Weekend Guide Kids 27-28-29 juli
Blog

Weekend Guide Kids 27, 28 en 29 juli

Smelt, smelt, smelt! Eigenlijk willen we natuurlijk alleen maar zwemmen en verkoeling dit weekend (komende maandag hebben we daar meer tips voor), maar er zijn ook heel veel leuke dingen te doen dit weekend die erg leuk zijn met het lekkere zonnetje erbij en ook als dat spatje regen zaterdag valt. Lees ze snel!

Regio Noord

  1. Iedereen, jong of oud, vindt ze leuk: ballonnen! In Joure vindt dit jaar weer de Friese Ballonfeesten plaats, het grootste ballonfestival van Nederland. Dit jaar zijn er maar liefst 35 heteluchtballonnen waar de bezoekers 5 dagen lang bewonderend naar kunnen kijken. Op vrijdag is het thema Frysk, zaterdag Vuur & Vlam en op de zondag staat de dag in het teken van Nostalgie. De ballonnen zullen elke dag rond half 8 opstijgen, dus wees er op tijd bij;)

 

  1. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli kan je genieten van veel cultuur tijdens het Taribush Kuna festival in het Dwingelderveld. Voor jong en oud vind je er muziek, theater, kunst, workshops en lekker eten. Kinderen tot en met 15 jaar mogen het hele weekend gratis naar binnen en mocht je als ouder een passe-partout willen zodat je het hele weekend naar binnen kan, ben je 25 euro kwijt. Vorig jaar werd er levensgroot ‘Wie Ben Ik?’ gespeeld en kon je zelfs je haar laten knippen. Een heel divers festival dus!

 

Regio Midden

  1. Op 27 & 28 juli is er weer een leuke voorstelling in het Amsterdamse bos van het Kleine Theater. Dit keer zullen ze Roodkapje opvoeren, maar niet zoals we dat gewend zijn. Het verhaal krijgt een hele andere wending! Op beide dagen begint de voorstelling om 14:00 en je betaalt 7,50 om naar binnen te komen. En leuke bijkomstigheid: de Grote Vijver zit naast het Amsterdamse Bostheater, dus naderhand kunnen jullie nog een duik in het water nemen!

 

  1. Ook in Amsterdam maar dan in het Vondelpark: Buitenspelen. Tijdens de zomermaanden heeft het Vondelpark Openluchttheater allerlei leuke (gratis) optredens op de agenda staan. Deze zaterdag, 28 juli, is er een leuke middag gepland waarin de cursisten van de jeugdtheatercursus laten zien wat ze de afgelopen week geleerd hebben.

 

  1. Kom je uit de omgeving Castricum? Neem zondag 29 juli dan een kijkje bij het Uit Je Bak Festival. Dit festival mengt muziek, theater, dans en kunst tot een leuke dag in het Willem de Rijkepark. Het gehele festival is georganiseerd door vrijwilligers die er weer een mooi feest van gaan maken. Goed om te weten is dat ze met de extreme hitte rekening hebben gehouden. Er staat namelijk een gratis drinkwater tappunt op het terrein en er zijn extra schaduwplekken gemaakt.

 

  1. De Parade is weer verhuisd! Van 27 juli tot en met 12 augustus zijn ze te vinden in het Moreelsepark in Utrecht. En daar valt weer genoeg te beleven voor jong en oud! Op zondag 29 juli is er een voorstelling die leuk is voor elke leeftijd, de Sprookjes Revue. En is er naast de voorstellingen elke dag een kinderprogramma van 14:00 tot 18:00 waar de kleintjes onder andere kunnen knutselen, zelf poffertjes kunnen bakken en dansen in de Silent Disco.

 

Regio Zuid

  1. Bladel staat tot en met zondag 29 juli in het teken van het Totaalfestival. Het is alweer de 41ste editie en je kan er muziek, theater en lekker eten vinden. Er is goed aan de kleintjes gedacht, het is gratis én omdat het zo warm is kan je gratis water vragen bij de bar. Wat wil je nog meer?

 

  1. Zijn jouw kleintjes gek van boten? Dan moet je dit weekend zeker naar Leiden toe! Vrijdag, zaterdag én zondag is het daar namelijk tijd voor Sail Leiden. Begin vrijdagochtend meteen goed door de boten te bekijken vanaf het stadsstrand bij Lot en de Walvis. Verder is er zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 een jeugdprogramma in het Ankerpark. Naast het bewonderen van de boten is er dus genoeg te beleven!

 

  1. Op zaterdag 28 juli is het weer tijd voor Waterpop in het Hofpark in Wateringen. Het festival is gratis te bezoeken en zoals elk jaar wordt Waterpop geopend met speciale aandacht voor de kinderen. Dit jaar is de eer aan Bombastic om het feest te openen. En naast hem zijn er nog een aantal grote namen die je zomaar kan zien optreden tijdens deze dag. Zo treed ook Wulf op! De naam zegt misschien niet iedereen iets, maar zijn zomer-hit van vorig jaar kent iedereen. Hij zong namelijk de hit ‘Summer On You’ in.

 

  1. Het kleinschalige festival Zondag in ‘t Park verrast je op meerdere manieren! Er worden kinderworkshops georganiseerd en er is muziek, theater kunst en eten. Dit allemaal om inwoners van Zoetermeer en bezoekers uit andere steden te laten zien hoe leuk het in de mooie parken van deze stad eigenlijk is. Deze zondag staat in het tegen van Catwalk in ‘t Park. Laat je haar knippen, knutsel je mooiste creatie en laat je gezicht schminken om er de hele dag mooi bij te lopen.

 

Dat waren ze weer voor deze week! Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Veel plezier!

En een fijn weekend:)

 

PS. Aankomende maandag delen we een lijstje met leuke, bijzondere zwemplekken! Goed voor de verkoeling tijdens deze zomervakantie!