Weekend tips 16,17,18 november - sinterklaas intochten
Blog

Weekend tips 16, 17 en 18 november + de leukste Sinterklaas intochten

Het langverwachte weekend is dan eindelijk in aantocht! Zaterdag komt Sinterklaas weer aan met de pakjesboot. En dit jaar komt hij aan bij de beroemde Zaanse Schans in Zaandijk. In deze blog geven wij je een lijstje met de 8 leukste intochten van dit weekend. En daarnaast ook nog andere leuke tips voor een leuk weekend!

Intocht bij de Zaanse Schans. De landelijke intocht vindt dit jaar plaats in Zaanstad bij de beroemde Zaanse Schans. Nadat de Sint is aangemeerd, gaat de Sint te paard naar de Zaanse Schans. Iedereen is van harte welkom om te zwaaien naar de Sint en om zoveel mogelijk pepernoten te vangen!

Intocht Amsterdam. In Amsterdam komt Sinterklaas een dagje later aan, en komt op zondagochtend 18 november aan bij het Scheepsvaartmuseum. Sinterklaas vaart over de Amstel het centrum van Amsterdam in. Rond 10.00 uur begint het programma en tussen 11.30 en 12.00 uur komt hij aan het bij het Scheepsvaartmuseum en zal hij via het Waterlooplein en Rembrandtplein rond 14.00 uur aankomen bij de Dam. Op de Dam zijn er allerlei muzikale activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Intocht Den Haag/Scheveningen. Vanuit de haven komt ook dit jaar Sinterklaas weer aan in Scheveningen. Eenmaal aangekomen met al het strooigoed vertrekt de Sint met de pieten en praalwagens dwars door de straten vanDen Haag om te eindigen in het centrum. De dag begint rond 10.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Intocht Utrecht. De Oude Gracht is zaterdag van Sinterklaas! Vanuit het Ledig Erf vaart Sinterklaas over de Oude Gracht en is er daarna een optocht door de stad. Vergeet ook niet naar het Domplein te gaan, daar hebben ze een kinderevenement georganiseerd.

Intocht Loosdrecht. Zaterdag om 12.00 uur varen Sinterklaas en de pieten met de pakjesboot Loosdrecht in. En dat is altijd een groot feest! Na de intocht is er nog een optocht die om 15.00 van start gaat vanaf het Gemeentehuis Wijdemeren.

Intocht Sneek. Zaterdag maakt Sinterklaas om 14.00 uur een mooie intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort Sneek. Hierna zal hij een tocht door het centrum van Sneek doen, vergezeld door muziek.

Intocht Rotterdam. In de haven van Rotterdam, op het Willemsplein start vanaf 13.00 uur de optocht van Sinterklaas en zijn pieten. De optocht eindigt bij het Grote kerkplein, waar er een eindshow is georganiseerd én je bovendien ook een echt Pietendiploma kunt halen!

Intocht Volendam. In Volendam is de Sint er ook een dagje later, namelijk op zondag 18 november. Rond 17.00 uur worden de Sint en zijn pieten verwacht in de haven van Volendam. De haven is mooi verlicht én de sint wordt onthaald met vuurwerk.

Wil jij liever vanaf de bank bekijken hoe Sinterklaas het land in komt? Zap zaterdag dan om 12.00 uur naar NPO Zapp, op Nederland 3. Daar wordt de landelijke intocht uitgezonden.

 

Wat is er nog meer te doen dit weekend?

Wil je nu even Sinterklaas ontvluchten dit weekend, dan hebben we nog een aantal tips!

  • Kleuterbios Buurman & Buurman bij Pathé de Kuip en Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, 18 november. De buurmannen komen dit weekend naar Rotterdam! Geniet tijdens de Kleuterbios op zondagochtend van de film Winterpret van de buurmannen. En vergeet niet om na de film van Buurman & Buurman op de foto te gaan! €8,- per kaartje.
  • Mega Sportfestijn Expo Assen, 16 november. Expo Assen wordt vrijdag omgetoverd tot een war spektakel met voor ieder wat wils. Ooit gehoord van Slacklinen of freerunning? Vrijdag kun je het zelf proberen! Of ga lekker springen op het giga springkussen, een toren bouwen van mega lego en Jje kunt zelfs een potje voetballen tegen de spelers van FC Emmen. Entrée is gratis!
  • ICE Amsterdam, 17 t/m 3 februari. Dit weekend gaat de schaatsbaan op het Museumplein open! En dat is misschien wel de mooiste plek om te kunnen schaatsen in Nederland. Vlak voor het Rijksmuseum. En geen zorgen, langs de kant is het ook heel leuk. Ze hebben namelijk een verwarmde brasserie waar je warme chocolademelk kunt drinken.
  • MiniFrizzz, kinderdisco bij Speeltuin Bilderdijkpark in Amsterdam, 16 november. Lekker dansen en leuke spelletjes doen bij de gezelligste disco voor kinderen. Van 19.00 tot 21.30 uur kunnen de voetjes van de vloer. Toegang is €1,-.
  • Park van Sint in Ouwehands Dierenpark, 18 november. Het dierenpark wordt omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows. Je kunt je eigen pepernoten bakken, feest vieren tijdens de pietenparty en niet te vergeten je officiële Pietendiploma halen! En tijdens het Park van Sint is het dierenpark natuurlijk gewoon geopend. Dus neem zeker een kijkje bij Europa’s grootste overdekte speeljungle.Ticket 3 t/m 9 jaar 22,- en vanaf 10 jaar €24,-)

 

Fijn weekend!