Weekend Guide Kids 23,24,25 november
Blog

Onze weekend tips voor 23, 24 en 25 november

Het is alweer het laatste weekend van november! Wat gaat de tijd snel! Voor komend weekend hebben wij weer een aantal leuke uitjes voor jullie op een rijtje gezet. Happy weekend:)

Landelijk

 •     GAMMA Kluskids, 24 en 25 november. Hebben jullie ook al surprise stress in huis? Na dit weekend is dat niet meer nodig, want je kunt hem namelijk maken bij GAMMA-bouwmarkten in heel Nederland. Materialen, schorten en wat te drinken staat allemaal voor je klaar, het enige wat jullie moeten doen is knutselen! Je kunt een emoji, magische eenhoorn of Sintkasteel maken. Gratis.
 •     Mini Morning bij Vue Cinema, 25 november. De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar. Dit weekend staat de Sinterklaas film: Sinterklaas en de vlucht door de lucht op het programma! Kinderen t/m 11 jaar €6,60, vanaf 12 jaar €8,-.

 

Regio Noord

 •     Urk in Wintersferen, 23 en 24 november. Dit weekend ga je even terug in de tijd van kwakzalvers, veldwachters en klederdracht in Urk. Je stapt even in de wereld van Urk van 100 jaar geleden en kunt allerlei oude ambachten bewonderen. En naast dit evenement is er ook een gezellige wintermarkt te vinden in het centrum. Leuk! Gratis.
 •     Pieten Adventure middag in Stadskanaal, 24 november. Voor kinderen van 5 jaar en ouder wordt er een leuke middag georganiseerd en alles heeft te maken met de pieten van Sinterklaas. Neem het op tegen de lasergame pieten, maak samen met springpiet een vrije val van 5,5(!) meter van de Basejump of leer boogschieten van de echte boogschietpiet. €5,- per persoon en meld je vooraf aan want vol=vol!
 •     Speculaasdag bij Molen de Bente in Dalen, 24 november. Lekker smikkelen dit weekend in Dalen! Kinderen kunnen onder leiding van de molenaar met speculaasdeeg aan de slag om zelf wat speculaasjes te maken en te bakken. En natuurlijk daarna mee naar huis te nemen. Er zijn ook nog speculaasdemonstraties van 10.00 tot 12.00 uur. Lekker en leerzaam dus! Gratis.
 •     Kleuterbios bij Bios Drachten, 25 november, aanvang 10.00 uur. Zondag is de film Sinterklaas en de vlucht door de lucht te zien bij de Kleuterbios voorstelling. Het licht wordt niet helemaal gedimd en het geluid staat iets zachter. Voor de film kunnen kinderen zich laten schminken en is er een knutsel- en kleurtafel waar de kleintjes mogen spelen. Tickets €6,50 inclusief limonade met iets lekkers en een filmdiploma.
 •     Molendag Zuidwest-Friesland, 25 november. Na het succes van eerdere jaren wordt er dit jaar weer een Molendag georganiseerd. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn een groot aantal molens geopend voor publiek. Kijk even op de website voor de lijst deelnemende molens! Gratis.
 •     Museumnacht Fort Kijkduin, 23 november tussen 19.00 en 21.30 uur. In het donker en met een fakkel in de hand loop je door het fort. Tijdens deze avond worden er voorstellingen gegeven over Napoleon en de Tweede Wereldoorlog. Tussendoor zal een gids van alles vertellen over de historie van Fort Kijkduin. Na de rondleiding staat er soep met een stokbroodje klaar. Toegangsprijs €8,- p.p inclusief kopje soep, kinderen t/m 3 jaar gratis. Reserveer wel eventjes van tevoren!

 

Regio Midden

 •     Park van Sint in Ouwehands Dierenpark, 24 en 25 november. Het dierenpark wordt omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows. Je kunt je eigen pepernoten bakken, feest vieren tijdens de pietenparty en niet te vergeten je officiële Pietendiploma halen! En tijdens het Park van Sint is het dierenpark natuurlijk gewoon geopend. Dus neem zeker een kijkje bij Europa’s grootste overdekte speeljungle. Tickets 3 t/m 9 jaar €22,- en vanaf 10 jaar €24,-)
 •     Outletsale 999 Games in Almere, 24 en 25 november. Deze komende maand is al duur genoeg! Om je portemonnee iets minder pijn te laten doen, moet je dit weekend even naar Almere rijden. Tijdens de outlet sale van 999 games vind je de leukste puzzels, en bord- en kaartspellen met kortingen tot wel 60%. De openingstijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur, maar zorg ervoor dat je vroeg bent, voordat alles weg is! Gratis.

 

Regio Zuid

 •     Mad Science in het Philips Museum, 24 en 25 november. De gekke professoren van Mad Science laten je versteld staan en laten bijvoorbeeld lampjes branden door iemands neus aan te raken. Het wordt een spectaculair weekend met nieuwe proefjes, spannende demonstraties en verrassende activiteiten. Kinderen 6 t/m 18 jaar €4,50, volwassenen €9,-.

 

Dat was ons lijstje weer! Laat je ons weten als je nog een leuke tip hebt voor dit weekend? Dat kan via redactie@mamagoeshere.nl. Fijn weekend!