Vakantietip

De leukste uitjes met een sinterklaastintje voor dit weekend

Wij hebben een aantal superleuke sinterklaas-uitjes voor dit weekend gevonden. Zo is het Zuiderzee museum omgetoverd tot een heus Pietendorp, kan je een bezoek brengen aan het kasteel van de Sint en nog veel meer. Komt sinterklaas al je neus uit? Ga dan lekker naar IDFA Junior dit weekend. Happy weekend:)

Landelijk

Pietendorp

Alle Pieten verzamelen! Bakpieten, Sportpieten en Fanfarepieten, ze zijn er allemaal bij. Op 20, 26 en 27 november is het Zuiderzee museum weer omgetoverd tot Pietendorp en nemen meer dan 150 Pieten hun intrek in het buitenmuseum. De pepernotenbakkerij draait op volle toeren en de Danspieten leren de kinderen hun nieuwste dans. Bezoek de stal van Ozosnel en zijn hoefsmid, speel het pakjes-stapelen-spel of de pepernotenquiz

Check de website voor meer info

Waar: Enkhuizen.
Wanneer:
20 november
Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 10.00 – 17.00
Kosten:  vanaf €17,50 voor kinderen en vanaf 22,50 voor volwassenen

IDFA Junior

Tijdens IDFA Junior bekijk je pareltjes van jeugddocumentaires. Het ochtendprogramma van IDFA is voor kinderen vanaf 9 en het middagprogramma voor kinderen vanaf 12  jaar. Jullie  kijken drie films uit het huidige IDFA programma en een klassieker uit een eerder festival. De kinderen krijgen de kans om makers en hoofdpersonen het hemd van het lijf te vragen. Dit programma is in het Nederlands.

Naast het filmprogramma vinden er in de foyer van Eye een workshop en andere leuke activiteiten plaats.

Check de website voor meer info

Waar: Amsterdam (Filmmuseum)
Wanneer:
20 november
Leeftijd:
Vanaf 9
Tijden: 10:30 – 12:24 en 13:30 – 15:05
Kosten:  8,50

Dit weekend in de Randstad

Het fort van sinterklaas

In het sfeervolle Fort van Sinterklaas wordt je als kind maar zeer zeker ook als ouder op magische wijze ondergedompeld in de wondere wereld van Sinterklaas. In het Fort krijgt de kleinste generatie een uniek inkijkje in de sprookjesachtig aangeklede residentie van de Goedheiligman en zijn gevolg. Niet alleen een genot voor het oog, ook voor de neus een ware beleving.

Check de website voor meer info

Waar: Haarlem
Wanneer: 19 november
Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: 9:30 – 12:00
Kosten:  € 11,99 (kinderen) 6,99 (ouders)

 

Kasteel van Sinterklaas

Als Sinterklaas in Nederland is dan slaapt hij in zijn kasteel: het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om langs te komen tussen 19 november en 4 december 2022. De poorten staan open tussen 10:00 en 17:00 uur en in de weekenden is er veel extra’s te beleven. Ook is het Kasteel van Sinterklaas doordeweeks geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur. Dan wel zonder Sint, Pieten en het paard van Sinterklaas.

Check de website voor meer info

Waar: Muiden
Wanneer: 19 november t/m 4 december
Leeftijd:
 Alle leeftijden
Tijden: 12:00 en 14:30
Kosten:  € 3 / €19

RAVI DE ROBOT (5+)

Ravi de Robot is een swingende, muzikale familievoorstelling met zingende robothuisdieren en dansende apparaten. Marcel Osterop, Whitney Sawyer, Yung-Tuan Ku, Georgi Sztojanov en een echte robot nemen je mee in een avontuur waarin de wereld op zijn kop staat en je niet meer weet wie bestuurt.

Check de website voor meer info

Waar: Den Haag (Theater aan het Spui)
Wanneer: Zondag 20 november
Leeftijd:
5 plus
Tijden: 12:00 en 14:30
Kosten:  € 8,5 / €13 

Dit weekend in de Noord Nederland

Sinterklaasexpress

Het is al al vele jaren een traditie dat de Goedheiligman eind november bij Museumspoorlijn STAR. op bezoek komt. En ook dit jaar heeft hij weer een gaatje in zijn drukke programma weten te vinden om een rit met de trein te maken. Maar dat willen Sint en zijn Pieten natuurlijk niet alleen doen! Ze zouden het erg leuk vinden als er natuurlijk veel kinderen meegaan. 

Samen met de kinderen, de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s maken Sint en zijn Pieten een een leuke treinrit op de spoorlijn van de STAR. En wat zal er nu weer onderweg gebeuren? Het belooft vast een leuke, gezellige en ook spannende tocht te worden.

Kijk voor de openingstijden op de website

Waar: Veendam
Wanneer: 20 november
Leeftijd: Kinderen van 4 t/m 8 jaar
Tijden: 12:00 en 14:30
Kosten: tot 12 jaar  €9, 12 jaar enen ouder  €15

Dit weekend in Zuid-Nederland

Circus Hollandia

“Eindelijk kom ik thuis”, zegt Milko. Hij is het grootste circusicoon dat we in Nederland kennen en terug op het allerhoogste podium.. Niet alleen zal hij zijn onnavolgbare grollen en grappen uithalen, als spreekstalmeester heeft hij een belangrijke stem in de samenstelling van het programma: “Het moet leuk zijn voor kinderen, maar het is beslist geen kindervoorstelling.”

Van vrijdag 18 november t/m zondag 27 november speelt Circus Hollandia met een overtroffen circushow Breepark plat! Met een keur een (internationale) topartiesten is Brabander Milko Steyvers bezig aan een ware triomftocht door Nederland. De voorstelling is een mix aan spanning, betovering, humor, verbazing en adembenemende schoonheid. Genieten voor alle leeftijden. Het wordt feest!

Waar: Breda
Wanneer:
18 t/m 27 november
Leeftijd:
Vanaf 3 jaar
Tijden: Check de website
Kosten:  vanaf €17,50 voor kinderen en vanaf 22,50 voor volwassenen

Circus Hollandia

 

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!

Heb jij nog leuke tips voor de komende weekenden? Laat het ons weten.