Vakantietip

De leukste kerstmarkten voor deze kerstvakantie

Ho! Ho! Ho! De kerstvakantie! Die magische tijd van het jaar waarbij we eindelijk tijd hebben voor elkaar. Er is toch niemand op kantoor. Maar wat te doen met kinderen in de kerstvakantie? Naar een kerstmarkt natuurlijk! Op weinig plekken kun je de kerstgezelligheid meer proeven dan op een kerstmarkt. Ieder jaar worden er talloze kerstmarkten georganiseerd. Wij hebben de 5 leukste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet:

Ice Village in Amsterdam

Wat is er magischer dan de kerstmarkt bezoeken in onze mooie hoofdstad op misschien wel het bekendste plein van het land; het museumplein? Met het legendarische Rijksmuseum op de achtergrond kun je meer dan 45 verschillende kraampjes bezoeken. Of trek je schaatsen aan en schaats langs een miniatuur Magere Brug. Dat wordt een avond om nooit te vergeten!

Data: 14 t/m 26 december 2022

Check de website voor meer informatie

Kerstmarkt in Leiden

Dat kerstmarkten bijzonder zijn is een feit. Maar de jaarlijkse kerstmarkt in de historische vestingstad Leiden is wel erg bijzonder. Hier bevind je je namelijk op een drijvende kerstmarkt! Ja, echt waar. Een uniek concept dat al meerdere prijzen heeft gewonnen. Maar dat is niet het enige dat er te beleven valt op de kerstmarkt in Leiden. Kom in beweging op de ijsbaan of maak samen met je kind een rondje in de draaimolen op de nostalgische kermis.

Data: 14 t/m 24 december 2022

Check de website voor meer informatie

Kerstmarkt grotten Valkenburg

Het is misschien wel de leukste kerstmarkt van Nederland: de kerstmarkt in de gemeentegrotten van Valkenburg. Wie kent het niet? Als je hier nog nooit geweest bent, moet je dat deze kerstvakantie zeker een keertje doen. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken in de spectaculaire grotten. En jijzelf ook! Valkenburg staat onofficieel immers bekend als de kerststad van Nederland.

Tip: maak van je bezoek aan deze kerstmarkt een weekendje weg, want er is veel te zien, zoals de Gemeentegrot, de Fluweelengrot, Winter Wonderland, Santa’s Village en de Landal Christmas Parade.

Data: 18 november 2022 t/m 8 januari 2023

Check de website voor meer informatie

Royal Christmas Fair in Den Haag

Stap in een magische kerstwereld vol met duizenden lichtjes, dampende glühwein en tientallen kraampjes. Je vindt het allemaal in het bruisende centrum van Den Haag aan het Lange Voorhout. En bovendien hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat de kerstman himself bijna dagelijks te vinden is op deze gezellige kerstmarkt.

Data: 8 t/m 23 december 2022

Check de website voor meer informatie

Kerstfair Dokkum in Dickensstijl

Op zoek naar een gezellige kerstmarkt in het noorden van Nederland? Al 12 jaar lang is de Kerstfair in Dokkum een begrip in deze regio. Deze populaire kerstmarkt is namelijk helemaal in Dickensstijl! Verwacht dus veel acts en professionele figuranten, uitgerust in indrukwekkende kostuums. Op de achtergrond hoor je traditionele kerstmuziek en het gezang van een kerstkoor. Maak een rondje over deze Friese kerstmarkt en proef de kerstsfeer dankzij de twinkelende lichtjes. Bij de kraampjes kun je winter- en kerstspulletjes kopen. Of trakteer jezelf op een lekker warm drankje of een lokale lekkernij.

Datum: 9 december 2022

Check de website voor meer informatie

Dat waren de leukste kerstmarkten voor deze kerstvakantie om met het hele gezin naartoe te gaan. Geniet ervan met elkaar!

Fijne kerstvakantie!

Heb jij nog leuke tips voor de komende kerstvakantie? Laat het ons weten.

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!