Weekend Guide Kids 7, 8, 9 september
Blog

Weekend Guide Kids – 7, 8 en 9 september

Alweer september, wat gaat de tijd snel! Met de regen van afgelopen week hopen wij weer op een zonnig weekend en met onze tips een heel leuk en zonnig weekend. ENJOY!

Heel Nederland

 

 • Een tip voor alle hoeken van het land! Zaterdag en zondag is het Open Monumentendag en kan je meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland bezoeken. Leuk om die verborgen schatten in je buurt eens te bezoeken!
 • Nog een tip voor iedereen! Op zaterdag 8 september en zondag 9 September zijn er veel forten in Nederland open voor publiek tijdens het fortenfestival. Ook forten die anders niet zijn bestemd voor publiek! Neem vooral even een kijkje in de lijst van activiteiten want er zijn op bijna 60 plekken leuke dingen te doen. Daar moet er wel eentje bij jou in de buurt bij zitten!

 

Regio Noord

 • Iemand zin in friet? Dan moet je zeker naar het Pieperfestival dit weekend. Van donderdag tot en met zondag is het in Emmeloord feest met verschillende muzikale optredens, popquiz, Fish Potato Run en GRATIS friet op zaterdag! Meer info, tickets en het programma op de website:)
 • Dokkum wordt dit weekend omgetoverd tot grote avonturenstad tijdens de Admiraliteitsdagen. Het festival is gratis en er zijn veel optredens van onder andere Waylon, André Hazes, Pip Blom en Kraantje Pappie. Verder is er een kermis, heerlijke happen vanuit foodtrucks, stuntshows, grachtzwemmen en nog heel veel meer. Kijk dus zeker even in het programma op de website!
 • Het is zaterdag en zondag alweer tijd voor de vierde editie van Bourgondisch Beetsterzwaag. Lokale smaakmakers en foodtrucks serveren de lekkerste gerechten en op de podia treden twee dagen lang verschillende bands op. Voor de kleintjes is er een kinderbar, knutselplek, een draaimolen, springkussen en nog veel meer. Het is gratis toegankelijk dus mocht je in de buurt zijn zeker even langsgaan.
 • Dit weekend staat Groningen in het teken van cultuur. Met de Open Monumentendag, ReitdiepPOP en de allereerste editie van de Groninger Museumnacht, is er van alles te beleven! Neem een kijkje in het programma om te kijken of er iets voor jullie bij zit!

 

Regio Midden

 • Voor klein en groot: Hembrug Happening op 9 september in Zaandam. Dit gratis festival bij de Hembrug is leuk voor jong en oud. Er treden verschillende artiesten op, je kunt er knutselen, yoga-en en workshops volgen. Het begint om 11:00 uur!
 • Eén van de leukste en grootste gratis festival van Nederland: Appelpop! Op vrijdag en zaterdag staat de ene na de andere grote artiest op te treden in Tiel. Vrijdag zijn er optredens van onder andere BLØF en Lil’ Kleine, zaterdag van onder Chef’Special, Ronnie Flex, Golden Earring en vele anderen. Headliners genoeg dus!
 • Een zondag in Utrecht en weer tijd voor een Lazy Sunday Afternoon! Op 9 september kan je op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd genieten van live muziek. Het is gratis toegankelijk en de optredens zijn tussen 14:00 uur en 17:00 uur.
 • Elburg staat van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 september in het teken van de Botterdagen en Open Monumentendag. Vanavond om 19:15 zullen de festiviteiten beginnen met de vlootschouw in de haven. Vrijdag is het tijd voor de Elburger Bedrijvenwedstrijd en zaterdag kan er worden gevaren op de botters en kan je een groot aantal monumenten en musea gratis of met korting bezoeken tijdens de Open Monumentendag.
 • Stop met eten en zorg dat je dit weekend heel hongerig bent tijdens Festival TREK in het Westbroekpark in Den Haag. Vanaf vandaag tot en met zondag geniet je van lekker eten, live muziek en theater. Toegang is gratis dus zeker even langs gaan.
 • Ontdek de grootste haven van Europa tijdens de Wereld Havendagen! Rotterdam staat van vrijdag tot en met zondag in het teken van water en schepen. Er is een uitgebreid programma met rondleidingen en demonstraties, neem daar dus zeker even een kijkje voordat je iets mist!
 • Liefhebber van kunst? Dan moet je vrijdag en zaterdag in Ede zijn! Groen Geluk kunstfestival staat in het teken van kunst, theater, muziek en natuur. Het festival is gratis en je mag zelf eten en drinken meenemen het terrein op.
 • In de omgeving Huizen kent iedereen het: Huizerdag! Vrijdagavond is het tijd voor feest in het thema Apres Ski en zaterdag is er een braderie en diverse optredens. Voor de kleintjes is er plezier te beleven op de kermis!

 

Regio Zuid

 • Waterratjes opgelet! Zaterdag 8 september gaan in de Aanschotse Beemden bij Eindhoven de IVN slootjesdagen weer van start. Wat leeft er allemaal in het water of beweegt het snelste? Je komt er zaterdag achter. Verzamelen rond 14:00 en je bent rond 16:00 weer terug.
 • Theater, workshops, foodtrucks en nog veel meer aankomende zondag tijdens Pompelmoes festival in Best. De entree is 5 euro en het is vindt plaats in het Joe Mann theater Best.
 • Van vrijdag tot en met zondag is het feest in het Breepark in Breda. Op het outdoor terrein wordt het Breeparkfestival georganiseerd met op de vrijdag Tante Joke Karaoke Band, op zaterdag kan je slijm maken met de kleintjes en dans je op de leukste hits van Dazzle en Mark Green. Én de toegang is alledrie de dagen gratis!

Dat was het weer voor deze week! Laten we duimen voor wat zonnestralen en dat de regen zich dit weekend niet meer laat zien en geniet van de tips! Enjoy! PS. Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Fijn weekend!