Weekend tips voor 29, 30, 31 maart
Blog

Weekend tips voor 29, 30 en 31 maart

Heb jij de voorjaarskriebels ook al helemaal te pakken? Ik wil! En door het lente weer krijg ik helemaal zin om leuke dingen te ondernemen. Misschien wel kleurrijke tulpen plukken of achter de schermen kijken bij bedrijven tijdens Klokhuis Bedrijvendag. Mijn weekend tips voor 29, 30 en 31 maart heb ik voor je opgeschreven!

Weekend tips voor 29, 30 en 31 maart

 

  •     Festival Tweetakt in Utrecht, 29 maart t/m 14 april. Dit kunstenfestival is leuk voor jong tot oud! Bezoek één van de  theatervoorstellingen of muziekoptredens en laat je betoveren door de ideeën van de jonge talenten die ze hebben bedacht! Het festival vindt plaats op 3 verschillende plekken: de Neude, in theaters en op het Fort Ruigenhoek. Kosten: kinderen van 4 t/m 17 jaar betalen 5 euro entree en volwassenen 8 euro. Mooi gebaar: Koop een extra kaartje en trakteer een vluchtelingengezin op een bezoek aan een jeugdvoorstelling op Festival Tweetakt!
  •     Plastic Wake Up Call op het hoofdkantoor WWF in Zeist, 30 maart 17.00-22.00 uur. Zaterdagavond is het weer tijd voor Earth Hour. Tussen 20.30 en 21.30 uur gaat wereldwijd het licht een uur uit. En om hier aandacht voor te vragen nodigt het WWF iedereen uit op hun hoofdkantoor. Voor de jongste gasten is er een workshop plastic recyclen, een presentatie van Lilly’s Plastic Pick Up en kan je kijken naar de film A Plastic Ocean. Om 20.30 uur gaat het licht uit en kan je genieten van een duurzaam diner bij kaarslicht. Kosten: € 12,50 per persoon.
  •     Klokhuis Bedrijvendag op verschillende plekken in het land, 30 maart. Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een bedrijf? Zaterdag openen veel veel bedrijven voor 1 dagje hun deuren. Wees er snel bij want een aantal bedrijven zijn al volgeboekt. Gratis!
  •     Kindermuziekfestival Muziekpakhuis in Amsterdam, 31 maart. Zondag staat De Hallen in Amsterdam in het teken van jonge muzikale talenten. Kom gezellig langs om de leerlingen van het Muziekpakhuis te zien optreden. Daarnaast is er om 14.30uur een Peuter muziekvoorstelling. Dit wordt té schattig! Gratis!
  •     Kleuterbios Masha en de beer 2 in alle Pathés in Nederland (behalve Pathé City en Pathé Tuschinski), 31 maart. De Pathé Kleuterbios is hét event voor de jongste bezoekers en hun mama en papa. De film duurt maar 60 minuutjes en het licht in de zaal is licht gedimd en het geluid staat iets zachter. Speciaal voor de kleinste filmliefhebbers en als aandenken krijg je een filmdiploma mee naar huis. Deze zondag draait de film Masha en de beer 2! Kosten: de ticketprijs is € 8,- de kids krijgen een Kidscombo en mama en papa een kopje koffie met wat lekkers.
  •     Theater Festival in Utrecht, 30 en 31 maart. Theaterschool Utrecht organiseert dit weekend heel veel leuke voorstellingen voor jong en oud. Naast het kijken kan je ook zelf meedoen met masterclasses en workshops. Leer acteren, verander in een clown of maak je eigen GIFje. Kosten: de meeste voorstellingen en workshops zijn gratis!
  •     Tulpen plukken bij de Zomerbloemen pluktuin in Nes a/d Amstel, vanaf 30 maart. De narcissen zijn al klaar om geplukt te worden en hopelijk is het dit weekend ook tijd om de tulpen te plukken. De kids kunnen voor de geplukte bloemen ook een mooi vaasje komen schilderen. Hoe leuk! Kosten: tulpenvaasje schilderen kost €12,50 en je krijgt er een bekertje limonade bij.
  •     Keukenhof in Lisse, tot 19 mei. Yes! De Keukenhof is weer geopend. Wandel tussen de kleurrijke bloemenvelden terwijl de kids een bloemenmozaïek maken en  de speurtocht door het park volgen. Er zijn voldoende speeltoestellen en op de kinderboerderij kan er worden geknuffeld met de dieren. Leuk voor jong en oud dus! Kosten: kinderen €8,- en volwassenen €17,-.

 

Dat waren de tips weer voor dit weekend! Mocht je nog een tip hebben voor dit weekend, laat het dan weten via redactie@mamagoeshere.nl.

Fijn weekend!

Wil je nog meer leuks lezen? Dit zijn onze nieuwste blogs: