Weekend Guide Kids 5, 6 en 7 oktober
Blog

Weekend Guide Kids 5, 6 en 7 oktober

Met onder andere het Weekend van de Wetenschap en de Kinderboekenweek hebben we weer een volle Weekend Guide Kids voor jullie! En als we het weerbericht mogen geloven wordt het 20 tot 23 graden! Lees snel onze 17 tips voor dit weekend door en dan zeggen wij alvast: VEEL PLEZIER!

Landelijk

 •    Weekend van de Wetenschap, 6 en 7 oktober – Dit weekend openen veel bedrijven, musea, universiteiten en onderzoeksinstituten hun deuren voor publiek. Een kijkje achter de schermen van de wetenschap dus! Neem vooral even een kijkje in het programma want er zijn zo’n 450 activiteiten te vinden! Gratis en betaald afhankelijk van de activiteit.
 •    Kinderboekenweek, t/m 14 oktober – Het is feest in de boekenwinkels en bibliotheken tijdens de Kinderboekenweek. Neem vooral even een kijkje in het programma om alle activiteiten en bij jou in de buurt te bekijken. Gratis.

 

Regio Noord

 •    Alkmaar ontzet, 6, 7 en 8 oktober – Elk jaar wordt de victorie op de Spanjaarden in 1573 gevierd en hoe! Op vrijdag is er de lampionnenoptocht waarbij kinderen hun zelfgemaakte lampionnen tonen. Verder is er veel muziek, dansoptredens en sportieve spektakels. Gratis.
 •    Zpannend Zernike Publieksmiddag over wetenschap in Groningen, 6 oktober 12:00-17:00 – Nog een goede tip tijdens het Weekend van de Wetenschap in het Noorden van het land! Allerlei leuke proefjes zoals DNA halen uit een banaan, maar je kan je ook laten opsluiten in een Escape Room of op de foto gaan met bacteriën. Gratis.
 •    Kindertheater in de Schoorlse Duinen, 7 oktober – Lekker wandelen in het bos en daarna het Poppentheater Belletje Sterk in. Zondag is het tijd voor de voorstelling ‘Feest bij Elfje Fier’ en aansluitend kunnen de kinderen een fantasieboom knutselen. Toegang is €8,- inclusief knutselmateriaal en kaboutersap.

 

Regio Midden

 •    In de wolken festival in Amsterdam, 4 t/m 6 oktober – Het walhalla voor spullen voor je kleintjes. Je vindt hier van alles, je kunt er verschillende masterclasses volgen, over bijvoorbeeld een ontspannen bevalling of je laten inspireren voor de kinderkamer door een professionele styliste. 1 ticket voor €15,95.
 •    Pop-up bioscoop op Utrecht CS, 5 oktober – Nog tot en met morgen kan er film gekeken worden in de Pop-up Bioscoop. Reizigers kunnen gratis kennis maken met het Nederlandse filmaanbod van het NFF. Er worden korte speelfilms, documentaires en animatiefilms vertoond, van 3 tot 25 minuten. De films zijn geschikt voor alle leeftijden. Gratis.
 •    Appelplukdag op de Olmenhorst in Lisserbroek, 6 en 7 oktober – De Olmenhorst heeft heerlijke appelsap en tot en met 28 oktober heb je de kans om elke zaterdag en zondag (en woensdagmiddag) deze appels zelf te komen plukken! Per kilo fruit betaal je €2,25 en neem vooral tasjes mee van huis. Dat is goed voor het milieu! Gratis.
 •    Groene zondag op de Olmenhorst in Lisserbroek, 7 oktober – Ook op de Olmenhorst dit weekend: Groene zondag! Leer alles over de natuur en afval scheiden. Er is een Afval scheiden spel, speurtocht en een workshop oude elektrische apparaten demonteren. Leuk voor tieners dus! Gratis.
 •    Kijkje achter de schermen bij de Douane in Rotterdam, 6 en 7 oktober – Even speciale aandacht voor deze leuke activiteit tijdens Weekend voor de Wetenschap! In het Belasting & Douane Museum kan je dit weekend meer te weten komen van de douane, allemaal spannende proefjes doen en kennis maken met een échte speurhond (13:00 uur). Volwassene €5,50, kinderen t/m 12 jaar gratis.
 •    Boerenfeestweekend in Haarzuilens, 6 en 7 oktober – Wie wilt er nou niet geitjes voeren en rijden op een pony? Het kan dit weekend bij het Boerenfeestweekend. Voor papa en mama staat er bokbier op het menu, want het is herfst! Gratis, je betaalt alleen voor sommige activiteiten.
 •    Sunday Market in Amsterdam, 7 oktober – Heerlijk struinen langs de kraampjes op de Sunday Market op het Westergasterrein. Neem ook zeker een kijkje bij de voorstelling ‘HELD’, leuk voor jong en oud! Verder is er een zweefmolen, kan je je laten schminken en kunnen pap en mam naar een wijnproeverij. Gratis.
 •    The Big Walk in Zandvoort, 7 oktober – Hebben jullie een hond of zijn jullie gek van honden, dan moet je zondag op het strand van Zandvoort zijn. Een wandeling speciaal voor honden, waarmee je Hulphond Nederland steunt. Kijken wie er eerder moe is, de honden of de kinderen;) Deelname is 10 euro.

 

Regio Zuid

 •    Red de appels van Herman in Vogelwaarde, 5 en 6 oktober – Herman kan zijn appels niet kwijt omdat de supermarkten vol liggen met buitenlandse appels. Help jij Herman met zijn oogst? Er passen niet meer appels en peren in zijn koelcel, dus de rest mag geplukt worden voor 50 cent per kilo. Zo steun je Herman en je portemonnee! Neem wel even een tasje mee. Gratis je betaalt alleen voor het fruit.
 •    Kinderkleding & Speelgoedbeurs XXL in ‘s-Hertogenbosch, 7 oktober – De grootste en gezelligste kinderkleding en speelgoedbeurs van heel Nederland is dit weekend te vinden in ‘s-Hertogenbosch. Je kan er zowel nieuwe als tweedehands spullen vinden en de spullen die te koop zijn, zijn voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Entree is €2,50.
 •    Limburgse Molendag, 7 oktober – Zondag heb je in Limburg de kans om de molens en molenaars in actie te zien. 50 Limburgse molens openen hun deuren voor bezoek van 11:00 uur tot 17:00 uur. Kijk even in het programma om te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is. Gratis.
 •    Singelloop Breda, 7 oktober – Ben jij zelf niet zo’n renner maar wel heel goed in aanmoedigen? Dan hoor jij aan de kant te staan zondag tijdens de Singelloop. Van een familieloop tot de halve marathon, alles komt langs zondag. Gratis je moet alleen wel juichen!

 

Dat was het weer voor deze week! Geniet van hopelijk een zonnig weekend en mocht je naar één van onze tips gaan, laat het ons vooral weten. Vinden we namelijk erg leuk om te zien!

Fijn weekend!