Weekend tips 7, 8, 9 december
Blog

Onze weekend tips voor 7, 8 en 9 december

Dag Sinterklaasje! En hallo Kerstman! Deze week een lijstje met 10 leuke tips voor het weekend waaronder het uitgraven van je eigen kerstboom! Heb jij al iets te doen dit weekend? Ik hoop het niet!

  •     Schaatsen in de Gouwekerk in Gouda, tot 16 december. Niet buiten, maar lekker binnen schaatsen! En dat kan zelfs in een kerk! Dat is nog eens een bijzondere plek om te schaatsen, toch? Entrée is €4,- excl. schaatshuur.
  •     Zaag je eigen kerstboom, Nationale Park De Hoge Veluwe, 8 en 9 december. Dit weekend kun je gratis je kerstboom komen zagen in het Park. Hoe leuk is dat! Een leuk gezinsuitje, maar bovendien ook goed voor de natuur, want als ze niet worden omgezaagd groeien de stuifzandgebieden van het Park dicht. Help jij de natuur een handje mee? Gratis! Kijk voor alle info even op de website.
  •     Zoutsloter kerstmarkt in Harlingen, 8 december. Zaterdag 8 december is van 15 tot 21.00 uur de 15e editie van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen. Er staan zo’n 200 kraampjes, er is heel veel lekkers te krijgen en er is een uitgebreid muzikaal programma end dat allemaal in het knusse Harlingen. Gratis.
  •     LOODS of stock in de Van Zantenhal, Nieuw-Vennep, 7 t/m 9 december. Je hebt een goed begin van de dure decembermaand als je naar Nieuw-Vennep gaat dit weekend! Tijdens de leegverkoop van allerlei kinder- en herenkleding koop je allerlei merkkleding voor een prikkie. Entrée is gratis.
  •     Kerstbomen uitgraven bij Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Jazeker, graven! Sinds vorig weekend kun je je eigen kerstboom uitgraven op het landgoed van Kasteel Duivenvoorde. Super leuk voor kinderen en nog leuker voor de papa’s die natuurlijk moeten graven;) Je krijgt ook de mogelijkheid om de kerstboom na kerst weer terug te brengen. De bomen worden dan weer netjes in de grond gezet! Prijzen variëren tussen de 10 en 50 euro.
  •     Mini Morning bij Vue Cinema, 9 december. De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar. Dit weekend staat de film Buurman & Buurman Winterpret! op het programma. Kinderen t/m 11 jaar €6,60, vanaf 12 jaar €8,-.
  •     Scheveningen Kids Light Walk, 8 december om 17.30 uur. Wandel zaterdag mee met een leuke wandeling in het donker. Onderweg kom je allerlei coole acts tegen! Onderweg kom je ook echte Kids Light Acts tegen! Kosten € 12,50 t/m 12 jaar en € 15,- voor 13 jaar en meewandelende begeleiders!
  •     Kerstbomen zagen en graven in het Groesbeekse Bos, 8 december. De bomen worden special geplant om ze te oogsten in December. De boswachter heeft alle benodigdheden, jij moet alleen je spierballen meenemen. Na het harde werken kan je lekker opwarmen bij het kampvuur en bij de koek en zopie vind je allerlei lekkers. Prijs €10 per meter en de opbrengst wordt gebruikt om nieuwe bomen te planten. Let op: ze hebben ongeveer 400 bomen en op=op!
  •     Amsterdam Light Festival, 29 november t/m 20 januari. Vanaf dit weekend zijn de grachten in Amsterdam bijna twee maanden feestelijk verlicht.Je kunt fietsend alle 29 licht-kunswerken bewonderen, maar nog leuker is het met de boot! Ga bijvoorbeeld met de KIDS vaart. Daar worden de kleintjes in het Nederlands meegenomen op een spannende reis langs de kunstwerken! Gratis op de fiets, KIDS vaart t/m 17 jaar 15,-, volwassenen €24,-.
  •     Winter Vuurwerk Scheveningen, 9 december 18.00 uur. Op vier zondagavonden in December is er een groot vuurwerkspektakel te bewonderen op het strand voor het Kurhaus in Scheveningen. Vorige week ging het helaas niet door, maar laten we duimen dat het dit weekend het weer wel meewerkt. Gratis.

 

Happy Weekend!

Mocht je nog meer tips voor ons hebben? Mail het naar ons via: redactie@mamagoeshere.nl