- MamaGoesHere
- alle recensies
Reizen met je baby? Kinderspel met deze tips!
Je partner en jij zijn in blijde verwachting van een klein wonder. Jullie besluiten om voor de bevalling nog eens op vakantie te gaan. De reis is geboekt, nu is het enkel nog uitkijken naar het moment van vertrek. Maar plots is de baby daar, vroeger dan verwacht. Je geluk kan natuurlijk niet op, maar enkele dagen na de bevalling besef je plots dat er nog een reis gepland staat. Wie zegt dat je met een baby niet kan reizen, heeft het helemaal mis. Heb je toch behoefte aan enkele tips? Lees dan verder.
Met de auto of het vliegtuig op?
De geboortekaartjes van je meisje of jongen zijn nog maar net de deur uit als je alweer je koffers moet pakken om op reis te gaan. Maar neem je nu best de auto of het vliegtuig? Als je kleine spruit 7 dagen oud is mag hij of zij al mee het vliegtuig op, tenzij je baby prematuur is geboren. Indien je bestemming ver weg is en de auto echt geen optie is, kan je dus het vliegtuig nemen. Wees je er wel van bewust dat dit gepaard kan gaan met enkele risico’s. De wisselende luchtdruk in het vliegtuig kan namelijk zorgen voor oorpijn. Net zoals kauwgom bij volwassenen door de slikbeweging helpt om de druk in de oren te verminderen, kan je je baby een fopspeen geven. Omdat de lucht in het vliegtuig ook droger is moet je ervoor zorgen dat je baby voldoende drinkt. Indien je de mogelijkheid hebt om met de auto te reizen, dan is dit echter de beste optie. Je auto kan je namelijk volledig volladen met al het nodige, zoals een kinderwagen of parkje, terwijl je die luxe niet hebt als je met het vliegtuig reist. Om de autoreis voor je baby zo aangenaam mogelijk te maken, hang dan bijvoorbeeld een zonwering aan het raam, zo dommelt je baby hopelijk in slaap tijdens de rit. Zorg natuurlijk ook voor een autostoeltje waarin je je baby veilig kan vastklikken.
Regel alles zo snel mogelijk
Het eerste wat je in orde moet brengen, zijn de reisdocumenten, ook een baby heeft namelijk een geldige reispas nodig. Regel dit zo snel mogelijk, je wil namelijk niet te horen krijgen dat je baby het land niet binnen kan en je weer huiswaarts moet keren. Wat betreft de accommodatie, kijk je best na of je accommodatie kindvriendelijk is. Wanneer je hotel bijvoorbeeld geen keukentje heeft, of er maar één kamer is en je je de hele tijd in stilte moet bezighouden, wordt het niet meteen een zorgeloze vakantie. Ga dus na bij het reisbureau of de boekingssite of je het verblijf kan ruilen voor een meer kindvriendelijke accommodatie. Indien dit niet mogelijk is, ga dan eventueel nog op zoek naar een andere accommodatie, als je budget dit nog toelaat. Maak ten slotte ook op voorhand een lijstje met al de babyspullen die je meeneemt. Het zou zonde zijn om al je nieuwe babyspullen te vergeten in je verblijf en ze opnieuw te moeten kopen bij thuiskomt. Enkele items die trouwens zeker van pas kunnen komen op reis: een draagdoek, dit is heel handig tijdens het wandelen, een zwempamper voor als je even in het zwembad wil dobberen, en natuurlijk zonnebrandcrème in overvloed.
Maak geen te volle planning
De laatste, maar niet de minst belangrijke tip. Het ene moment ligt je engel vredig te slapen, het andere moment stopt het gehuil niet omwille van de honger. Maak het jezelf gemakkelijk en plan je dagen niet vol, maar beslis pas op het moment zelf of je bijvoorbeeld de stad in trekt of toch beter in je accommodatie blijft. Het enige wat wel op je planning moet staan, is het nemen van foto’s van je baby op vakantie om deze herinneringen voor eeuwig te kunnen koesteren. Indien je de geboortekaartjes van je jongen of meisje nog moet maken, kan je trouwens deze foto’s gebruiken. Zo kan iedereen die een kaartje krijgt meegenieten van de eerste vakantiekiekjes van je baby.