Weekend tips 12, 13, 14 april
Blog

Weekend tips voor 12, 13 en 14 april

Yes, de zon laat zich lekker zien deze week en dus kan ik niet wachten tot het weekend begint! Voor dit zonnige weekend heb ik 14 leuke tips voor jou en je kids!

 

Weekend tips voor 12, 13 en 14 april

 •     Kindermuziekweek, verschillende plekken in het land, 5 t/m 14 april. Tijdens de Kindermuziekweek zijn er extra veel concerten en voorstellingen met live muziek voor kids van 0  tot 12 jaar. Of je nu op een kinderdagverblijf bent of in een concertzaal – je hoort swingende muziek! Mijn tip voor dit weekend is:

 

 •     Familie-Mattheus bij de Nederlandse Omroep, 14 april 11.00 uur. Rondom Pasen wordt de Matthäus Passion vaak opgevoerd. Dit weekend is er in Hilversum een speciale kindervariant vanwege Kindermuziekweek. In een kortere variant van een uur legt Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem, het verhaal uit. Kosten: kinderen €5,- en volwassenen €19,50.

 

 •    Lammetjesdag & Koeiendans bij Boerderij de Stadshoeve Amsterdam, 14 april. Vlakbij Amsterdam, maar een totaal andere wereld als je de koeien vrolijk door de weide ziet springen als ze voor het eerst naar buiten mogen. Pony’s in de stal kunnen worden geborsteld en de lammetjes geaaid. Dwars door het land kan je een unieke wandeling maken met een leuke speurtocht voor de kids. Kosten: een bijdrage van €3,50.

 

 •    Lammetjesdag bij Boerderij Familie Kuijer in Soest, 14 april. Op elke zondag in april kan je bij Familie Kuijer op bezoek komen voor de lammetjes. Ze hebben een groot springkussen staan en je kan een rondritje maken met de huifkar of op de tractor. En als het niet te veel heeft geregend kan je ook de koeien zien dansen, want ze mogen voor het eerst naar buiten zondag! Rond 13.00 moet je er dan zijn. Kosten: € 7,50 per persoon inclusief koffie / thee of limonade met iets lekkers erbij. Kinderen onder 3 jaar gratis. Pinnen is helaas niet mogelijk!

 

 •     Museumkids, Nationale Museumweek, landelijk, 8 t/m 14 april. Tijdens de Nationale Museumweek is een bezoekje aan het museum nóg leuker! Dan zetten ruim 400 musea hun pronkstukken in het zonnetje. In alle 70 Kidsproof musea ligt een Gouden schilderijlijst. Maak een leuke foto van jezelf met deze lijst en upload hem hier en maak kans op een mooie prijs.

 

 •     Festival der Zoete Verleidingen in Almere, 12 t/m 14 april. Zoetekauwen opgelet! Op Stadslandgoed de Kemphaan is het tijd voor taart en alle andere lekkernijen. Voor de allerkleinsten is er een zweefmolen en de kids kunnen een paastaart maken, cupcakes versieren, gebaksbordjes decoreren en nog veel meer leuke activiteiten. Kosten: een dagkaart kost €8,50 voor de workshops betaal je afzonderlijk, wees er wel op tijd bij!

 

 •     Tulip Festival Nieuwkoop, 12 april t/m 12 mei. Nieuwkoop staat een maand lang in het teken van molens, klompen, kaas, koeien en tulpen! Bezoek de tulpenvelden, kom boerenkaas proeven, vaar een rondje mee op de boot, leer hoe klompen worden gemaakt, kom tulpen plukken of één van de andere leuke Hollandse activiteiten. Gratis!

 

 •     Bloemencorso Bollenstreek, 13 april. De 40 kilometer lange tocht begint ‘s ochtends vroeg om 09.15 uur in Noordwijk en eindigt om 22.00 uur in Haarlem. Langs de route is er genoeg plek om je campingstoeltje uit te klappen, zodat je rustig kan genieten van de 20 praalwagens die langs komen rijden. Neem de picknickspullen mee en jullie uitje is compleet! Gratis!

 

 •     Vlootdag Harlingen, 13 april. Zaterdag wordt het zeilseizoen feestelijk geopend met de jaarlijkse Vlootdag. Rondstruinen op de Bonte Markt, dansen bij de livemuziek en je kunt een stukje meevaren met een van de schepen op het Wad! Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de oude ambachten of één van de workshops. Gratis!

 

 •     Lammetjesdag Dwingelderveld, 14 april 13.00 tot 16.00 uur. Nog meer lammetjes aaien dit weekend! Op zondag is de schaapskooi voor één keer in het jaar open voor publiek. En iedereen krijgt bij aankomst een beschuitje met muisjes voor alle pasgeboren lammetjes. Je wordt er ook nog slimmer van, want ze laten je zien wat je allemaal van wol kan maken en je kan ook je eigen schaapje maken. Kosten: niet-leden €2,50, ben je lid van natuurmonumenten dan mag je gratis langskomen.

 

 •     Veluws Zandsculpturenfestival in Garderen, 12 april t/m 2 november. Yes, bijna een half jaar heb je de tijd om hier een kijkje te gaan nemen, maar het openingsweekend is natuurlijk éxtra speciaal. Het thema van dit jaar is ‘Reis om de wereld’. Dat is nog ‘s wat anders dan de zandkastelen op het strand. Kosten: Kinderen van 6 t/m 12 betalen online €4,05 en vanaf 13 jaar €8,55.

 

Fijn weekend!

PS. Deze week gaan we allemaal leuke paas specials met jullie delen. Waar vind je kindvriendelijke paasbrunches, de beste en origineelste paasei-verstop-tips, leuke uitjes met Pasen en nog veel meer! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd onze Facebook en website in de gaten. 

We laten je ook nog zoeken naar paaseitjes en wie het juiste aantal raadt, wint iets leuks! 

Wil je nog meer leuks lezen? Dit zijn onze nieuwste blogs: