Blog

Zelfverzekerd in je bikini: advies van een pro

Ok, iedereen met een lijf en een bikini heeft een bikinilijf. Tuurlijk. Maar voor velen van ons blijft in shape zijn een dingetje. We zijn allang blij als we even niet hoeven te rennen en vliegen en we lekker met wijn of chocolade kunnen neerploffen op de bank.

Maarrr… ook op het strand moeten we rennen en willen we neerploffen en dat is een stuk aangenamer (en gezonder) als je niet de hele tijd je adem hoeft in te houden. Dus: werk aan de winkel. Maar dan wel een beetje leuk graag. Fysiotherapeut Bas van der Pol (vader van een zoon) geeft raad.

Van de nood een deugd
Bas: ‘Spelletjes spelen met je kind is dé truc om stiekem toch iets aan sport te doen. Het geeft bovendien een enorme energieboost als je gierend van het lachen door het gras of zand rolt. En weet je wel hoe effectief het is om met je kind in zee of in het zwembad te spelen? Het water biedt veel weerstand, en daardoor gaat je hartslag omhoog. Daar word je fit van!’

“Die zag je niet aankomen”

Ga in ondiep water naast je kind staan en kijk allebei recht vooruit. Je partner of een van je andere kinderen staat achter jullie met een bal en gooit deze over jullie heen, verderop het water in. Zodra de bal in je blikveld valt (niet stiekem omhoog gluren!), sprinten jullie ernaartoe. Wie ‘m het eerst heeft, heeft gewonnen. De verliezer moet 5x opdrukken!

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand”

Dit spel speel je met z’n tweeën. De een moet de ander precies nadoen, alsof je een spiegel bent. Dat betekent: alles in spiegelbeeld uitvoeren! Ga tegenover elkaar staan en spreek af wie begint, en wie de spiegel is. De leider sprint heen en weer, hinkelt, draait rondjes, steekt z’n armen in de lucht: alles mag. Probeer de ander tot een fout te dwingen door snel van richting te veranderen of gekke bewegingen te maken. Daarna wissel je om.

Schuine-buikspieren-nieuwe-stijl
Duik je echt de sportschool in of rol je thuis je fitnessmatje uit? Bouw je training rustig op. De oefeningen zullen steeds makkelijker gaan, en dat geeft voldoening. Je hoeft niet meteen 20 herhalingen achter elkaar te kunnen! En wil je eens wat anders dan die freaking sit-ups, doe dan schuine-buikspieren-nieuwe-stijl. Is ook nog eens veel beter voor je onderrug.’ Zo werkt het:

 

  1. Ga op je rug liggen en zet je voeten plat op de grond, met je hakken bijna tegen je billen aan.

 

Geniet!
‘Ga je meer bewegen, blijf dan goed voor jezelf zorgen,’ begint Bas. ‘Drink genoeg water tegen spierpijn, en eet magere kwark of yoghurt na afloop. De eiwitten helpen je spieren herstellen. En geniet van dat zelfverzekerde gevoel na afloop: je hebt je lijf lekker aan het werk gezet!’