Weekend Guide Kids 28, 29 en 30 september
Blog

Weekend Guide Kids – 28, 29 en 30 september

Jeetje, wat gaat de tijd snel! Eind september en officieel herfst. Brrr! Gelukkig is er dit weekend weer heel veel leuks te doen en je leest het allemaal in onze Weekend Guide Kids. Veel leuke tips vol kinderevenementen, drive-in bioscoop, festival en nog veel meer kindvriendelijke uitjes voor dit weekend. Veel plezier!

Regio Noord

 • Kofferbakmarkt in Klijndijk, 29 september – Op het terrein van Thijs & Aafke wordt er dit weekend een kofferbakmarkt georganiseerd. Heerlijk struinen en opzoek gaan naar dat juweeltje wat je al die tijd al zoekt. Gratis.
 • Zorg-Vrij-Festival in Papenvoort, 29 en 30 september – Dit festival moet je heen dit weekend! Al is het alleen maar om stichting Kika te steunen. Het festival wordt namelijk georganiseerd met 0 budget en alle inkomsten gaan naar Kika. Er is livemuziek, straattheater, verschillende optredens en veel leuke activiteiten voor de kinderen. Gratis, maar er moet natuurlijk wel gedoneerd worden!
 • Spitkeet Fruitdag in Harkema, 29 september – Op het terrein van de Spitkeet staan veel fruitbomen van oude rassen. Jaarlijks organiseren ze de Fruitdag om meer bekendheid rondom die oude rassen te geven. Er is een tentoonstelling en je kan je eigen onbekende fruit laten determineren. Gratis.

 

Regio Midden

 • Vliegerfestival Scheveningen, 29 en 30 september – Hopen op veel wind dit weekend op het strand van Scheveningen, maar volgens mij komt dat wel goed! Met meer dan 100 vliegeraars uit binnen- en buitenland kijk je je ogen uit dit weekend. Verder zijn er verschillende demonstraties en workshops voor de kleintjes. En mocht je de kans hebben, neem dan om 20:00 uur een kijkje bij de avondshow, nachtvliegeren met duizenden lichtjes. Gratis.
 • Appelplukdag op de Olmenhorst in Lisserbroek, 29 en 30 september – De Olmenhorst heeft heerlijke appelsap en tot en met 28 oktober heb je de kans om elke zaterdag en zondag (en woensdagmiddag) deze appels zelf te komen plukken! Per kilo fruit betaal je €2,25 en vergeet niet om zelf een tasje voor de appels mee te nemen. Gratis.
 • Korendijkse Nazomerkriebels in Piershil, 29 september – Nazomer kriebels, nou dat herkennen wij wel! Tijdens dit evenement waan je je even terug in de tijd. Zo staan er heel veel historische voertuigen en kan je een rondritje maken in één van de oldtimers, kan je touwtrekken met een paard, is er veel muziek en vermaken de kids zich op het springkussen, tijdens het spijkerbroek hangen of een ritje op een pony. Gratis.
 • Brandersfeesten in Schiedam, 28, 29 en 30 september – Komend weekend is het feest in Schiedam. Zo is er onder andere een schilderachtige Gondelvaart, demonstraties van de brandweer en voor de koopjesjagers is er een slentermarkt. Voor de stoere jongens en meiden die niet bang zijn om nat te worden zijn er allerlei wateractiviteiten, voor opa en oma is er een jeneverroute en het wordt knallend afgesloten met vuurwerk. Gratis.
 • Drive-in Cinema in Apeldoorn, 28 en 29 september: Al regent het nog zo hard, bij deze openluchtbioscoop zit je lekker droog in de auto! In het Zwitsalpark parkeer je je auto voor het grote scherm en kijk je met het hele gezin gezellig een film vanuit de auto. Het geld wat wordt opgehaald is voor het goede doel: Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Op vrijdag en zaterdag draaien er een vroege en een late film. Je betaalt een vaste prijs van €25,- per auto, maakt niet uit met hoeveel mensen je erin zit.
 • Chocoladefestival in Zutphen, 30 september – Wie houdt er nou niet van chocolade!? De échte liefhebbers moeten dit weekend zeker naar Zutphen. Chocolatier Huub Janson organiseren daar namelijk voor het 15de jaar het Chocoladefestival. Er zijn demonstraties bonbon maken, koken met chocolade, proeven van chocoladebier, een chocolade-modeshow en er is livemuziek. Smul ze! Gratis.
 • Terrassen Festival in Utrecht, 28 en 29 september – Het terrassen seizoen is nu wel echt op zijn einde en in Utrecht sluiten ze dat goed af met het Terrassen Festival. Op het Janskerkhof kan je je dit weekend nog even wanen alsof je in Italië bent, Italiaanse wijn, pizza, limoncello, bedenk er alleen nog een temperatuur van 25+ graden bij en je bent gewoon in Italië. Gratis.
 • Streekmarkt bij Het Lokaal in Amersfoort, 29 september – Wil jij lekkere producten uit de streek in huis halen? Dan moet je zaterdag naar de Streekmarkt. Alle deelnemers verkopen hun (ambachtelijke) producten en vertellen er vol liefde over. En proeven hoort daar natuurlijk ook bij! Gratis.
 • Kinderkleding & Speelgoedbeurs XXL in Hilversum, 30 september – De grootste en gezelligste kinderkleding en speelgoedbeurs van heel Nederland is dit weekend te vinden in Hilversum. Je kan er zowel nieuwe als tweedehands spullen vinden en de spullen die te koop zijn, zijn voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Entree is €2,50.

 

Regio Zuid

 • CityFest in Veldhoven, 28, 29 en 30 september – CityFest is het nieuwe culturele festival in Veldhoven. In het centrum is het festival op verschillende plekken te vinden. Zo is er voor de kinderen een poppentheater, verhalen uit verre landen, dansoptredens, workshops in de bibliotheek en nog veel meer. Voor de ouders zijn er optredens van The U2 Tribute band en Kraantje Pappie, is er een silent disco en zijn er nog veel meer activiteiten om je het hele weekend mee te vermaken! Gratis.
 • Stripfestival Breda, 29 en 30 september – Is jouw zoon of dochter een echte strip-liefhebber? Dan moet je dit weekend naar Breda! Ontmoet de tekenaars, doe mee aan het N.K.-striptekenen, knutselhoek en héél veel strips! Kinderen tot 16 jaar gratis, volwassenen betalen €7,5.
 • Sprookjesevenement in Simpelveld, 28 september – Tussen 19:00 uur en 21:00 uur kan er gestart worden met de sprookjeswandeling. Tijdens de wandeling kom je veel elfjes, kabouters, draken, prinsessen en veel meer sprookjesfiguren en verrassingen tegen. Deze magische wandeling is leuk voor het hele gezin! Kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,- en de overige bezoekers €3,-.
 • Wereld Kinderdag in Oosterhout, 30 september – De naam zegt het al, de kinderen staan op deze dag in de spotlight! Er zal van alles worden georganiseerd, met onder andere een optreden van Mylene & Rosanne, winnares van The Voice Kids Iris Verhoek komt langs, er is een kindershow van Bart Juwett en nog veel meer. De dag begint om 12:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen. Gratis.
 • Kids Weekend in Heerlen, 29 en 30 september – Dit weekend verandert het centrum van Heerlen in één grote speeltuin. Vanaf 11:00 uur kunnen de kinderen springen, klimmen, voetballen, knutselen en niet te vergeten snoepen! Het hele weekend staan de kleintjes in het middelpunt. Gratis.

 

Dat was het weer voor deze week! Geniet nog van de laatste dagen in september. En mocht je naar één van onze tips gaan, laat het ons vooral weten. Vinden we namelijk erg leuk om te zien!

Fijn weekend!