Weekend Guide Kids 31 augustus, 1 en 2 september
Blog

Weekend Guide Kids 31 augustus en 1 en 2 september

Na dit weekend zitten alle kids weer in de schoolbanken en keert de rust in huis weer een beetje terug! Máár nog niet dit weekend! Lees snel onze tips door voor een leuk laatste weekend of een welverdiend weekend na de eerste weken school!

Regio Noord

 • Het tweede en laatste weekend van Noorderzon Groningen gaat in! Met heel veel voorstellingen op het programma voor volwassenen, maar ook genoeg voor de kleintjes. Hele programma is hier te vinden, even scrollen en je komt bij het kinderprogramma terecht!

 

 • Als je in de buurt woont, zou je er zelfs vanavond al heen kunnen gaan: Stadsfestival Zwolle! Van donderdag tot en met zondag wordt het Noordereiland omgetoverd tot festivalterrein. Het festival is gratis te bezoeken wel betaal je per voorstelling een klein bedrag. Waag bijvoorbeeld een dansje bij de Kinder Stille Disco verzorgd door Zwolle’s jongste DJ’s Kevin en Simon (gratis!), ga zondag naar de voorstelling van Nijntje op de fiets 2+ of zaterdag naar Superloeser 5+! Bekijk het hele jeugdprogramma hier, want er is héél veel te zien.

 

 • In Eelde is het zaterdag en zondag één en al vrolijkheid tijdens de Bloemencorso. Bekijk de prachtige stoet praalwagens, maak een ritje in de kinderattracties en laat je verbazen tijdens het spetterende vuurwerk na afloop. Een bezoekje kost 3,50 euro per persoon.

 

 • Het NK Fierljeppen is zaterdag 1 september in Burgum. Vanaf 14:00 uur kan er vanaf de kade gekeken worden wie er het verst springt en haalt er iemand een nat pak?

 

Regio Midden

 • En we gaan nog even door met eten! In Wageningen is het vrijdag tot en met zondag tijd voor Eten op Rolletjes. Dit rondreizende eetfestival maakt in Wageningen zijn laatste stop van 2018. Voor iedere smaak is er wel iets te vinden en voor iedere leeftijd ook! Zo hebben ze een speelplaats van draaimolen, een poppenkast en kunnen de kleintjes zich laten schminken.

 

 • In Ede is het zaterdag 1 september alweer tijd voor de 20e editie van het gratis Epop Festival. Er treden leuke bands op, veel gezelligheid en voor de kleintjes is er een Kidsplaza waar ze de hele middag ezeltje kunnen rijden, kunnen verven of blikgooien of springend op het springkussen de dag door kunnen springen.

 

 • 3, 2, 1, actie! De wereld van de televisie is heel verwonderlijk en hoe leuk is het dan om een kijkje achter de schermen te krijgen. Het kan zaterdag 1 en zondag 2 september tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum! Ga vooral langs bij het NOS Jeugdjournaal. Ze hebben om 11:00 uur een workshop over hoe een uitzending wordt gemaakt en hoe het er achter de schermen aan toegaat. En de toegang is gratis!

 

 • Een gezellige dag met het hele gezin tijdens Kids@thepark in Hengelo. De entrée is gratis en er zijn verschillende kinderworkshops, sport- en spelactiviteiten, modeshows en optredens. Op zaterdag is er een optreden van FOURCE en op zondag van Mylene & Rosanne.

 

 • Het laatste weekend voor de Parade in Amsterdam! Tot en met 2 september kan er nog gezwaaid worden in de zweefmolen, gelachen worden tijdens voorstellingen en het buikje rond gegeten worden bij de vele eettentjes. Ga er du snog snel langs!

 

 • Zondag = Marktdag! Op 2 september is het weer tijd voor de Local Sunday Market in Twentsche Foodhal Performance Factory. Lokale mensen staan daar met kraampjes om hun zelfgemaakte spullen te verkopen. Erg leuk om tussen te struinen en gratis te bezoeken!

 

 • In Park Randenbroek in Amersfoort is het dit weekend tijd voor Poppen in het Park. Op zaterdag en zondag zijn er verschillende kindervoorstellingen (2 tot 10 jaar) te bezoeken. Een voorstellingen kost 3 euro voor kinderen en 4,50 euro voor volwassene en duren 30 tot 45 minuten. Neem snel een kijkje in het programma!

 

 • Akoestival is een festival in Woerden waar allerlei muzikanten en bands uit de omgeving de kans krijgen om op te treden voor een groot publiek. Er komt van alles voorbij, dus voor ieder wat wils en voor de kinderen is er een kindercircus. Markeer zondag 2 september maar vast in je agenda!

 

 • Om het Haagse culturele seizoen te openen is er dit weekend UIT Festival Den Haag. Haagse theaters en podia nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen in de programmering. Dit jaar is het een driedaags spektakel met meer dan honderd gratis optredens voor jong en oud. Bekijk het programma hier.

 

 • Is jouw kleintje gek van de scheepvaart? Ga zaterdag of zondag dan naar Museumwerf Vreeswijk voor het Werfweekend. Hoor de oude scheepsmotoren brommen en vaar met de rondvaart langs de Vreeswijkse kaden. Toegang is gratis!

 

Regio Zuid

 • Wij houden van lekker eten, daarom staan er ook zoveel food-festivals tussen onze tips. Dit weekend van vrijdag tot en met zondag is het in Eindhoven tijd voor Lepeltje Lepeltje Festival. De toegang is gratis, er is heel veel eten en muziek en voor de kleintjes een uitgebreid kinderprogramma. Zo kunnen ze zich laten schminken, zelf pizza’s maken, is er een knutselhoek en zijn er veel leuke kindershows.

 

 • Hoe ging het er vroeger aan toe op de boerderij? Je leert het tijdens Levende Geschiedenis bij openluchtmuseum “De Duinhuisjes” in Rockanje. Op zondag 2 september van 13:30 tot 16:30 uur legt boer Dirk uit hoe het boerenleven er vroeger uitzag. Voor de kinderen zijn er spelletjes en ouderwetse speeltjes, er worden pannenkoeken gebakken en om 14:30 uur is er een poppenkastvoorstelling.

 

 • In het zuiden van het land in Maastricht is het vrijdag, zaterdag en zondag feest tijdens Bruis. Drie dagen optredens van verschillende bands waaronder Django Django en Warhaus. Niet de minste dus! En gratis! Vinden wij leuk!

 

 • Van vrijdag tot en met zondag kan er gesmuld worden in Kaatsheuvel tijdens het Pieckplein Foodtruck Festijn 2018. Een gezellig, kleinschalig foodfestival. En voor de kids kan er gedanst en gezongen worden en lopen er een prinses en piraat rond!

 

 • ’s Werelds grootste bloemencorso: Zundert Bloemencorso! Al meer dan tachtig jaar wordt er jaarlijks gestreden om uitgroepen te worden voor de mooiste corsowagen. Op zondag 2 september zal de optocht om 13:30 beginnen en het kost 9 euro om het te bewonderen. Daarnaast zijn er allerlei festiviteiten met een kermis voor de kleintjes en een markt voor de volwassenen. Maandag 3 september worden alle wagens nog eens tentoongesteld!

 

 • Op zondag 2 september is het tijd voor Zummer Park in Someren. Muziek, eten en veel activiteiten voor de kleintjes. Zo is er een speurtocht, kan er een ‘soktopus’ worden geknutseld en is er veel muziek! Het is een gratis festival in het park aan de Avennelaan van 12:00 uur tot 18:00 uur.

 

 • In dezelfde omgeving en op dezelfde dag als het Zummer Park is ook het Zummers Food Festival te vinden. Zondag kan er van 12:30 uur tot 17:00 gesmikkeld worden in de Pastorietuin in Someren-Eind. Leuk om ze beide te combineren dus!

 

Dat was het lijstje weer! Geniet nog van jullie laatste vakantie-weekend en voor degene die al zijn begonnen: geniet van jullie wel-verdiende eerste weekend. Genoeg tips om er weer een goed weekend van te maken. Enjoy!

PS. Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien!

Fijn weekend!