MamaGoesHere Tips & Tricks

Op vliegvakantie met het hele gezin: zo ben je goed voorbereid!

Een vliegvakantie met het hele gezin is een spannend avontuur. Of je nu naar een verre bestemming reist of een korte trip maakt, een goede voorbereiding is het halve werk. Van het plannen van je reisroute tot tips voor parkeren bij luchthavens, deze blog helpt je om je vliegvakantie met het gezin soepel te laten verlopen.

Begin met een gedetailleerde planning

Begin je vakantieplanning met onderzoek naar je bestemming. Kijk naar de weersverwachting, lokale attracties en eventuele gezondheids- en veiligheidsadviezen. Maak een lijst van alles wat je moet meenemen, aangepast aan de behoefte van je gezin.

Schrijf je in en ontvang tweewekelijks de leukste vakantie-adresjes op je digitale deurmat

Nieuwsbrief

Boek je van tevoren en plan parking

Boek vluchten en hotel ruim van tevoren om te profiteren van de beste tarieven. Vergeet niet om zitplaatsen te reserveren zodat het hele gezin bij elkaar kan zitten. Onderzoek de parkeeropties bij de luchthaven. Opties zoals de parking nabij Zaventem Airport of de parking van luchthaven Charleroi bieden vaak vooraf boekbare parkeerplaatsen die dicht bij de terminal liggen. Dit bespaart tijd en stress op de dag van vertrek.

Vergeet de reisverzekering niet

Een vliegvakantie met het gezin vereist een goede voorbereiding. Heb je je parking aan de luchthaven van Charleroi geregeld? Dan is het tijd voor het volgende: Sluit een goede reisverzekering af die medische noodgevallen, annuleringen en verloren bagage dekt. Dit geeft een extra geruststelling tijdens je reis.

Slim inpakken en kids preppen

Pak slim in door essentiële zaken zoals medicijnen, reisdocumenten en reservekledij in je handbagage te doen. Vergeet niet om lievelingsspeelgoed in te pakken om kinderen tijdens de vlucht bezig te houden. Praat met je kids over wat ze kunnen verwachten tijdens een vliegtuigvlucht. Zeker als het de eerste keer is. Uitleg over de duur van de vlucht en hoe een vliegtuig werkt, kan helpen om eventuele angst te counteren. Zorg ervoor dat het hele gezin voldoende drinkt en gezonde snacks bij de hand heeft, vooral op lange vluchten. Dit helpt om je energiek en comfortabel te voelen.

Leuke afleiding voor een vlotte vlucht

Een ontspannen vlucht met kids valt of staat met de juiste afleiding. Hoewel veel luchtvaartmaatschappijen films, muziek en spelletjes aanbieden, werkt zelf meegenomen entertainment vaak beter, zeker voor kinderen. Laad tablets op met hun favoriete films of games, neem kleurboeken mee of pak wat eenvoudige reisspelletjes in. Een verrassingstasje met nieuw speelgoed of een boekje kan wonderen doen voor de gemoedsrust van je kinderen tijdens zo’n lange vlucht. En voor je ‘t weet vliegt de tijd zo voorbij.