Weekend tips 5, 6, 7 april
Blog

Weekend tips voor 5, 6 en 7 april

Weekend! En dat betekent lammetjes bewonderen, tulpen plukken, een kijkje nemen in de kas – of één van de andere leuke uitjes die we voor jullie hebben gevonden. Het weer wordt volgens mij best zonnig dit weekend, dus lekker veel buiten zijn. Dit zijn onze 13 tips voor dit weekend:

 

Weekend tips 5, 6 en 7 april

 

 •     Kom in de Kas, verschillende plekken in het land, 6 en 7 april. Je kan dit weekend langs bij zo’n 200 enthousiaste kwekers die hun deuren openzetten zodat iedereen kennis kan komen maken met wat er allemaal groeit en bloeit in de kas. Dit is echt één van de leukste uitjes van het jaar vind ik zelf. Leerzaam en leuk! Gratis!

 

 •     Kindermuziekweek, verschillende plekken in het land, 5 t/m 14 april. Tijdens de Kindermuziekweek zijn er extra veel concerten en voorstellingen met live muziek voor kids van 0  tot 12 jaar. Of je nu op een kinderdagverblijf bent of in een concertzaal – je hoort swingende muziek! Mijn tip is de Kinderen voor Kinderen workshop:
 •     Kinderen voor Kinderen Kindermuziekweek workshop in Het Concertgebouw Amsterdam, 6 april. Zaterdag komt de zangcoach van Kinderen voor Kinderen naar Het Concertgebouw om met alle kinderen het lied voor de Koningsspelen 2019 te oefenen. Er wordt drie workshops gegeven – om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. En de koorleden van Kinderen voor Kinderen zijn er ook bij. Deze workshop is alleen toegankelijk voor kids, mama en papa moeten buiten blijven. Kosten: €10,- per kind.

 

 •     Museumnacht voor kids in Museumfabriek Twente, 6 april. De Museumfabriek viert de opening van de Wunderkammer met een Museumnacht voor kids! Zaterdag is het museum geopend van 17.00 tot 22.00 uur en kun je aan de slag met 3D printers en lasercutters, volg je een leuke workshop of voorstelling. Kosten: Familiekaart (2 volw. en 3 kinderen) €20,- of €8,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen van 5 t/m 17 jaar.

 

 •     Feest bij kinderboerderij Dondertman in Holten, 6 en 7 april. De kinderboerderij bestaat 20 jaar en dat wordt heel groot gevierd! Je kan je mooi laten schminken, uitgelegd hoe je schapen moet drijven en er zijn allerlei optredens. Vergeet trouwens niet een ritje te maken in de Dondertman Express (gratis). Gratis!

 

 •     Helmondse lichtjesparade in Mierlo-Hout, 6 april 20.30 uur. Je moet even iets langer je ogen open kunnen houden, maar deze optocht laat je denken dat je eventjes in Disneyland Parijs bent! Om 20.30 uur begint de vuurwerkshow en daarna gaat de mooi, verlichte parade van start. Kosten: volwassenen betalen €2,50 en kids gratis.

 

 •     Wandeling door Paleispark het Oude Loo in Apeldoorn, 6 en 7 april 14.00 uur. Alleen in april en mei is het park van het Oude Loo geopend. Er worden dan elk weekend wandelingen onder leiding van een gids georganiseerd. De gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van het paleis en je kan een kijkje nemen in de beeldenvijver of bij de kegelbaan. Kosten: kinderen 6 t/m 11 jaar €4,- en vanaf 12 jaar €6,-.

 

 •     ‘S Avonds naar de kinderboerderij in Rotterdam, 5 april. Vrijdag zijn de Rotterdamse kinderboerderijen open tot 19.30 uur! De verzorgers vertellen alles over de dieren op de boerderij en natuurlijk kan je de pasgeboren lammetjes aaien. Op Kinderboerderij De Blijde Wei organiseren ze ook nog eens een leuke speurtocht. Gratis!

 

 •     Liedjesparade (4+) bij Belevenisboerderij Schieveen in Rotterdam, 7 april. Op zondagmiddag kan je op de boerderij samen met je kids gaan kijken naar de voorstelling van De Paraplu. De voorstelling zit bomvol muziek en is geïnspireerd op het bekende prentenboek! Extra leuk is dat er live op de cello, percussie en accordeon wordt gespeeld. Op zoek naar nog meer leuks? Ze organiseren nog meer muzikale voorstellingen, kijk hier maar! Kosten: €15,- per persoon.

 

 •      Hand Hobby Creadagen MartiniPlaza Groningen, 5 t/m 7 april. Knutselen jullie de hele dag door thuis? In Groningen kan je dan je hart ophalen dit weekend! Laat je inspireren of doe gezellig mee tijdens een workshop. Kosten: kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen en vanaf 12 jaar betaal je (online) €6,-.

 

 •     International Amsterdam Motor Show in RAI Amsterdam, 3 t/m 7 april. VROEM, VROEM! Alle motormuizen opgelet – je moet dit weekend naar Amsterdam! Bekijk de mooiste auto’s op de car catwalk en neem een kijkje bij de spectaculaire driftshow. Dit lijkt me nou de ideale papa-dag! Kosten: kids t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar €12,50 en vanaf 12 jaar €22,50.

 

 •     Lammetjesdag & Koeiendans bij Boerderij de Stadshoeve Amsterdam, 7 april. Vlakbij Amsterdam, maar een totaal andere wereld als je de koeien vrolijk door de weide ziet springen als ze voor het eerst naar buiten mogen. Pony’s in de stal kunnen worden geborsteld en de lammetjes geaaid. Dwars door het land kan je een unieke wandeling maken met een leuke speurtocht voor de kids. Kosten: een bijdrage van €3,50.

 

 •     Lammetjesdag bij Boerderij Familie Kuijer in Soest, 7 april. Op elke zondag in april kan je bij Familie Kuijer op bezoek komen voor de lammetjes. Ze hebben een groot springkussen staan en je kan een rondritje maken met de huifkar of op de tractor. En als het niet te veel heeft geregend kan je ook de koeien zien dansen, want ze mogen voor het eerst naar buiten zondag! Rond 13.00 moet je er dan zijn. Kosten: € 7,50 per persoon inclusief koffie / thee of limonade met iets lekkers erbij. Kinderen onder 3 jaar gratis. Pinnen is helaas niet mogelijk!

Dat waren de tips weer voor dit weekend! Mocht je nog een tip hebben voor dit weekend, laat het dan weten via redactie@mamagoeshere.nl.

Fijn weekend!

Wil je nog meer leuks lezen? Dit zijn onze nieuwste blogs: