Weekend tips 30 november 1 2 december
Blog

Weekend tips 30 november en 1 en 2 december

Het weekend staat weer voor de deur en dus is het weer tijd voor onze Weekend Tips! Deze week hebben we weer 12 tips van een spetterende vuurwerkvliegshow tot schaatsen in Groningen. Enjoy!

Landelijk:

 •     The Grinch in de bioscoop, vanaf 29 november. Sinds gisteren draait de animatiefilm The Grinch in de bioscoop. De film gaat over een mopperkont die helemaal niet van Kerstmis houdt. Een enorm grappig maar ook hartverwarmend verhaal. En ook leuk voor papa en mama!
 •     Mini Morning bij Vue Cinema, 2 december. De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar. Dit weekend staat de Sinterklaas film: Sinterklaas en de vlucht door de lucht op het programma! Kinderen t/m 11 jaar €6,60, vanaf 12 jaar €8,-.

 

Regio Noord:

 •     Wintercircus Bossle in Dokkum, 1 en 2 december. Het Duitse familiecircus Bossle treed op in Dokkum en presenteert een gezellig wintercircus voor de hele familie. Als je houdt van spanning en sensatie, spectaculaire stunts, duizelingwekkende acts en natuurlijk grappen en grollen, mag je deze kans niet laten liggen! Tickets €14,-.
 •     Groningen On Ice, t/m 6 januari. Van 22 november 2018 tot en met 6 januari 2019 staat er een overdekte ijsbaan van 600+ m2 inclusief schaatsverhuur op de Grote Markt in hartje Groningen. Lekker schaatsen tussen het winkelen door! Toegang + schaatsverhuur €7,50.

 

Regio Midden:

 •     Amsterdam Light Festival, 29 november t/m 20 januari. Vanaf dit weekend zijn de grachten in Amsterdam bijna twee maanden feestelijk verlicht.Je kunt fietsend alle 29 licht-kunswerken bewonderen, maar nog leuker is het met de boot! Ga bijvoorbeeld met de KIDS vaart. Daar worden de kleintjes in het Nederlands meegenomen op een spannende reis langs de kunstwerken! Gratis op de fiets, KIDS vaart t/m 17 jaar 15,-, volwassenen €24,-.
 •     China Light Festival in Ouwehands Dierenpark, 30 november t/m 6 januari. Het dierenpark wordt weer omgetoverd tot Chinees lichtfestijn. Het is bijna elke dag te bewonderen van 17.30 tot 21.00 uur. Je hebt wel een apart toegangsbewijs nodig!
 •     Light Air Show in Scheveningen, 1 december. Voor het eerst in Nederland wordt er boven de zee van Scheveningen een spetterende vuurwerkvliegshow gegeven. In een uur tijd vliegt er van alles boven je hoofd langs. Het spektakel begint om 16.25 uur en de show is natuurlijk gratis te bekijken! GECANCELED.
 •     Funky Sinterklaas Market in Amsterdam, 2 december. Zondag kan je nog even wat last-minute Sinterklaasinkopen doen in Amsterdam. Om 14.00 uur komen Sint en pie took nog even langs en het Martktheater heeft verschillende voorstellingen voor kinderen vanaf 8 jaar. En zit je dan nog in de stress met je gedicht dank an Arjen de Wit je ermee helpen. Handig! Gratis.
 •     Proefjes met Mad Science in Het Klokhuislab in Almere, 2 december 13.00 tot 16.00 uur. Elke maand op de eerste zondag van de maand worden er leuke proefjes in Het Klokhuislab met Mad Science georganiseerd. De professor van Mad Science komt langs met leuke proefjes, hij doet ze voor en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als echte professor. Toegang €2,-
 •     Winter Vuurwerk Scheveningen, 2 december 18.00 uur. Op vier zondagavonden in December is er een groot vuurwerkspektakel te bewonderen op het strand voor het Kurhaus in Scheveningen. Zo kan je vier keer in één maand oud en nieuw vieren! Gratis.
 •     Ice Amsterdam, t/m 3 februari. Dit is misschien wel de leukste plek om te schaatsen in Nederland! Middenop het Museumplein en vlak voor het Rijksmuseum staat deze mooie ijsbaan. Op de website kan je zelfs via de webcam zien hoe druk het is! Entrée €6,50 (€5,- online), schaatshuur €6,50.

 

Regio Zuid:

 •     Winter Efteling in Kaatsheuvel, t/m 31 januari. Tijdens de wintermaanden wordt de Efteling omgetoverd tot Winter Wonderland. Sfeervolle pleinen en betoverende attracties en je kan zelfs komen schaatsen en langlaufen. Tickets Winter Efteling €36,-.

 

Happy Weekend!

 

PS. Mocht je nog meer tips voor ons hebben? Mail het naar ons via: redactie@mamagoeshere.nl