Weekend Guide Kids 26, 27, 28 oktober
Blog

Weekend Guide Kids – 26, 27 en 28 oktober

Laatste weekend van oktober alweer! En zoals je van ons verwacht, hebben wij weer een hele rij aan leuke uitjes om ervoor te zorgen dat je je dit weekend niet verveeld! Lees ze door en alvast veel plezier!

Landelijk

 • Rabo Museumkidsweek in verschillende musea in het land, t/m 28 oktober. Musea ontdekken tijdens de herfstvakantie tijdens de Rabo Museumkidsweek. In verschillende musea worden veel leuke en leerzame activiteiten speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd. Bedoeld om kinderen te stimuleren om een museum te bezoeken. Samen met lokale Rabobanken worden er speciale acties voor de kids georganiseerd. Klik hier voor deelnemende musea. Prijzen afhankelijk per museum.

 

Regio Noord

 • Coole Kidsnacht bij Museum Federatie Fryslân in Leeuwarden, 26 oktober. Op de laatste dag van de herfstvakantie vindt de Coole Kidsnacht plaats. Zo’n twintig instellingen openen ná sluitingstijd de deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen en die zijn natuurlijk extra leuk nu het donker is! Zie hier het programma met alle activiteiten. Gratis of een kleine bijdrage van een paar euro.
 • Nacht van de Nacht: Donkere Nacht wandeling door Het Groninger Landschap, 27 oktober 20:00 tot 22:00 uur. Niks spannender dan een donkere avond. In de duisternis loop je een nachtwandeling naar de zeedijk en weer terug. Onderweg vertellen gidsen over de omgeving. Spannend én leerzaam dus! Volwassene 3,- en kinderen tot 12 jaar €1,50.

 

Regio Midden

 • De Betovering in Den Haag, 26 en 27 oktober. De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. En met ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland is er voor ieder wat wils! Kijk even in het programma, want er is dus genoeg te beleven! Vergeet niet te reserveren en de prijzen kunnen variëren van gratis nog een kleine bijdrage.
 • Ontdek Vuurtoreneiland, 27 oktober. Vaar met de boot vanaf Amsterdam Centraal naar een prachtig stukje ongerepte natuur. Eenmaal op het eiland krijg je een rondleiding en wordt er van alles verteld over wat er leeft en groeit op dit bijzondere eiland. Een echt verborgen plekje in Amsterdam! Kinderen 4 t/m 17 jaar €17,50, volwassene €22,50.
 •  Halloween spookwandeling in Almere, 27 oktober. In het donkere bos van Almeerderhout is het tijdens Halloween niet helemaal pluis. Griezelige wezens, onverwachte gebeurtenissen en spookachtige verschijningen maken het bos onveilig. Durf jij het bos in te wandelen? Kosten: €5,50 per persoon.
 • Technium in NEMO Amsterdam, t/m 28 oktober. Er is weer veel te beleven in NEMO tijdens de herfstvakantie! Trek een witte jas aan en wordt wetenschapper in het laboratorium en kijk je ogen uit tijdens de beroemde kettingreactie show (in de herfstvakantie éxtra vaak te zien). Verder kun je je eigen DNA bekijken en je vingerafdruk onderzoeken en tijdens de demonstratie Ruimteschip Aarde leer je alles over de ruimte en satellieten. Kinderen t/m 3 jaar gratis, vanaf 4 jaar €16,50.
 •  Herfstvakantie familiepgrogramma in de Krakeling Amsterdam, t/m 28 oktober. De krakeling heeft tijdens de herfstvakantie een uitgebreid programma voor het hele gezin. Van een voorstelling over Martin Luther King tot Bruno wordt een superheld of Assepoester. Voor verschillende leeftijden wat wils! Verschillende prijzen per voorstelling.
 • Week van de Landschap in Flevoland, t/m 28 oktober. In de Week van het Landschap, opent Het Flevo-landschap de deuren van bijzondere gebieden en zijn er allerlei leuke (kinder)natuuractiviteiten. Kijk even in het programma om alles te bekijken! Meeste excursies zijn gratis.
 •  SpangaS viert Herfstvakantie in het Beeld en Geluid in Hilversum, t/m 28 oktober. Kom naar Hilversum deze herfstvakantie en ontmoet de acteurs en test wie de grootste SpangaS-kenner is! Je kunt zelfs iets knutselen wat op de echte set van SpangaS komt te staan en te zien zal zijn in het dertiende seizoen. Hoe cool! Verder kun je een familieworkshop volgen, waarin je een scene uit het twaalfde seizoen naspeelt en kan je de allernieuwste afleveringen voor het eerst bekijken. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, t/m 12 jaar €9,- en vanaf 12 jaar betaal je €16,-.
 • StoryZoo in het Van Gogh Museum, 15 t/m 28 oktober. Elke dag tussen 10:30 en 12:00 uur zijn Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer uit StoryZoo in het Van Gogh Museum. Speciaal in de herfstvakantie worden de kinderen mee op avontuur genomen door de karakters van StoryZoo om meer te leren over Vincents kunst en kunnen ze meedoen met de speurtocht (dat kan de hele dag). Kinderen tot 18 jaar zijn gratis, volwassenen betalen de normale entreeprijs.
 •  Appelplukdag op de Olmenhorst in Lisserbroek, 26, 27 en 28 oktober (10:00 tot 17:00 uur) – De Olmenhorst heeft heerlijke appelsap en tot en met 28 oktober heb je de kans om elke dag deze appels (en ook peren) zelf te komen plukken! Per kilo fruit betaal je €2,25 en vergeet niet om zelf een tasje voor de appels mee te nemen. Gratis.
 •  De gruwelijke griezelige kasteeltocht op Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, 28 oktober. Tijdens de herfstvakantie kun je in het kasteel een gruwelijk griezelige kasteeltocht meemaken. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en je moet zo eng mogelijk verkleed komen! Kosten €8,50 p.p. inclusief traktatie.
 •  Circus op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek, 27 en 28 oktober. Een echte circustent op het landgoed waar kinderen kunnen leren om een echte circusartiest te worden. Op 23 oktober tussen 14:00 en 15:00 uur is er een familieshow met goochelen en buikspreken van Ron Ronell. Verder komt op 21 oktober tussen 11:30 en 14:00 uur Alfredo Lorenzo langs. Hij is Nederlands Juniorenkampioen 2015 toneelgoochelen. MAGIE! Kaarten voor beide show zijn €5,- per persoon.
 •  De Betovering in Den Haag, 19 t/m 27 oktober. De Betovering is een internationaal kunstfestival voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. En met ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland is er voor ieder wat wils! Kijk even in het programma, want er is dus genoeg te beleven! Vergeet niet te reserveren en de prijzen kunnen variëren van gratis nog een kleine bijdrage.

 

Regio Zuid

 • Kunst4Kids in Museum Boijmans van Beuningen, 13 t/m 28 oktober. Laat je kinderen los in Museum Boijmans van Beuningen! Tijdens Kunst4Kids kunnen kinderen zelf een écht kunstwerk kopen. Helemaal zelf, want Kunst4Kids is verboden voor ouders! 26 kunstenaars hebben een sculptuur, tekening, foto of schilderij gemaakt dat te koop is voor €35,-. Met welk kunstwerk komt jouw kind naar buiten? Bekijk hier de video van het evenement. Op 13 oktober is het museum gratis toegankelijk.

 

Dat was hem weer voor deze week! Tot in november!

Veel plezier!