Weekend Guide Kids 24-25-26 augustus (1)
Blog

Weekend Guide Kids 24, 25 en 26 augustus

Time flies when you’re having fun! Alweer bijna September! Maar gelukkig nog wel een maand voordat het officieel herfst is. Dus hebben we weer een mooi zomers lijstje voor jullie vol zonnige festivals en andere leuke activiteiten. Enjoy!

Regio Noord

 

 • Het eerste weekend van Noorderzon Groningen gaat van start! Met heel veel voorstellingen op het programma voor volwassenen, maar ook genoeg voor de kleintjes. Luister vrijdag (14:30 uur) naar Diederik Roest die in Rotor Colleges voor jong (6+) vertelt over het heelal. Of 1 van de andere twee colleges over hutten bouwen of vegetarisch eten en duurzaamheid. Rotor Colleges programma vind je hier. Verder kan je ook op onderzoek uit gaan met de Jonge Onderzoekers, waar je workshop over beweging kan bijwonen. Hele programma is hier te vinden, even scrollen en je komt bij het kinderprogramma terecht!

 

 • Leerzaam en leuk: het Onswedder Oogstfeest. Neem een kijkje in hoe het boerenleven er vroeger uit zag. Er zijn veel demonstraties van oude ambachten en schapendrijven, veel muziek en diverse kinderactiviteiten zoals een springkussen, rondritje op de trekker, stokbroodjes bakken en nog veel meer. Het oogstfeest start op zaterdag 25 augustus om 10:00 uur en duurt tot 17:00.

 

 • Wat leeft er allemaal om ons heen? Tijdens beestjesdag in Hortus Alkmaar leer je het! Je kunt waterdiertjes bekijken, bijen en lieveheersbeestjes zoeken en je kan een speurtocht doen. Ook zal egelopvang Dikke prik (leuke naam;)) je alles vertellen over egeltjes. Kinderen tot en met 7 jaar kunnen gratis naar binnen, tot en met 15 jaar is het € 2,25 en volwassene betalen € 4,50.

 

 • Niet in het weekend, maar op dinsdag 28 augustus is het in Groningen feest tijdens het Grachtenfestijn. Op het Ludina terras treden verschillende bands op, in grachten varen de bootjes en op de kade is er genoeg keus aan eten en drinken. Een heleboel gezelligheid dus!

 

Regio Midden

 

 • Het rondreizende theaterfestival de Parade in Amsterdam is in volle vaart bezig. In dit tweede weekend dat het festival in het Martin LutherKing park is neergedaald zijn er weer vele leuke voorstellingen voor jong en oud. Neem zekersteweten een kijkje voordat ze gaan afbouwen op 2 september.

 

 • Als je snel bent, kan je er vanavond zelfs nog heen: Ballonfiësta Barneveld. Van 22 tot en met 25 augustus zullen er dagelijks om 18:30 rond de 35 ballonnen opstijgen. Vergeet ook niet een kijkje te nemen tijdens de Nightglow show om 22:00, een show met lasers en verlichte ballonnen!

 

 • Geniet, op het mooiste stukje van Zeist, Slot Zeist, van lekker eten tijdens Eten op Rolletjes. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je hier je buikje rond eten met alle lekkere eetkraampjes en is er op zondag een leuke markt, Markt op Rolletjes, van 13:00 tot 18:00 waar ze allerlei lekkere en leuke producten verkopen. Ze zijn dagelijks geopend tot 23:00 dus genoeg tijd om je buik vol te eten. Bon appétit!

 

 • Nog meer eten, haha! De zomereditie van Proefpark Haarlem wordt dit jaar gehouden van 24 tot en met 26 augustus in het Kenaupark! Met een food line-up van 30 foodtrucks is er voor elke smaak wel een keuken te vinden. Het hele weekend zijn er verschillende voorstellingen in het kindertheater met Hermans Weet Raad, wordt er geschminkt en zijn er nog veel meer kinderactiviteiten georganiseerd door Kickzy. Het is gratis, dus een kijkje nemen kan geen kwaad toch?

 

 • Waterratten opgelet! Op zondag 26 augustus staat het Gooisch Waterfestijn gepland! Op het Marktplein staan allerlei waterglijbanen, een halfpipe, buikschuifbanen, schuimmachines en nog veel meer. Vergeet vooral je waterpistool en zwembroek niet want je wordt nat! Leuke kijktip: het NK Buikschuiven vindt dan ook plaats. Alleen maar kijken kan dus ook. Het evenement begint om 12:00 uur.

 

 • Zijn jouw kleintjes ook zo gek op druiven? In Amsterdam kan je zondag bij Kas Keerweer je eigen druiven plukken op Druivenpluk-zondag. Helemaal gratis! Door het warme weer hangen er een heleboel trosjes te wachten op grote en kleine smikkelaars!

 

Regio Zuid

 

 • Laatste weekend voor het Zomerterras in het Oranjepark in Vlaardingen! Het is voor alle leeftijden en bovenal gratis! Er is een familietheater, je kan je haar laten vlechten, je gezicht laten schmink en genoeg muziek om je voetjes van de vloer te halen. Op vrijdag 24 augustus is er een speciale kinderdisco (19:00 uur) en op zondag 26 augustus begint om 13:20 het tentjesfestival. Laat je voorlezen, klieder met verf en kwasten of dans tijdens de workshop. Of nog beter: ontmoet helden Woezel & Pip. Neem vooral even een kijkje in het hele programma!

 

 • Zondag 26 augustus 2018 wordt de grootste theaterparade van het jaar opnieuw het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Meer dan tweeduizend acteurs trekken door de straten met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. Vorig jaar trok de optocht 35 duizend bezoekers dus dit beloofd iets heel leuks te worden! De parade begint om 13:30 uur, een ticket kost 10 euro en v0or kinderen tot 12 jaar is het gratis.

 

 • Nieuwsgierig naar hoe het er vroeger aan toe ging in de landbouw? Neem zondag 26 augustus een kijkje in het verleden tijdens de Historische Landbouwdag in Nonke Buusjke. Tussen 10:00 tot 17:00 uur kun je hier naast diverse activiteiten met paarden op de akkers ook oude ambachten bewonderen en brood bakken. Daarnaast is Natuurmonumenten aanwezig en geven zij de bezoekers informatie over de bijen en wandelingen en kinderactiviteiten.

 

 • In Roosendaal is het zondag tijd voor eten, eten, muziek, (speciaal)biertjes en nog meer eten. Appeltje Eitje Bierfestival is het eerste speciaal bier festival van Roosendaal en dat wordt groots aangepakt! Met veel foodtrucks, livemuziek, een grote kinderhoek en lekkere (speciaal)biertjes kan je er eten, drinken en dansen. Het festival is gratis en ideaal om een dag of avond te vertoeven met heel de familie!

En dat was het lijstje weer voor deze week! Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Veel plezier!

En een fijn weekend:)