Vakantietip

De leukste uitjes met een sinterklaastintje voor dit weekend

Het weekend staat weer voor de deur en dus is het weer tijd voor onze Weekend Tips! Deze week hebben we  8 tips van een verkenningstocht naar een onontdekte wereld tot ‘Sjakie in de chocoladefabriek’ de musical. Maak plezier. Samen!

Landelijk

SINTERKLAASWEEKEND BIJ PATHÉ

Tijdens IDFA Junior bekijk je pareltjes van jeugddocumentaires. Het ochtendprogramma van IDFA is voor kinderen vanaf 9 en het middagprogramma voor kinderen vanaf 12  jaar. Jullie  kijken drie films uit het huidige IDFA programma en een klassieker uit een eerder festival. De kinderen krijgen de kans om makers en hoofdpersonen het hemd van het lijf te vragen. Dit programma is in het Nederlands.

Naast het filmprogramma vinden er in de foyer van Eye een workshop en andere leuke activiteiten plaats.

Check de website voor meer info

Waar: Amsterdam (Filmmuseum)
Wanneer:
20 november
Leeftijd:
Vanaf 9
Tijden: 10:30 – 12:24 en 13:30 – 15:05
Kosten:  8,50

Dit weekend in de Randstad

SABI SURINAME

Het Tropenmuseum is altijd een groot avontuur. En nu helemaal. Er is namelijk een bijzondere ontdekking gedaan. Onder het Tropenmuseum. Op verdieping min 7.  In het Surinamedepot is een nieuwe onbekende wereld ontdekt. Sabi Suriname!

In Sabi Suriname leer je over Suriname. Vaar op een boot door Busi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Ontdek de Surinaamse keuken en doe in de toko boodschappen voor een heerlijk Surinaams gerecht. Hoe kom je in Sabi Suriname? Daarvoor moet je diep de grond in en een geheime wereld betreden.

Check de website voor meer info

Waar: Haarlem
Wanneer: 26 november t/m 31 december
Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 10:00 – 17:00
Kosten:  kinderen t/m 3 gratis- kinderen tot 18 jaar  € 8,- , volwassenen 16,- 

 

Winter Wonderland Zeist

Aanstaande vrijdag 25 november opent Winter Wonderland Zeist met de kids future light parade. Winter Wonderland Zeist de grootste en gezelligste ijsbaan van midden Nederland in centrum Zeist. Om 19:00 gaat de Kids Future Light Parade van start. Meer dan 150 kinderen lopen verkleed en met lichtjes door het centrum van Zeist.
Vanaf 25 November 2022 t/m 8 Januari 2023 is Winter Wonderland Zeist open van maandag t/m donderdag: 14:00 tot 21:00, vrijdag van 14:00-22:00, zaterdag van 10:00-22:00 en zondag van 10:00-21:00.
In de Kerstvakantie is Winter Wonderland Zeist open van  maandag t/m donderdag vanaf 10:00 tot 21:00, vrijdag & zaterdag van 10:00 tot 22:00, en op zondag van 10:00-21:00.
Dus Kom, Zie en Beleef Zeist op zijn Best met een bruisend centrum en leuke winterse  events.

Check de website voor meer info

Waar: Zeist
Wanneer: 25 november t/m 8 januari
Leeftijd:
 Alle leeftijden
Tijden:  Zie hier boven
Kosten:  gratis

Kruimeltje de Familiemusical

Kruimeltje is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar één van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

Check de website voor meer info

Waar: Barendrecht (Theater het Kruispunt)
Wanneer: Zondag 27 november
Leeftijd: 6
 plus
Tijden: 13:30 en 16:00
Kosten:  € 23,50 

Dit weekend in de Noord Nederland

Pietentocht in Park Nienoord

Hoofdpiet ontdekt tot zijn grote schrik dat alle cadeautjes kwijt zijn! Hoe gaat Hoofdpiet dit aan Sinterklaas vertellen? En hoe krijgen alle kinderen hun pakjes op tijd? Dit is één grote chaos. Help jij mee?

Trek dan je laarzen aan, zet je pietenmuts op, doe thuis alvast een goede warming-up en misschien ga jij wel als een gediplomeerde Piet naar huis. Pakjespiet heeft nog een leuke verrassing voor je als je alle cadeautjes hebt gevonden.

Kijk voor meer info op de website

Waar: Leek
Wanneer: 26 & 27 november
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur
Kosten: €5,95

Pepernotenpret

Dirk Scheele nodigt alle hulppieten en hulpsinterklazen van Hoogeveen uit voor een vrolijk, muzikaal Sinterklaasfeest in De Tamboer!

Je hoort allemaal bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes, zoals Zie ginds komt de stoomboot en Zie de maan schijnt door de bomen. De zangpieten helpen je in het Spaans te tellen bij Pepernotenpret. Dirk zet zijn schoen, help je hem mee met het zingen van Sinterklaas kapoentje? Als we allemaal hard genoeg zingen, komt de Sint misschien wel een deuntje meespelen.

Verkleed je als hulppiet of hulpsint

Kom verkleed als hulppiet of hulpsint naar deze gezellige voorstelling. Na afloop ontmoet je Dirk, Sinterklaas en zijn Pieten in de foyer.

Kijk voor meer info op de website

Waar: Hoogeveen (Theater De Tamboer)
Wanneer: 27 november
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Tijden:15.00 uur
Kosten: €12,50 kind / €15,50

Dit weekend in Zuid-Nederland

Stage bij de Sint

Clown Hakim kennen we natuurlijk al jaren uit Sesamstraat. Hij kijk met grote ogen naar de vreemde problemen van de grotemensenwereld. Met veel humor, uiteraard! Zo zijn zijn shows een genot voor jong en oud. 

Clown Hakim gaat aan de slag als Stage-piet bij Sinterklaas. Waarom? Omdat hij wil leren goochelen. En hij wil niet in de leer bij Hans Klok, maar bij de goochel-Piet. 
 
Maar goochelen valt natuurlijk helemaal niet mee. Laat maar eens zien wat je kunt, Hakim! Wie weet krijg je na afloop uit handen van Sinterklaas een echt goocheldiploma. 

Kijk voor meer info op de website

Waar: Roermond (ECI cultuurfabriek)
Wanneer:  27 november
Leeftijd:
Vanaf 3 jaar
Tijden: 15:00 uur
Kosten:  vanaf €11,-

 

CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY

De familiemusical, met onder andere Remko Vrijdag, gebaseerd op Roald Dahls populairste boek ontving lovende recensies. Een voorstelling die je gezien moet hebben!

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

Waar:Breda
Wanneer:  26 & 27 november
Leeftijd:
Vanaf 8 jaar
Tijden: 14:30 tot 17:05
Kosten:  vanaf €15,- / €50,-

Heb jij nog leuke tips voor de komende weekenden? Laat het ons weten.

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!