Vakantietip

De leukste daguitjes voor het hele gezin in het weekend

De herfstvakantie is dan wel voorbij, aan leuke uitjes voor het hele gezin is komend weekend geen gebrek. De laatste blaadjes vallen van de bomen en sommigen van ons kijken al reikhalzend uit naar de komst van de stoomboot en zelfs al de kerstdagen. Maar voor het zo ver is, delen we met jou  de leukste gezinsuitjes komend weekend!

Dit weekend in Noord-Nederland

Rex in Town bij Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

Welk kind houdt er nou niet van dinosaurussen? En de gigantische T-rex is misschien wel de bekendste en populairste dino. In het Natuurmuseum Fryslân kun je tijdens de T. Rex in Town expositie alles te weten komen over deze reusachtige en bloeddorstige wezens die 66 miljoen jaar geleden over de aarde liepen.

Er zijn verschillende spannende speurtochten en opdrachten georganiseerd voor kinderen. Ervaar hoe het is om achternagezeten te worden door een kolossale T-Rex! Kom erachter of een T-Rex jou eigenlijk wel lekker zou vinden. En verwonder je over een van de meest complete T-rex skeletten, opgegraven in Amerika.

Leeftijd: Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar is er de ‘Doe de dino’ activiteit. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen aan de activiteit ‘T.rex spoor’.
Tijden: De expo is van 15 oktober 2022 tot 3 september 2023, geopend van 10:00 tot 17:00.
Kosten: Volwassenen €13. Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis. Kinderen 4 t/m 18 jaar €6,50.

Sesamstraat Expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Sesamstraat! Wie is er niet groot mee geworden? En tot het einde van dit jaar waan je jezelf in de leukste straat van Nederland in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Kinderen kunnen op de foto gaan met hun favoriete Sesamstraat figuren zoals Pino en Ieniemienie, bekijk een poppenkastvoorstelling. Of stap binnen in de slaapkamer van Bert en Ernie. Tijdens de expositie kom je meer te weten over de geschiedenis van Sesamstraat, die voor het eerst in Nederland op tv te zien was in 1976.

Kinderen kunnen meedoen aan leuke Sesamstraat activiteiten. Laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan!

Leeftijd: Basisschool leeftijd
Tijden: Van 10:00 tot 17:00, Zondag gesloten!
Kosten: Volwassenen €11,95. Kinderen tot 5 jaar gratis. Kinderen 5 t/m 18 jaar: €8,95.

https://www.ambachtenmuseum.nl/sesamstraat/

Virtual Reality gamen bij CODA Apeldoorn

In Apeldoorn vind je de interactieve Makerspace van CODA ExperienceLab. Vanaf zondag 6 november tot 17 december 2022 organiseren zij speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar een leuke weekendactiviteit: VR gamen! Je kind stapt met de VR-bril op in een compleet andere wereld. In deze virtuele werelden kan je kind allerlei omgevingen ontdekken of op een interactieve manier leren over geschiedenis en kunst. Maar in de VR space kun je natuurlijk ook geweldig spelen! Er zijn meerdere geliefde Nintendo games beschikbaar.

Let op! Deze activiteit is gratis, maar het is wel van belang om je van tevoren online aan te melden.

Leeftijd: 8 jaar en ouder
Tijden: Vanaf zondag 6 november elke zondag van 13:00 tot 16:00
Kosten: Gratis

https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/gamen-in-vr/06-11-2022-1300

 

Dit weekend in de Randstad

Op ruimtereis met André Kuipers in het ARTIS-Planetarium

Verwonder je, samen met je kind, over sterren, planeten en zwarte gaten. Niemand minder dan astronaut André Kuipers is je gids door het heelal in het ARTIS-Planetarium, samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling. In het Planetarium maak je een ongelooflijke reis vanaf de aarde naar de meest ver gelegen sterrenstelsels. Je kind leert om verschillende sterrenbeelden en planeten te herkennen in de lucht.

André en Govert lezen ook voor uit hun nieuwste boek ‘Atlas van de ruimte’, een ruimteboek voor het hele gezin.

Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Tijden: Zaterdag 6 november om 09:30
Kosten: €15

https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/dagagenda-activiteiten/agenda/2022/11/6/atlas-van-de-ruimte/

Kids Kermis XXL in Utrecht Zuilen

 

Dit weekend komt de Kids Kermis XXL weer terug naar Utrecht Zuilen! Op deze kermis valt voor het hele gezin van alles te beleven. Je vindt er de leukste attracties voor kinderen. Wat deze kermis zo speciaal maakt is dat er ook tal van attracties en belevenissen zijn voor jonge kinderen. Zorg dus dat je dit weekend naar de kermis in Utrecht Zuilen gaat

Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 28 oktober t/m 6 november 10:00 tot 22:00
Kosten: Toegang is gratis, je betaalt per attractie

https://kermis.nu/index.php?kermisid=1685&year=2022

Herfst Speurtocht in Trompenberg

Geniet nog even van de herfst zo lang het kan in de prachtige Trompenburg Tuinen, een unieke botanische tuin van 8 hectare aan de rand van centrum Rotterdam. Aan de kassa kun je t/m 20 november vragen naar de herfst speurtocht. Je koopt dan een schatkist mét schatkaart. Vervolgens ga je op speurtocht door de tuinen en probeer je de 9 verschillende herfst schatten te vinden. Als het je lukt om alle schatten te vinden en te verzamelen in je schatkist, kun je bij de kassa de 10e schat ophalen. Na afloop mag je je gevulde schatkist mee naar huis nemen.

Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 17 oktober t/m 20 november, geopend van 10:00 tot 17:00
Kosten: De speurtocht kun je kopen bij de kassa voor €3,50 per kistje. Om het park in te komen betaal je ook entree. Volwassenen €10,75, kinderen 5 t/m 12 jaar: €1,50 en kinderen t/m 4 jaar gratis.

https://trompenburg.nl/event/21-okt-t-m-20-nov-trompenburg-herfstschatten-tocht/

 

Dit weekend in Zuid-Nederland

Halloween op Koeckerseind

Klopt, Halloween is natuurlijk al geweest. Maar dit weekend kun je nog even lekker verder griezelen bij de legende van Jack O’ Latern. Je verzamelt bij pannenkoekenhuis Koeckers in Den Hout. Op het spookachtige Koeckerseind pad ontmoet je de duistere Jack O’ Latern en Jamie Freel die de deelnemers spannende Halloween verhalen vertellen. Warm je op bij het haardvuur en geniet ondertussen van wat warme chocolademelk en marshmallows.

Let op! Je kunt je opgeven tot en met 4 november!

Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Tijden: Zaterdag 5 november 2022, 19:30 tot 21:30
Kosten: €10 per persoon

https://www.legendejagers.nl/koeckersspook.html

Winterfair Bij Snoek

Kom alvast helemaal in de winterstemming tijdens de gezellige Winterfair Bij Snoek in Teteringen. Bij Snoek is een melkveehouderij, ijsboerderij en landwinkel die al meer dan 50 jaar door dezelfde familie wordt gerund. Op het grote terrein van Bij Snoek wordt aanstaande zaterdag de sfeervolle Winterfair georganiseerd. Voor de kinderen worden meerdere activiteiten georganiseerd, waaronder een kijkje nemen bij de koeien in de stal. Ontdek tal van gezellige kraampjes waar lokale producten worden. Of ga op de foto met één van de roofvogels.

Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 5 november 2022, 13:30 tot 19:30
Kosten: Gratis

https://www.facebook.com/events/bij-snoek/winterfair-2021-bij-snoek/364566765167808/

Halloween Spooktocht in Zaamslag

We blijven nog even in de Halloween sferen, want ook in het Zeeuwse Zaamslag kun je aankomende zaterdag flink griezelen. Dan wordt namelijk bij Brasserie De Kraag de jaarlijkse Halloween spooktocht georganiseerd. Vanaf 18:00 uur vertrekken jullie vanaf De Kraag. Maak je klaar voor veel spanning en schrikmomenten. Zorg dat je kleren draagt die vies mogen worden en: neem een zaklamp mee!

Let op! Schrijf je snel in, want vol is vol. Aanmelden kan via info@dekraag.com.

Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Tijden: Zaterdag 5 november, 18:00 tot 20:00, daarna een griezelfeestje tot 22:00 uur.
Kosten: €5

https://www.facebook.com/brasseriedekraag/

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!

Heb jij nog leuke tips voor de komende weekenden? Laat het ons weten.