Weekend Guide Kids 3-4-5 augustus
Blog

Weekend Guide Kids – 3, 4 en 5 augustus

Het is alweer augustus! Time flies when you’re having fun! En ook alweer bijna weekend en dat betekent weer een leuk lijstje met fijne tips voor het weekend. Lees ze snel:

Regio Noord:

 

 • Op 3 augustus is het tijd voor straatfestival het Rôggefeest op Ameland. Het programma staat vol met optredens en acts en voor de kinderen is er een speurtocht bedacht om op zoek te gaan naar de historische figuren of kunnen ze bijvoorbeeld een workshop schelp-sieraden volgen. Even je energie kwijt? Neem dan de Wipe Out baan van 17(!) meter. Wie is het snelst?

 

 • Er gaat niks boven Groningen! End at is zeker waar voor de komende 2 weekenden. Tot en met 12 augustus staat Groningen namelijk in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Elke dag wordt er iets georganiseerd. Zo kunnen de kids deze vakantie springen op één van de 40 springkussens, knutselen in de knutselkeet of suppen door de grachten. Op vrijdag 3 augustus staat de dag in het teken van Zomerkunst, zaterdag 4 augustus is dat Toneelstuk in één dag en op zondag is het tijd voor Remake.

 

 • Vrijdag gaat de Sneekweek weer van start! Dit Friese feestje is leuk voor iedereen en vooral als je van het water houdt. Vrijdag begint meteen goed met een vlootschouw en vuurwerk en vanaf zaterdag beginnen de wedstrijden.

 

 • The Tall Ships Races in Harlingen zijn er weer van vrijdag 3 augustus tot en met maandag 6 augustus. Op vrijdag 3 augustus zullen ’s werelds grootste Tall Ships de haven van Harlingen binnen komen varen. Verwacht wordt dat de eerste rond 12:00 aankomen, dus wees op tijd. Ook is er elke dag van 11:00 tot 18:00 kids-entertainment op het kidsplein, en kan je van 12:00 tot 23:00 in het reuzenrad. Het evenement is gratis, wel moet je betalen voor het reuzenrad!

 

 • Zondag = Marktdag! Op 5 augustus is het weer tijd voor de Local Sunday Market in Twentsche Foodhal Performance Factory. Lokale mensen staan daar met kraampjes om hun zelf gemaakte spullen te verkopen. Erg leuk om tussen te struinen!

 

Regio Midden:

 • Ben of woon je in de hoofdstad? Dan is er zaterdag een leuke voorstelling in het Openluchttheater in het Vondelpark. ‘Blauw Gras’ gaat over een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt. Een vrolijke voorstelling over nieuwsgierigheid en gratis te bezoeken! Het begint om 14:00 en je kan van te voren een stoel reserveren mocht je dat willen.

 

 • Family time! In Koudekerk aan den Rijn is het zaterdag 4 augustus tijd voor de familiedag van Trekkertrek. Een dag vol luid ronkende tractoren en trucks, veel attracties en leuke shows voor jong en oud! Welke tractor komt het verste? Om 08:30 begint de Trekkertrek wedstrijd al, dus je kan vroeg beginnen!

 

 • Ook dit weekend is er weer een Zondag in ‘t Park in Zoetermeer. Op 5 augustus is het thema dit keer Circus in ‘t Park. Circus Nevermind zal deze dag haar kunsten laten zien én nog leuker jou iets leren! Verder is er muziek, kan je een circusdier beschilderen in het atelier of neem een stoelmassage. Het begint om 13:00 en eindigt om 20:00!

 

 • Stiekem niet in het weekend, maar wel het vermelden waard: de voorstelling Noumi, zusje zeven in het Amsterdamse Bos. Een grappige voorstelling over het jongste zusje die 7 eigenzinnige oudere zussen heeft. De entrée is 10 euro en de voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar. Op 7 en 8 augustus spelt de voorstelling op 15:00 in het Amsterdamse Bos!

 

 • Deze zaterdag is het druk in Amsterdam! Het jaarlijkse Canal Parade vindt dan weer plaats en dat staat voor veel feest in de binnenstad en rondom de Prinsengracht. Kijk je ogen uit en vergeet niet te dansen! De boten varen in een stoet door de stad en voor een goed plekje moet je er vroeg bij zijn!

 

 • Houd je van eten en gezelligheid? Op 2,3,4 en 5 augustus is het weer tijd voor Haarlem Culinair op de Grote Markt in – tada – Haarlem! Van 13:00 tot 23:00 is het tijd van te borrelen, eten en te genieten van het weer!

 

 • Op zondag 5 augustus is het weer tijd voor een Sunday Market. Ditmaal is de markt neergestreken op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. Er komen verschillende singer-songwriters optreden en de toegang is gratis!

 

 • Nog meer eten! Voor de tweede keer is het in Purmerend tijd voor Eten op Rolletjes. Van 3 t/m 5 augustus is het Leeghwaterpark omgetoverd tot openluchtrestaurant. Voor de kids is er allerlei vermaak en een straattheater geregeld zodat ook zij een leuke dag hebben. Bon appétit!

 

Regio Zuid:

 • Dit hele weekend van vrijdag tot en met zondag kun je je vermaken in Rotterdam tijdens Duizel in het Park. Dit is een festival waar alle leeftijden zich vermaken! Speciaal voor de kids is er het laboratorium waar er allerlei waterproefjes gedaan kunnen worden. Ook kan er worden gespeeld in de speeltuin of help grote vriendelijke reus Korpus met het verzamelen van afval. Geniet verder van de vele (muzikale) acts, poëzie en kunst. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen, ben je ouder dan betaal je 5 euro.

 

 • Park Open is een bekend zomerfestival in Arnhem en vindt dit weekend op zondag 5 augustus plaats. Een heerlijke zondagmiddag, want vanaf 15:00 zijn er verschillende foodtrucks en acts gratis te bewonderen. Het enige wat jij mee moet nemen is een kleedje. En wees gerust, aan de kids is ook gedacht die vervelen zich geen moment hier!

 

 • In Eindhoven is het weer tijd voor het tijdelijke pretpark: Park Hilaria! Van 3 tot en met 12 augustus verandert de Kennedylaan weer in een pretpark met allerlei nostalgische kermisattracties en eet je je buik rond met de vele eetkraampjes. Zin in een dansje tussendoor? Op het muziekplein zijn er verschillende optredens van Nederlandstalige artiesten.

Dat waren ze weer voor deze week! Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Veel plezier!

En een fijn weekend:)

PS. Wil je zwemmen dit weekend? Bekijk dan snel ons lijstje met 28(!) leuke openluchtzwembaden in Nederland.