Weekend Guide Kids 21, 22 23 september
Blog

Weekend Guide Kids – 21, 22 en 23 september

YAY, de dagen vliegen voorbij en het is alweer tijd voor een nieuwe Weekend Guide Kids vol met leuke uitjes voor het hele gezin en uitjes speciaal voor de kinderen. Enjoy the weekend!

Regio Noord

 •     Agrarische dagen in Franeker 19 t/m 23 september – Neem een kijkje bij de boerenmarkt, ga abseilend de Martinikerk af, doe mee met de boerenloop of gps-tocht, en dans ‘s avonds mee met de Dirty Daddies of één van de andere activiteiten in het programma. Er is voor ieder wat wils! Gratis.
 •     Harlingen Ongeschut 22 september – Varend door de grachten van Harlingen word je verrast door allerlei muzikale optredens middenin het centrum van het mooie Harlingen. De gehele route is verlicht en versierd en het belooft een adembenemend spektakel te worden. Je kan de route ook lopen of fietsen! Gratis.
 •     Oogstfeest Meppen in Dennekampen 22 en 23 september – Meer dan 60 enthousiastelingen komen naar het Oogstfeest met hun oogst en de lekkere producten die ze daarvan hebben gemaakt. Van jam tot pompoensoep en bier. Genoeg te proeven hier! Dat rijmt! Kinderen kunnen uilenballen uitpluizen, brood bakken en je kunt een eetbare paddenstoelen excursie doen. Gratis.
 •     Smaakmakersfestival in De Wijk (Drenthe) 22 en 23 september – Dit weekend wordt een weiland omgetoverd tot gezellig festival voor het Smaakmakersfestival. Geniet van de mooie muziek, het heerlijke eten van de foodtrucks, luister aandachtig tijdens het verhalenfestival en laat de kinderen zich uitleven tijdens de kinderactiviteiten. Gratis.

 

Regio Midden

 •     Rrrollend Den Haag 21, 22 en 23 september – Heerlijk eten en drinken en genoeg vermaak voor de kids vind je dit weekend in Den Haag. Eindeloos veel foodtrucks en de kinderen die zich vermaken in de knutselhoek. Genoeg redenen om even langs te gaan. Het is een cashless evenement dus je kan er alleen pinnen! Gratis.
 •     Delft Serveert 21, 22 en 23 september – De lekkerbekken moeten in Delft zijn! De Delftse horeca slooft zich uit en jij kan daarvan genieten met allerlei heerlijke proeverijen. Daarnaast zijn er muzikale optredens en voor de kids is er kinderopvang waar ze kunnen knutselen, schminken, spelletjes kunnen spelen en nog heel veel meer! Gratis.
 •     Grazende Zwaan in Nieuw-Vennep 21, 22 en 23 september – Een splinternieuw theaterfestival voor het hele gezin! Ze hebben een limo fabriek, wildpluksafari, wortelrestaurant maar kijk zeker even in het programma, want er is te veel leuks om op te noemen! Zeker een aanrader voor een leuk uitje met het hele gezin! Gratis.
 •     Souk&co Festival in Amsterdam 22 en 23 september – Dit weekend maak je een wereldreis in Amsterdam Nieuw-West. Een mooie mix aan culturen van over de hele wereld met mooie optredens van onder andere Trafassi en natuurlijk heerlijk eten bij de foodtrucks. Gratis.
 •     Appelplukdag bij De Achterdijk in Bunnik 22 september – An apple a day, keeps the doctor away! En dat komt dit weekend maar al te goed uit! Ga appels plukken bij de boomgaard van fruitbedrijf De Achterdijk. Je kan van 10:00 tot 16:00 uur plukken en je betaalt per kilo. Gratis.
 •     Houtdag in Leusden 22 september – Jaarlijks in September organiseert Vallei Horstee een Houtdag met verschillende demonstraties en activiteiten voor kinderen zoals houtzagen, sporen zoeken in het hout en een dierenknuffelhoek. Gratis.
 •     Groentesoep Festival in Almere 22 september – Het is alweer de 7de editie van dit groene festival vol met leuke activiteiten voor het hele gezin. Met een kinderrommelmarkt, theater, dans- en muziekoptredens en nog veel meer! Gratis.
 •     Weesperzijdefestival in Amsterdam 22 september – Aan de Amstel is het zaterdag gezellig druk tijdens het Weesperzijdefestival. Er vindt een taartbakwedstrijd plaats, treden verschillende bands op, je kan een rondleiding krijgen door de Al Kabir moskee en de kleintjes kunnen hun eigen gevulde koek bakken bij Bakker Hartog en ze kunnen een workshop schilderen volgen. Verder zullen verschillende Amsterdamse restaurants ervoor zorgen dat je je buik rond eet! Gratis.
 •     Appelplukdag op de Olmenhorst in Lisserbroek 22 en 23 september – De Olmenhorst heeft heerlijke appelsap en tot en met 28 oktober heb je de kans om elke zaterdag en zondag (en woensdagmiddag) deze appels zelf te komen plukken! Per kilo fruit betaal je €2,25 en neem vooral tasjes mee van huis. Dat is goed voor het milieu! Gratis.
 •     Mini Dam tot Damloop in Zaandam 23 september – Voordat de finish van de ‘grote’ Dam tot Damloop plaatsvindt is het tijd voor de Mini Dam tot Dam. Na de finish is er een groot kinderfeest op de Burcht. Zie hier het hele programma. Gratis.
 •     A Lazy Sunday Afternoon in de Klanksteen in Utrecht 23 september – Voor de kinderen is er een springkussen, voor de ouders lekkere hapjes, drankjes en muziek. Het is namelijk dubbelfeest, want zondag is het tijd voor A Lazy Sunday Afternoon met fijne muziekoptredens maar de Klanksteen viert ook zijn 5-jarige jubileum. Gratis.
 •     Superschoon Festival in Heiloo 23 september – Dit duurzame festival is ontzettend leuk! Vorige week hadden ze al een editie in Castricum en nu in Heiloo. Met livemuziek, lekker eten en drinken, theater en de duurzame markt kan je je de hele dag vermaken! Gratis.

 

Regio Zuid

 •     Hippe Happen Festival in Den Bosch 21, 22 en 23 september – Al genietend van al het lekkers op het festival zijn er verschillende optredens en kinderactiviteiten georganiseerd. Zo is er een poppentheater, modderlab, theatervoorstellingen en nog veel meer voor de kleintjes terwijl papa en mama ook volop genieten! Gratis.
 •     Parkstad Ballon Festival in Hoensbroek 21, 22 en 23 september – Het mooiste ballon festival van de regio! Drie dagen lang kan je bij Kasteel Hoensbroek je ogen uitkijken naar de gigantische ballonnen die ze daar oplaten. Gratis.
 •     Vanstreek Festival in Eindhoven 23 september – Tijdens het Vanstreek Festival kun je dieren knuffelen, de tokkelbaan trotseren, je laten schminken, je eigen pizza bakken, langsgaan bij de imker en nog héél veel meer. Daarnaast is er heel veel lekker eten en muziek! Gratis.

 

Dat is weer een flinke lijst vol leuke uitjes voor het hele gezin. Maar liefst 19 tips voor dit weekend! Genoeg leuks te doen dus:) Geniet ervan!

Fijn weekend!