Weekend Guide Kids 2, 3, 4 november
Blog

Onze Weekend Tips voor 2, 3 en 4 november

Het is weer donderdag, de week is weer bijna voorbij! Tijd voor onze weekend tips voor 2, 3 en 4 november. Leuke uitjes voor het hele gezin bijvoorbeeld enge Halloween wandelingen en wroeten in de natuur tijdens Natuurwerkdag. Lees snel onze 16 tips voor dit weekend door!

Landelijk

 •     Natuurwerkdag, landelijk, 3 november. Steek die handen maar uit de mouwen! In alle regio’s van het land kun je zaterdag vrijwillig aan de slag om te zagen, snoeien en meer. Er zijn ook heel veel activiteiten geschikt voor kinderen, dus neem even een kijkje in het programma en meld je aan! Anders zit het straks vol!

 

Regio Noord

 •     Let’s Gro in Groningen, 1,2,3 november. Let’s Gro is een festival waar je kunt dromen over hoe Groningen er in de toekomst uit kan komen te zien. Maar vooral ook heel leuk en leerzaam voor de kids. Zo kunnen kinderen speeltoestellen bedenken die energie opwekken, gebarentaal leren, robots bouwen en nog veel meer. Gratis.
 •     Open Bedrijven Dag Drenthe, 3 november. Zaterdag vindt weer de grootste open dag van Nederland plaats: de Open Bedrijven Dag Drenthe. Neem een kijkje achter de deuren die normaal gesproken dicht zijn voor publiek. Gratis, enkel bedrijven die het hele jaar door tegen betaling geopend zijn voor het grote publiek (zoals musea) vragen soms entrée.
 •     Inwinterfeest bij de Dijklandhoeve in Zwolle, 4 november. Ontmoet boeren, eet een hapje in het boerderijcafé, bak broodjes bij het kampvuur, klim onder begeleiding in de bomen of luister naar spannende verhalen en muziek in het strobalentheater, het kan allemaal tijdens het Inwinterfeest. Gratis.

 

Regio Midden

 •     Storytrail spookwandeling in Utrecht, 2 november. In de donkere binnenstad ontmoet je tijdens deze wandeling dolende geesten en ben je getuige van een gruwelijke moord. Dat alles terwijl verhalenverteller Bastiaan de Zwitser je meeneemt door alle steegjes van Utrecht. Durf jij het aan? Gebruikt kortingscode STORYTRAIL8AL9964 en betaal slechts €12,- per persoon (kinderen: €6,35)
 •     Kinderkunstroute in Haarlem, 2 t/m 4 november. Dit jaar wordt de Kinderkunstroute voor het eerst georganiseerd in Haarlem. Je kunt schilderijen kleuren bij Museum Haarlem, een vliegtuig ontwerpen zonder mechanische hulpmiddelen (benieuwd hoe creatief de kinderen zijn!) bij het ABC Architectuurcentrum en nog veel meer.
 •     Halloween Griezeltochten in de tuinen van Appeltern, 2 november. Aaah, durfals gezocht! Ook dit jaar organiseert De Tuinen van Appeltern een spannende griezeltocht voor stoere kinderen. Spoken, heksen, duivels en dracula’s je komt ze allemaal tegen. Een kaartje kost €10,50 per persoon, ongeacht welke leeftijd.
 •     We are Pregnant event in Utrecht, 2 t/m 5 november. Iets leuks voor de moeders dit keer! Ben jij zwanger of net bevallen? Dan moet je dit weekend naar Utrecht. Veel presentaties van bijzondere mama’s, leuke bedrijfjes met nog leukere producten en veel info voor mommy’s to be! Regulier ticket is €15,-, maar als je hem online koopt is ie €12,50!
 •     Boerenmarkt in Baarn, 4 november. De laatste van dit jaar! Op de Boerenmarkt vind je lekkere en bijzondere streekproducten. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht! Gratis.
 •     Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam, 4 november. Winkelen tussen de herfstblaadjes! Zondag staan er verschillende kramen binnen én buiten waar je mooie spullen en lekkere producten kunt kopen. Voor de kleintjes is er een zweefmolen, je kan je laten schminken, pindakaasproeverij en lekker muziek om op te dansen. Lekker knus op zondag! Gratis.
 •     Oogstfeest in de historische tuin de Warmoes in Lent, 4 november. Dit jaar wordt het alweer de vijfde editie van het Oogstfeest in de historische tuin de Warmoes. Voor jong en oud een buitenfeest en vieren dat de oogst binnen is. Gratis.
 •     Zilverfestival in Enschede, 4 november. Neem opa en oma zondag mee naar het Zilverfestival in Enschede! Tijdens dit festival staan de culturele activiteiten van 55plus-en oudere generaties centraal. Op verschillende plekken in de binnenstad wordt er opgetreden, zijn er exposities en creatieve workshops, zoals yoga-stoeldans. Gratis.
 •     Loosduinen gaat los, 31 oktober t/m 4 november. Op verschillende locaties in Loosduinen vind je muziek, toneel en kunst. Er staat veel in het programma speciaal voor kinderen, dus neem het programma door voordat je erheen gaat! Gratis.
 •     Kreadoe in de Jaarbeurs Utrecht, 31 oktober t/m 4 november. Wordt er veel geknutseld bij jullie thuis? Neem dit weekend dan een kijkje bij KreaDoe in de Jaarbeurs Utrecht! Hier vind je heel veel creatieve inspiratie en tientallen superleuke workshops. Leuk dus om samen met je kids te doen. Volwassenen betalen €11,50 (online), tieners van 13 t/m 17 jaar €6,50 en kinderen van 8 t/m 12 €4,95.

 

Regio Zuid

 •     Beleef warm, gloedvol Kerkrade, 2 november. De vernieuwde binnenstad wordt vrijdag om 19:00 met een groots theatraal vuurspektakel geopend. Op de Markt en het Martin Buberplein worden twee unieke voorstellingen gepresenteerd. En wees niet bang, je hoeft niet te kiezen. Ze lopen namelijk in elkaar over zodat je alles kunt zien! Gratis.
 •     Boe in de Zoo bij Kasteelpark Born in Born, 2 en 3 november. Voor de vierde keer gaat op vrijdagavond en zaterdagavond het park van 17 – 21 uur open voor Boe in de Zoo: een kindvriendelijke Halloween activiteit. Kom verkleed als heks of tovenaar en loop de verlichte route die door een gedeelte van het park is uitgezet. De entree is €5,- per persoon.

 

Dit waren de 16 tips weer voor dit weekend! Mocht je er nog eentje hebben, laat het ons weten. Of heb je een leuk evenement in de komende weken? Stuur ons een mailtje via redactie@mamagoeshere.com.

 

Fijn weekend!