MamaGoesHere Tips & Tricks

Vliegvakantie met kinderen? Bekijk hier de tips!

Een vliegvakantie met kinderen kan een geweldige ervaring zijn, maar het kan ook uitdagend zijn. Van het inpakken van de juiste spullen tot het vermaken van de kinderen tijdens de vlucht, er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de vakantie soepel verloopt. In dit artikel delen we enkele handige tips om je te helpen genieten van een vliegvakantie met je kinderen.

Begin met het plannen en boeken van vluchten:

Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het plannen en boeken van je vluchten. Zo kun je de beste deals vinden en ervoor zorgen dat je vluchttijden geschikt zijn voor je kinderen. Kies bijvoorbeeld voor een vlucht die overdag plaatsvindt, zodat je kinderen tijdens de vlucht actief kunnen blijven en ’s nachts goed kunnen slapen. Kies voor een parkeerplaats dicht bij het vliegveld, hierdoor hoef je niet onnodig te reizen met de kids en de bagage. Je kunt gemakkelijk en dichtbij het vliegveld eindhoven parkeren.

Schrijf je in en ontvang tweewekelijks de leukste vakantie-adresjes op je digitale deurmat

Nieuwsbrief

Bereid je kinderen voor op de reis:

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je kinderen voor te bereiden op de reis. Leg uit wat ze kunnen verwachten en wat er van hen wordt verwacht tijdens de vlucht. Praat met hen over veiligheidsprocedures en hoe ze zich moeten gedragen in het vliegtuig. Dit kan helpen om eventuele angst of onzekerheden te verminderen. Het kan helpen om een video van een vliegreis te bekijken, om de kinderen te laten zien hoe het is om te vliegen.

Neem de juiste spullen mee:

Het inpakken van de juiste spullen is belangrijk voor de vliegreis met kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende snacks, drankjes en vermaak meeneemt om je kinderen bezig te houden tijdens de vlucht. Denk aan boeken, kleurboeken, elektronica, koptelefoons en favoriete speeltjes. Vergeet ook niet om extra kleding, luiers en andere benodigdheden in je handbagage te stoppen voor het geval er iets misgaat. Door dichtbij de terminal te parkeren Schiphol, hoef je niet te slepen met de bagage en de kinderen, hierdoor maak je het begin van de reis wat makkelijker voor jezelf.

Maak gebruik van kindvriendelijke faciliteiten op de luchthaven:

Veel luchthavens bieden speciale faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld spelen in een speciale speelruimte of genieten van een kindvriendelijke maaltijd in een restaurant. Neem de tijd om te ontdekken welke faciliteiten beschikbaar zijn op de luchthaven waar je vertrekt en maak er gebruik van om je kinderen te vermaken voordat je aan boord gaat.

Kies voor een kindvriendelijke accommodatie:

Bij het boeken van je accommodatie is het belangrijk om te kiezen voor een kindvriendelijke optie. Zoek naar hotels die kinderbedden, kinderstoelen en andere voorzieningen voor gezinnen aanbieden. Sommige hotels hebben ook speciale kinderclubs of activiteiten om kinderen bezig te houden terwijl ouders even kunnen ontspannen.

Plan activiteiten die geschikt zijn voor kinderen:

Bij het plannen van je vakantie activiteiten is het belangrijk om rekening te houden met de interesses en energieniveaus van je kinderen. Kies voor familievriendelijke attracties, zoals dierentuinen, waterparken of pretparken. Zorg er ook voor dat er voldoende tijd is voor rust en ontspanning, zodat je kinderen niet oververmoeid raken.

Wees flexibel en geduldig:

Het belangrijkste is om flexibel en geduldig te zijn tijdens de reis en vakantie met kinderen. Dingen kunnen anders lopen dan gepland, en het kan soms stressvol zijn. Probeer te genieten van de momenten samen en maak van de reis zelf een avontuur. Het is belangrijk om rustig te blijven wanneer de kinderen niet luisteren en speelgoed aanbieden om ze even af te leiden.