Weekend Guide Kids 20, 21, 22 juli
Blog

Weekend Guide Kids 20, 21 en 22 juli

Zo, vanaf morgen heeft iedereen zomervakantie en met dit heerlijke weer lijkt het dit jaar volop genieten te worden! Om de vakantie goed te beginnen hebben wij een aantal leuke tips voor jullie om meteen goed van start te gaan. Zin in!

 1. Rennen! Donderdag om 16:00 is er weer een Borrelpop bij Restaurant Gestrand bij Bloemendaal. Een fijne gemoedelijke sfeer, zonnestralen, live muziek en je kan er ook nog een hapje eten. Veel plezier straks;)
 1. Heb jij dit weekend zin in gezelligheid, muziek en lekker eten? Dan moet Foodtruck Festival Rrrollend Leeuwarden in je agenda staan! 20-21-22 juli staan er verschillende food trucks en jazzbandjes op het Oldehoofsterkerkhof en is er ook aan de kleintjes gedacht door een knutselhoek, kindertheater en kunnen ze thuiskomen met een mooi geschminkt gezicht. Slim om even te weten, is dat je alleen met de pinpas kan betalen daar. Wij zeggen alvast eet smakelijk!
 1. Je moet deze vrijdagmiddag en zaterdag in Stavoren zijn, het is dan namelijk tijd voor de 15de editie van de Visserijdagen. Niet alleen heel leuk met voorstellingen, springkussen en nátuurlijk vis, maar ook heel leerzaam! En tijdens de Vlootschouw om 16:00 op zaterdag mag er gratis meegevaren worden op de schepen. AHOI!
 1. Vanaf vrijdag 20 juli tot zondag 29 juli is het weer tijd voor de grootste kermis van Nederland: de Tilburgse kermis. Het is niet alleen 10 dagen lang van de ene attractie naar de andere, maar de Tilburgse Kermis staat ook bekend om de vele activiteiten daaromheen, zoals de Roze Maandag. Wandel maandag vooral mee in de Pride Walk en doe op woensdag mee met de Badeendenrace van het Ronald McDonald Huis! Kijk op de website voor het gehele programma, want er is héél véél te beleven in die 10 dagen!
 1. Cirque Moustache, of zoals je ze ook kan noemen Circus Snor is zaterdag en zondag te bewonderen in Leimuiden op Kampeerboerderij Straat-Hof. Dit is een extra leuke voorstelling omdat je niet alleen kijkt, maar je doet zelf mee. Voordat de show begint is er de kinderkaravaan waar er van alles te beleven is en je je zelfs een snor kan laten aanmeten, wel zo toepasselijk! En fijn om te weten: de voorstellingen zijn zonder dieren!
 1. Op Fruithof de Struikrover in Oldeholtpade is het zaterdag weer tijd voor het jaarlijkse Plukfeest. Ze hebben verschillende soorten bessen, limonade en gezelligheid. Leuk om heen te gaan mocht je in de buurt zijn! Pluk ze:)
 1. Zing jij dit weekend mee tijdens Rotterdam Zingt? Op zaterdag 21 juli kunnen de keeltjes weer schor gezongen worden op het Grotekerkplein. Het is helemaal gratis en vooral leuk voor échte Rotterdammers, want er komen een groot aantal klassiekers voorbij. Ook leuk voor opa en oma dus;)
 1. Ook op zaterdag 21 juli maar dan in het midden van het land: Theater op ‘t Zand op het Kootwijkerzand. Het festival is gratis te bezoeken en alleen de plek midden op de Veluwe is al een bezoekje waard. Tijdens het festival zijn er verschillende culturele acts en activiteiten te zien.
 1. C’est la Vie festival in Emmen is een spectaculair festival voor jong en oud. Het begint op zondag al in de ochtend met een braderie, in de middag kan iedereen zich vermaken met verschillende soorten straattheater en de dag eindigt met muziek. Ga er zeker een kijkje nemen want het wordt niet voor niets al voor de 24ste (!) keer georganiseerd;)
 1. Vorige week hebben we dit leuke festival ook al benoemd, maar gelukkig kan je er dit weekend ook nog heen: de Parade in Den Haag! De Parade staat nog tot en met zondag in het Westerbroekpark, dus mocht je er nog niet zijn geweest, dan moet je zeker nog even gaan. Er is genoeg te beleven voor jong én oud en als je er voor 15:00 bent, kan je gratis naar binnen. Daarna kost het € 7,50 per person en kinderen (tot 18 jaar) hebben altijd gratis toegang.
 1. Stiekem niet in het weekend, maar omdat het zomervakantie is kunnen er doordeweeks natuurlijk ook leuke dingen gedaan worden! Op dinsdag 24 juli is er weer een leuke voorstelling van Hans & Grietjes van Het Kleine Theater in het Amsterdamse Bos. En op 25 en 26 juli kun je gaan kijken naar de voorstelling van de Prinses op de Erwt. Ook heel leuk! Kijk hier voor het gehele zomerprogramma.

Dat was hem weer voor deze week. Geniet van het weekend!

PS. Mis je een leuk evenement? Mail ons! Hoe meer tips hoe beter.