeemeermin en een landprins, dat is natuurlijk een lastige combinatie. De kleine zeemeermin krijgt hulp van een zeeheks. Maar in ruil daarvoor raakt ze wel haar stem kwijt. Hoe loopt het af voor onze heldin? Ontdek het in deze betoverende musical voor het hele gezin!

Check de website voor speeldata, plaatsen en tijden.

 

Kosten: Vanaf €21

Kruimeltje de Familiemusical

EEN HARTVERWARMENDE FAMILIEMUSICAl

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar één van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

Check de website voor speeldata, -plaatsen en -tijden.

Kosten:  € 23,50 

Erik of het klein insectenboek (8+)

Een vrolijke familievoorstelling met livemuziek

Krimp mee met de nieuwsgierige Erik tot je zo klein bent als een vlieg en ontdek de vele interessante wezens uit stadspark de Wolleweide. Verbazingwekkend herkenbare figuren passeren de revue zoals Airbnb-slakken, wespen-yuppen en hiphophommels.

Eerder werd er al een succesvolle verfilming gemaakt van Godfried Boman’s kinderboek Erik of het Klein Insectenboek. In deze kleurrijke theatervoorstelling krijgt het verhaal een maatschappelijke boodschap die zeer relevant is voor deze tijd: klimaatverandering heeft ook effect op de insecten.

Check de website voor speeldata, -plaatsen en -tijden.

Kosten: Vanaf €17,50

Assepoester de musical (4+)

Laat je betoveren door jouw sprookjeshelden

Wie is er niet groot geworden met het klassieke verhaal van Assepoester? In deze betoverende musical van Van Hoorne Entertainment komt de magie van dit sprookje tot leven.

We volgen het aardige kleine meisje Assepoester dat het niet makkelijk heeft bij haar gemene stiefmoeder en boze stiefzusters. Maar Assepoester geeft de moed niet op! Ze blijft dromen over een beter leven. En dan gebeurt er een wonder: ze mag de prins ontmoeten op het Koninklijk Bal. Alleen heeft ze maar tot 12 uur de tijd, daarna is de betovering verbroken. Zal de liefde overwinnen?

Zing uit volle borst mee tijdens deze interactieve musical met een lach en een traan.

Check de website voor speeldata, -plaatsen en -tijden.

 

Kosten: Vanaf €15,50

De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+)

“Volkomen geschifte familievoorstelling”

‘De waanzinnige boomhut’ is 1 van de populairste kinderboeken series van deze tijd. En nu is er EINDELIJK een theatervoorstelling van deze waanzinnig populaire bestseller van Andy Griffiths en Terry Denton.

Heb jij wel eens een boomhut van 52 verdiepingen gezien? In deze grappige theatervoorstelling ga je met Andy en Terry op avontuur. Meneer Grootneus is verdwenen en het is de taak aan Andy en Terry om hem op te sporen. Onderweg kom je allerlei kleurrijke vrienden en vijanden tegen en natuurlijk weer onvoorstelbare uitvindingen, zoals je gewend bent uit de Waanzinnige Boomhut reeks.

Check de website voor speeldata, -plaatsen en -tijden

Kosten: Vanaf €17,50

 

Heb jij nog leuke tips voor de komende kerstvakantie? Laat het ons weten.

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!