Weekend tips 14, 15 en 16 december
Blog

Onze weekend tips voor 14, 15 en 16 december

De kerstvakantie begint dan pas volgende week, maar het land is al vol in kerststemming! Van kerstmarkten tot schaatsen bij Paleis het Loo, het staat allemaal in ons lijstje van deze week. Lees snel al onze 18 tips door:

Landelijk

 •     Bobbie de Beer Kerstparade in meerdere vestigingen van de Bijenkorf. Loop mee met de sprookjesachtige optocht in de Bijenkorf onder leiding van Bobbie de Beer. Bobbie loopt voorop in een sprookjesachtige feestoptocht met dans, muziek en acrobatiek door de winkel en laat zijn beste dansmoves zien in de berendisco. Gratis, bekijk de website veen voor de tijden per vestiging. 

 

Regio Noord

 •     Winterdroom bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, t/m 26 december. Tot en met Tweede Kerstdag waan je je in een winterparadijs bij de Orchideeënhoeve. Verder zijn er dit weekend vanaf 17.00 de lichtjesavonden in de Hoeve. Er is dan livemuziek en de elfjes steken duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aan. Kosten lichtjesavonden t/m 12 jaar €5,- en vanaf 12 jaar €6,50.
 •     Freeze festival in Leeuwarden, 14 en 15 december. Het Freeze Festival presenteert voor de 22ste keer het beste poptalent van eigen bodem. Op het festival kan je genieten van de shows en kun je meedoen met verschillende workshops. Op zaterdagmiddag is er een familieprogramma wat leuk is voor jong en oud. Tickets zaterdagmiddag €10,-.
 •     Kerstmarkt op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren, 15 en 16 december. Ga dit weekend naar de gezellige kerstmarkt in Slochteren! Er staan zo’n 50 kramen, er is een kampvuur, glühwein en een schaatsbaan. En je hoeft geen honger te krijgen want je kan er kaasfonduen, soep en natuurlijk oliebollen.
 •     Op zoek naar vallende sterren, Lauwersoog, 14 december 21:00 tot 23:30 uur. Voor degene die lang kunnen opblijven en tegen de kou kunnen, organiseert Staatsbosbeheer deze leuke excursie. Natuurlijk kun je elke avond vallende sterren zien als je geluk hebt, maar op deze avond zie je er extra veel. Ga dus lekker op je veldbedje liggen en wensen maar! Volwassene €7,50, kinderen t/m 17 jaar €3,50.
 •     Dickens’ Day in Beerta, 16 december. Ieder jaar in december verandert het centrum van het Oldambtster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Op zondag 16 december staat het dorp, alweer voor de negende keer, volledig in het teken van Dickens Day! Neem een kijkje bij de gezellige kerstmarkt of swing mee met de livemuziek. Gratis.
 •     Ijsbeelden festival in Zwolle, 15 december t/m 3 maart. Het grootste ijsbeelden festival van Europa komt naar Zwolle! Met ijskunstwerken van wel 6 meter hoog op zo’n 1200 m2 kijk je je ogen uit. Ze hebben ook een WinterWonderland speciaal voor de kleintjes waar Bambi, Pinokkio, Pipi Langkous, Aladin en jog veel meer kinderverhalen zijn uitgebeeld. En niet te vergeten is er ook een ijsglijbaan, springkussen en een bioscoop! Online tickets: Kinderen €10,- en volwassenen €14,50.
 •     Lichtkunstroute in Den Helder, 15 december t/m 11 januari. Den Helder staat deze periode in het teken van lichtkunst. Indrukwekkende lichtobjecten en lichtkunst zetten de binnenstad in de schijnwerpers. Op 15 december om 18.30 uur wordt de route officieel geopend. Gratis.

 

Regio Midden

 •     Kasteel Duivenvoorde in kerstsfeer, Voorschoten, 15 en 16 december. Dit weekend zijn het kasteel en landgoed Duivenvoorde omgetoverd in kerstsfeer. Op het landgoed vind je een gezellige kerstmarkt met 17 verschillende kerstkramen en in het kasteel staan prachtige kerstbomen en fonkelende decoraties. Een waar kerstsprookje voor jong en oud! Vergeet ook niet naar het kerstverhaal in de Eetkamer te gaan luisteren en om marshmallows te roosteren bij het kampvuur.  Vanaf 4 jaar €2,50.
 •     Funky Xmas Market in de Gashouder in Amsterdam, 16 december. Last-minute kerstcadeautjes scoor je dit weekend in de Gashouder! Naast het shoppen vind je er ook lekkere kersthapjes, glühwein, livemuziek & meer! En vergeet niet een kijkje te nemen bij de Amsterdam Light Parade. Allerlei verlichte fietsen vormen een groot rollend lichtkunstwerk! Gratis.
 •     Winter Vuurwerk Scheveningen, 16 december 18.00 uur. Op vier zondagavonden in December is er een groot vuurwerkspektakel te bewonderen op het strand voor het Kurhaus in Scheveningen. Afgelopen twee edities ging het helaas niet door vanwege het weer, maar laten we duimen dat het dit weekend het weer wel meewerkt! Gratis.
 •     Lichtjesparade in Lelystad, 16 december 17.30-19.00 uur. Bewonder de verlichte muziekwagens en dans mee met de dansers in de stoet. Lelystad is verlicht aanstaande zondag! Naast de parade zijn er ook nog meer dan 70 kramen met allerlei leuks en lekker te koop. Gratis.
 •     Zaag je eigen kerstboom, Nationale Park De Hoge Veluwe, 15 en 16 december. Heb je ngo geen kerstboom in huis? Ga dit weekend dan je gratis kerstboom zagen in het Park. Hoe leuk is dat! Een leuk gezinsuitje, maar bovendien ook goed voor de natuur, want als ze niet worden omgezaagd groeien de stuifzandgebieden van het Park dicht. Help jij de natuur een handje mee? Gratis! Kijk voor alle info even op de website.
 •     Winterpaleis Het Loo, Apeldoorn, 15 december t/m 6 januari. Kom alles te weten over het werk van de werknemers in het paleis, zoals de koetsier, de tuinvrouw en de lakeien! Verder kan je meedoen aan verschillende quizzen én mag je de schaatsbaan natuurlijk niet missen! De schaatsen kun je gratis lenen. 4 t/m 12 jaar €5,- vanaf 13 jaar is het €7,-.

 

Regio Zuid

 •     Foodfestival Christmas & Lights in Uden, 14 t/m 16 september. Struin lekker langs de kerstmarkt, eet iets lekkers bij één van de vele foodtrucks en geniet van een heerlijke warme chocomel met slagroom of glühwein voor papa en mama. Gratis.
 •     Mega Trucks Festival in de Brabanthallen, 15 en 16 december. Is jouw kleintje helemaal gek op vrachtwagens, dan zit je dit weekend goed in de Brabanthallen. Bekijk de groter dan grootste trucks wel 400(!) en kijk je ogen uit tijdens de truckshow. Kinderen t/m 6 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar €10,- en vanaf 12 jaar €12,50.
 •     Wintertijd Heerlen, 15 december 11.00 uur. Heerlen wordt weer ondergedompeld in winterse sferen en zo leer je de stad op een verrassende manier kennen. Tijdens de wandeling worden er allerlei weetjes over de stad verteld en na afloop word je getrakteerd op een heerlijke kop erwtensoep. Kosten: €7,- per persoon.

 

Fijn Weekend!

Mocht je nog meer tips voor ons hebben? Mail het naar ons via: redactie@mamagoeshere.nl