Weekend tips 9, 10, 11 november
Blog

Onze weekend tips voor 9, 10 en 11 november

Yay, het is donderdag en dus hebben wij weer een fijn lijstje voor jullie vol tips voor komend weekend! Ga kleine zwanen spotten in het Lauwersmeer, doe mee aan een lampionnenoptocht of ga naar Eurospoor in de Jaarbeurs Utrecht. Je leest alle 14 tips voor een geslaagd weekend in onze blog!

Weekend Tips regio Noord

 •     Skelter race “kleintje autocross” in Hallum, 10 november. In Hallum wordt zaterdag een skelter race georganiseerd. De skelter race is voor jong en oud, want je kan al meedoen vanaf 7 jaar! Durf jij te racen?
 •     Kleine zwanen van het Lauwersmeer in Lauwersoog, 11 november. Zondag kan je van 10:00 tot 11:30 mee met de boswachter van Staatsbosbeheer om op zoek te gaan naar de kleine zwaan in het Lauwersmeer. Deze zwanen komen over vanuit Siberië om hier te overwinteren. Kinderen t/m 12 jaar €3,50, vanaf 13 jaar €7,50.
 •     Grote najaarskermis in Coevorden, t/m 12 november. Botsauto’s, touwtje trek, techno dance, je hebt het allemaal op de najaarskermis in Coevorden! De kermis staat er tot en met zondag en je vindt hem op de Markt! Gratis, behalve alle ritjes die je gaat maken!
 •     Circus Bossle in Smilde, 7/m 12 november. Hooggeëerd publiek welkom bij het circus! Het hele jaar reizen ze door het land en dit weekend staan ze in Smilde. Kinderen t/m 16 jaar €10,-, vanaf 17 jaar €12,-.
 •     Lampionnentocht in de binnenstad van Groningen, 10 november. De zaterdag voor Sint-Maarten wordt er in Groningen een grote lampionnenoptocht georganiseerd. Je loopt vanaf de Nieuwe Kerk naar de Martinikerk. Rond 16.00 uur begint de optocht. En vergeet maandagavond niet langs de winkels in het stadscentrum te lopen met je lampion! Gratis.

Weekend Tips regio Midden

 •     Eurospoor in Jaarbeurs Utrecht, 9 t/m 11 november. Een leuk dagje uit voor treinliefhebbers! Kinderen kunnen meehelpen de baan te bedienen, een locomotievenloods te bouwen of kunnen zelfs meerijden in de kindertrein! Kinderen van 3 t/m 11 jaar €7,- en vanaf 12 jaar €16,50.
 •     Peuterfestival in theater Spant in Bussum, 11 november. Speciaal voor peuters zijn er zondag te gekke peutervoorstellingen te zien tijdens het jaarlijkse Peuterfestival. Het theater is veranderd in een tropisch oerwoud en alles mag en kan! Van 9.00 tot 13.00 uur zijn voorstellingen maar ook workshops en is er alle ruimte om te spelen. Alle workshops en voorstellingen variëren van €4,50 tot €9,50.
 •     Sint-Maarten parade in Utrecht, 10 november. Je kunt meelopen met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Het begint vanaf 17.00 uur en het eindigt om 20.30 uur. Dat is niet alleen maar lopen! Er worden ook optredens gegeven en de parade zelf begint om 18.15 uur. Gratis.
 •     Red Bull Knock Out op het strand van Scheveningen, 10 november. Heb jij een paar stoere mannen thuis? Neem ze zaterdag mee naar Scheveningen. 1000 motorcrossers rijden over het strand, een waar spektakel! Gratis.
 •     RUNwayRUN in Lelystad, 10 november. Voor de tweede keer wordt er dit jaar de loop op het vliegveld van Lelystad georganiseerd. Een de loop van 5 of 10 km over de startbaan! En er is dit jaar ook een KIDSRUN van 1 km voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. Kidsrun gaat om 10.30 uur van start. Inschrijving kost €2,- (op de dag zelf €3,-).
 •     Lampionnenoptocht bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Op zaterdagmiddag wordt er een leuke knutselmiddag en natuurlijk gezellige lampionnenoptocht georganiseerd over Landgoed Groeneveld. Henk de Houthakker is aanwezig en je kunt een dier van hout beschilderen, je kunt een speurtocht doen en levensgroot memory spelen. Leuk! Om 17.00 uur begint de optocht maar je bent de hele middag welkom! Gratis.

 

Weekend Tips regio Zuid

 •     Glow Eindhoven, 10 t/m 17 november. Dit weekend gaat Glow Eindhoven van start! Dit gratis te bezoeken lichtkunstfestival kan je bewonderen tijdens de looproute door het centrum van Eindhoven. Veel restaurants openen ook hun duren met een speciale avond, dus eten kun je er ook! Gratis.
 •    Spellenspektakel in Beursgebouw in Eindhoven, 10 en 11 november. Op de grootste spellenbeurs van Nederland is er van alles te doen! Je kunt er wel honderden spelletjes spelen en de nieuwste spellen ontdekken. Ook hebben ze een speciaal ingericht kinderplein. Die zijn dus de hele dag wel zoet! Kinderen van 4 t/m 12 €4,-, vanaf 12 jaar €11,-.
 •    De 11de van de 11de in Maastricht, 11 november. Het carnavalsseizoen gaat dit weekend officieel van start! Op de Vrijthof in Maastricht betekent dit dan ook groot feest. Er zijn tientallen optredens en er worden zo’n 20.000 mensen verwacht! En wel verkleed gaan hè! Gratis.

Dat was hem weer! Alvast een heel fijn weekend en mocht je meer tips voor ons hebben, laat het ons weten via redactie@mamagoeshere.com!