Weekend tips 15, 16, 17 maart
Blog

Weekend tips voor 15, 16 en 17 maart

Woehoe! Bijna iedereen heeft een extra lang weekend voor de boeg door de lerarenstaking. Hopelijk laat de zon zich ook nog een keertje zien dit weekend en anders gewoon leuke dingen binnen doen. De leukste tips (binnen en buiten) heb ik voor je opgeschreven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in veel ziekenhuizen tijdens de open dag van Week van de Zorg en Welzijn of ga sterren kijken tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen.  Je hoeft je dus niet te vervelen dit weekend!

Zit je nog met je handen in het haar omdat je niet weet wat je tijdens de stakingsdag moet gaan doen? Veel musea hebben gratis toegang, ARTIS geeft een mega korting op de entree en 3FM heeft een leuke dag georganiseerd met optredens en workshops. Alle leuke, (bijna) gratis uitjes op de stakingsdag heb ik voor je opgeschreven in een blog.

 

 •     NLdoet, in het hele land, 15 en 16 maart. Steek die handen maar uit de mouwen dit weekend! Help de kinderboerderij in de buurt of doe juist iets voor een buurtgenoot. Er staan al bijna 9000 klussen op de website en veel daarvan zijn ook geschikt voor kinderen!
 •     Narcissen plukken bij de Zomerbloemenpluktuin in Nes a/d Amstel, vanaf 15 maart. De narcissen zijn al klaar om geplukt te worden! Op de tulpen moet nog eventjes gewacht worden, maar als je gelukt hebt kan dat dit weekend misschien ook al wel. De kids kunnen voor de geplukte bloemen ook een mooi vaasje komen schilderen. Hoe leuk!
 •     De Kleine Zeemeermin in Schouwburg Amstelveen. Carlos van team Mama is met zijn twee kinderen naar De Kleine Zeemeermin in het DeLaMar Theater geweest in Amsterdam en was super enthousiast. Vandaar dat ik hem ook in dit lijstje heb gezet. Dus woon je in de buurt van Amstelveen dan is dit een aanrader. Tickets vanaf €20,50.
 •     Landelijke Sterrenkijkdagen, 15 t/m 17 maart. Hopelijk is er een heldere hemel dit weekend zodat je goed kunt speuren naar satellieten en planeten! Op verschillende plekken in het land zijn speciale activiteiten rondom de Sterrenkijkdagen, kijk dus even goed waar je terecht kunt bij jou in de buurt!
 •    Museumnacht kids (4-12 jaar) in Den Haag en Voorburg, 16 maart. In het donker op bezoek bij het museum! Zaterdag openen 20 plekken in Den Haag en Voorburg de deuren voor jonge nachtbrakers. Van 16.00 tot 22.00 uur draait alles om het thema ‘Fantasie’ en zijn er veel coole activiteiten, zoals je eigen kunstwerk maken, speurtochten en nog veel meer. Tickets zijn net uitverkocht, maar houd de Facebook-pagina in de gaten voor tickets!
 •     Bach voor Baby’s in Amsterdam, 17 maart 12.00 uur. Met muziek kan je niet vroeg genoeg beginnen! Neem dus na je zondagse ontbijt een kijkje bij Vrij Paleis om samen met je baby te luisteren naar Bach. En wees niet bang voor huil momentjes, die horen er nu eenmaal bij dit concert bij!
 •     Jeugd Journaaldag bij Beeld & Geluid in Hilversum, 17 maart 11.00 tot 16.00 uur. Zondag zijn verslaggevers Youssef en Tamara in Beeld & Geluid om je van alles te leren over hun vak. Ga zelf presenteren en interviewen en selecteer het nieuws wat je wilt vertellen. Als je alles hebt gedaan krijg je je eigen perskaart! Kinderen t/m 12 jaar betalen €9,50 en volwassenen betalen €17,-

 

Het is week van de Zorg en Welzijn en in het hele land zijn er leuke evenementen waar je van alles leert over de zorg. Dit zijn volgens ons de leukste, kindvriendelijke uitjes voor dit weekend tijdens de week van de Zorg en Welzijn:

 

 •     Open dag Van der Valk Vitaal in Tiel, 16 maart. Kinderen kunnen tijdens de open dag van Van der Valk Vitaal zelf een namaak kies vullen en natuurlijk mag je hem naderhand mee naar huis nemen!
 •     Open dag Diakonessenhuis in Utrecht, 16 maart 10.00 – 15.00 uur. Volg zaterdag één van de rondleidingen, bekijk bacteriën door een microscoop, voer zelf een ‘darmscopie’ uit, voel in een ‘oudersdomspak’ hoe het is om 90 jaar te zijn, of ga één van de andere activiteiten doen die het Diakonessenhuis organiseert! En vergeet niet de speurtocht te doen en je te laten schminken door een ‘special effects’-grimeur.
 •     Open dag Medisch Spectrum Twente, 16 maart 11.00 – 15.00 uur. Neem een kijkje in de ambulance, operatiekamers, het mortuarium of een van de andere plekken in het ziekenhuis, want je mag overal komen! Er zijn heel veel activiteiten voor kinderen dus zeker een aanrader!
 •     Open dag IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel, 16 maart 11.00 – 15.00 uur. Er zijn allerlei rondleidingen te volgen naar verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Kinderen kunnen ‘opereren’ zoals op de OK, op de foto met een echte dokter of een gipsarmbandje laten maken en natuurlijk nog veel meer leuks!
 •     Open dag Spijkenisse Medisch Centrum, 16 maart 11.00 – 15.00 uur. Op elke afdeling is iets leuks te doen. Kinderen kunnen hun knuffel laten onderzoeken door de poppendokter of hun onderarm in het gips laten zetten. Hoe stoer! Verder kunnen er door de wat oudere kinderen hechtingen worden gezet of kan je een injectie spuiten. En vergeet een bezoekje aan de ambulance niet!
 •     Open dag Ziekenhuis Amstelland, 16 maart 10.00 – 16.00 uur. Bij Ziekenhuis Amstelland is eigenlijk te veel leuks te doen! Je kan een gipsarmband laten maken, vissen in het bevalbad, naar de beren/poppendokter voor je zieke knuffel of pop, luiers verschonen in een couveuse, leren opereren en ga zo maar door!

 

De week van de Zorg en Welzijn organiseert zaterdag op 90 plekken leuke kindvriendelijke activiteiten, veel open dagen in ziekenhuizen maar ook in andere zorginstellingen. Kijk dus het gehele programma om iets bij jou in de buurt te vinden!

Dat waren ze weer voor deze week! Mocht je nog een tip voor ons hebben voor dit weekend, laat het ons weten via redactie@mamagoeshere.nl. Vinden we leuk!