Vakantiedagen 2019
Blog

Zo maak je 46 vrije dagen van je 21 vakantiedagen!

Je moet even puzzelen, maar dan heb je ook wat! Om precies te zijn 46 vrije dagen met je 21 vakantiedagen. Dat vinden wij zeker het puzzelen waard. Want hoe meer vakantie, hoe beter natuurlijk.

Wettelijk gezien krijg je bij een fulltime dienstverband per jaar 20 vakantie dagen. Omdat veel werkgevers daar bovenop meestal een aantal dagen extra geven, komen de meeste Nederlanders uit op 25 vakantie dagen per jaar. Met 25 vakantiedagen kan je een lange vakantie nemen van 5 weken. Heerlijk natuurlijk! Maar als je extra veel uit je vakantiedagen wilt halen boek je verschillende kortere vakanties. Ben je vaker vrij en houd je meer dagen over!

 

10 dagen vakantie in April?

De winter is voorbij, de zon komt weer door en vele vrije dagen ook! April is een hele goede maand om zoveel mogelijk uit je vakantiedagen te halen. Het begint met Pasen: Tweede Paasdag (22 april) is al een cadeautje in de vorm van een vrije dag. Als je dan de andere dagen van de week ook vrij neemt (23 april tot en met 26 april), heb je negen dagen vrij. Ben je dan een geluksvogel en heb je Goede Vrijdag (19 april) ook vrij dan kan je er zelfs 10 dagen van maken.

*Goede Vrijdag is niet voor elke sector een vrije dag. Kijk op de website van Rijksoverheid voor alle info!

9 dagen Hemelvaart?

Op donderdag 30 mei is het dit jaar Hemelvaartsdag en als je dan de vrijdag erna vrij neemt, kan je een lekker lang weekend weg. Maar als je dan ook nog de maandag, dinsdag en woensdag vrij neemt kan je er zelfs 9 dagen tussenuit!

Kalender vakantiedagen 2019

Wat dacht je van een Pinkstervakantie

Nog een vrije dag! Waarom we precies met Tweede Pinksterdag (10 juni) vrij zijn weten veel mensen niet, maar wel dat het een dag vrij betekent! Door de vrije maandag kan je dus een lang weekend weg of, net zoals in mei, 9 dagen als je de rest van de week ook vrij kan krijgen.

 

12 vakantiedagen voor de prijs van 5

Na die mooie lente maanden waarin we allerlei vrije dagen hebben, moeten we heel lang wachten totdat we weer “gratis” vrije dagen hebben. In December zit het er dan wel weer vol mee! Kerst valt dit jaar op woensdag en donderdag. Ideale dagen dus om daarvoor en de vrijdag erna (dan moet je toch echt uitbuiken) vrij te nemen. Als je dan Nieuwjaarsdag erbij rekent ben je 12 dagen vrij en hoef je er maar 5 op te nemen.

Nu dus alleen snel die vakantie boeken en zoveel mogelijk op vakantie gaan dit jaar! Hieronder vind je onze kindvriendelijke bestemmingen per land:

Kindvriendelijke accommodaties in Portugal

Kindvriendelijke accommodaties in Frankrijk

Kindvriendelijke accommodaties in Spanje

Kindvriendelijke accommodaties in Griekenland