Vakantietip

De leukste sinterklaas-uitjes voor dit weekend

Het langverwachte weekend is dan eindelijk in aantocht! Zaterdag komt Sinterklaas weer aan met de pakjesboot. En dit jaar komt hij aan in Hellevloetsluis. Deze week geven wij je een lijstje met de leukste intochten van dit weekend. En daarnaast ook nog andere leuke tips voor een onvergetelijk leuk weekend!

6 fijne Sinterklaas -intochten

Nationale Sinterklaas intocht Hellevoetsluis

Dit jaar is de landelijke intocht van Sinterklaas in Hellevoetsluis. Na afgelopen jaar toen het virtueel was is het heel fijn Sinterklaas nu weer in het echt te mogen ontvangen. Kun je er niet bij zijn? Dan wordt de hele intocht live uitgezonden tv. 

Meer info over Sinterklaas intocht Hellevoetsluis


Sinterklaas intocht Amsterdam

In Amsterdam komen de Sint en de Pieten een dagje later aan. Sinterklaas vaart met de stoomboot over de Amstel de stad binnen. Vanaf daar maakt hij mooie rodnje door de stad. De Goedheiligman wordt bij de Stopera ontvangen door Burgemeester Halsema. Daarna zal de Sint te paard zijn tocht vervolgen, gevolgd door een stoet van muzikanten, praalwagens en Pieten. De tocht eindigt op het het Leidseplein voor weer een feestelijke bordesceremonie!

Meer info over Sinterklaas intocht Amsterdam


Sinterklaas intocht Rotterdam

Zaterdag 12 november 2022 komt de Sint voor de 71e keer aan in Rotterdam dus dat belooft weeer een groot feest te worden!!  In de haven van Rotterdam, op het Willemsplein start vanaf 13.00 uur de optocht van Sinterklaas en zijn pieten. De optocht eindigt bij het Grote kerkplein, waar er een spectaculaire eindshow is georganiseerd.

Meer info over Sinterklaas intocht Rotterdam


Intocht Den Haag/Scheveningen

Zaterdag 12 november 2022 zal Sinterklaas met zijn pieten voor de 75e keer aankomen in de haven van Scheveningen  Eenmaal aangekomen met al het strooigoed vertrekt de Sint met de pieten en praalwagens dwars door de straten vanDen Haag om te eindigen in het centrum. De dag begint rond 10.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

De rijtoer zal er dit jaar anders uitzien. Houd deze pagina goed in de gaten om te zien in welke straten je de Sint dit jaar tegen kunt komen.

Meer info over Sinterklaas intocht Den Haag


Intocht Utrecht
.

Ook in Utecht komt de Sint een dagje later aan. Vanuit het Ledig Erf vaart Sinterklaas om 11.30 over de Oude Gracht. Daarna is er een optocht door de stad. Vergeet niet naar het Domplein te gaan, daar hebben ze een kinderevenement georganiseerd.

Meer info over Sinterklaas intocht Utrecht


Intocht Haarlem

Op zondag 13 november komen tussen half twaalf en twaalf uur Sinterklaas en zijn Pieten met de Pakjesboot 13 aan in Haarlem. Sinterklaas zal met de stoomboot  over het Spaarne de stad invaren om rond 13.00 uur vervolgens bij de Koudenhorn aan te leggen.Vanaf daar gaat de Goedheiligman te paard richting  de Grote Markt waar weer een feestelijke bordesceremonie is met de Haarlemse Burgermeester.

Meer info over Sinterklaas intocht Haarlem

Sint Maarten

Sinte sinte Maarten de koeien hebben staarten de meisjes …. jaja aanstaande vrijdag is het weer 11 november!  Maar weet jij eigenlijk wel waar Sint-Maarten vandaan komt?

Volgens de verhalen gaf de gulle Sint-Maarten bijna al zijn spullen aan de armen. Zelfs zijn mantel sneed hij doormidden, om de helft aan een bedelaar te schenken. Vroeger gingen arme kinderen op zijn feestdag langs de deuren met lampionnen, in de hoop op iets lekkers om de winter door te komen. Tegenwoordig doen kinderen dat voor de lol.

Dus haal die lampionnen maar weer uit de kast  en vergeet niet zelf ook snoep in huis te halen. Veel plezier!

(bron: www.weetwatjeviert.nl)

Dit weekend in Noord-Nederland

Theatervoorstelling Muk 

MUK is een theater voorstelling gebaseerd op de boekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. In de voorstelling gaat dalmatiër Muk op zoek naar een tiende stip bij de boerderij. Door klassiek poppenspel te combineren met moderne techniek als verborgen camera’s, greenscreens en een groot LED-scherm springt de kleine hond van de ene in de andere wonderlijke wereld.

Waar: Hoogezand
Leeftijd: 2 jaar en ouder
Tijden: Zondag 13 november 15.00-15.50
Kosten:   € 9,50

Link: https://www.kielzog.nl/theater/de-grote-haay/

Landelijk

De Grote Sinterklaasfilm

De Grote Sinterklaasfilm

Nu Sinterklaas weer in het land is, betekent dat dat er weer de leukste Sinterklaasfilms te zien zijn. Zo ook De Grote Sinterklaasfilm. Waarin Hugo Hogepief de belangrijke taak krijgt op de sleutel van Sinterklaas te passen. Ga naar deze fantastische kinderfilm om er achter te komen hoe dit verhaal afloopt.

Waar: Pathé bioscopen
Leeftijd: Alle leeftijden
Tijden: Kijk voor de tijden bij jou dichtstbijzijnde bioscoop
Kosten:  € 11,50 p.p.

Link: https://www.pathe.nl/film/26006/de-grote-sinterklaasfilm-gespuis-in-de-speelgoedkluis?bioscoop=amsterdamnoord&bioscoop=arena&bioscoop=demunt

 

Dit weekend in de Randstad

Kom bakken in speculaasfabriek van Sinterklaas!

In de Chocolade- en Speculaasfabriek van het Zaans Museum wordt hard gewerkt door de bakkers van Sinterklaas. Wil jij meehelpen?  Dat kan! Kom tussen 12 november en 5 december naar het Zaans Museum! Hier kan je dan echte speculaaspoppen bakken en zijn er allerlei spelletjes en leuke speurtocht door het museum. Nadat alle opdrachten zijn voldaan op de kaart, ben je volleerd bakker van de Sint.

Waar: Zaandam
Leeftijd: Kinderen van 4 t/m 8 jaar
Tijden: Kijk voor de openingstijden op de website
Kosten: €3 + Entree Zaans Museum

Huis van Sinterklaas

 

Goed nieuws! Sinterklaas komt ook in 2022 weer logeren in Museum Catharijneconvent! Je beleeft hier allemaal avonturen. Waar komt het gebruik van gouden chocolademunten eigenlijk vandaan? Je hoort erover tijdens een theatraal bezoek in zijn tijdelijke huis! En aan het eind ontmoet je de Sint!

Wanneer: 12 nov – 5 dec 2022
Waar: Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38 Utrecht
Leeftijd: 2 jaar en ouder
Kosten: 7,50

Dit weekend in Zuid-Nederland

Sinterklaasvoorstelling

Zit je buik al vol met pepernoten? Zijn de verlanglijstjes goed gevuld? Het is tijd voor Sinterklaas! En daar hoort natuurlijk een bonte, grappige en leuke Sinterklaasvoorstelling bij voor de hele familie. Een feest om te janken is een voorstelling over verlanglijstjes, cadeautjes, hebberigheid en soms teleurstellingen.

In deze familievoorstelling voor de feestmaanden dompelt House of Nouws kleuters en hun volwassenen onder in een lenige voorstelling over verwachtingen. Om zich samen af te vragen of niks willen soms meer plezier geeft dan alles.

https://www.verkadefabriek.nl

Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Tijden: Check de website
Kosten: €8,50 voor kinderen en €10,- voor volwassenen

Dat waren weer de leukste gezinsvriendelijke dagtips voor komend weekend. Geniet ervan . Samen!

Tot volgende week!

Heb jij nog leuke tips voor de komende weekenden? Laat het ons weten.