Weekend Guide Kids 17-18-19 augustus
Blog

Weekend Guide Kids – 17, 18 en 19 augustus

De zomervakantie zit er voor een gedeelte van Nederland alweer op na dit weekend. Daarom deze editie een éxtra lange Weekend Guide Kids vol leuke tips voor uitjes met kinderen! De laatste paar dagen of weken moet er natuurlijk extra veel leuke dingen gedaan worden. Enjoy!

Regio Noord

 • Dit weekend zijn er allemaal reuzen in Leeuwarden te vinden tijdens de Reuzen van Royal de Luxe op 17, 18 en 19 augustus. Dwars door de binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs. Neem vooral alvast een kijkje op de website want het ziet er supergaaf uit!

 

 • Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Op zaterdag 18 augustus moeten pannenkoeken-liefhebbers in ieder geval in Klein Wetsinge zijn! Tijdens de Kinderpannenkoekenroute ga je alle ingrediënten voor het maken van pannenkoeken zélf ophalen. Meel koop je bij molen De Wetsinge, eitjes bij Marthe en Jelte én melk? Die kan worden ‘gemolken’ bij de koe.
*Voor de regio Noord hebben we deze week niet zoveel uitjes kunnen vinden. Stom! Heb jij wel een tip die erin moet? Laat het ons weten via redactie@mamagoeshere.com

 

Regio Midden

 • Dieren en eten dat is een leuke combinatie toch? Dierenpark Amersfoort weet dat! Dit weekend van 16 tot en met 19 augustus is er het Foodfestival 2018 te vinden. Het Foodfestival start vanaf 16:00 uur en een ticket kost maar 5 euro en dat is inclusief de entree voor het dierenpark! Joehoe! Het park sluit tijdens het Foodfestival pas om 22:00, dus je kunt heel lang genieten van de dieren en de bandjes die in het park spelen.

 

 • Van 17 tot en met 25 augustus is het weer Heideweek in Ede. Vrijdag wordt de week feestelijk geopend met Miss Montreal, Samantha Steenwijk en The Dirty Daddies (daar moeten de vaders zeker heen;)). Op zaterdag is er onder andere een kindervrijmarkt en nog veel meer om op te noemen. Het programma vind je hier.

 

 • Aan de Amsterdamseeee grachtenn! Zingen jullie in je hoofd ook al mee? Zaterdag kan het in het echt tijdens de afsluiter van het Grachtenfestival: Prinsengrachtconcert. Iedereen op bootjes of op de kade met de broers Lucas en Arthur Jussen op piano. Iets te laat voor de kids? Ga dan naar het Kinderprinsengrachtconcert op zaterdagmiddag 16:00 uur.

 

 • Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus klinkt er veel lawaai in het bos van de Lage Vuursche tijdens de 32ste editie van het Houthakkersfeest! Tijdens het houthakkersfeest is het ook tijd voor het NK Carving, Leuk voor een stoere kids onder ons!

 

 • Op zaterdag 18 augustus wordt de film Incredibles 2 gedraaid tijdens het Openluchtfilmfestival in Apeldoorn. Er is plek voor 1500 personen, en een kaartje kost 10 euro. Neem voor de zekerheid een lekkere warme trui mee en mocht het gaan regenen ze hebben ook een overdekte tribune!

 

 • Mooi wat bloemen doen! En dat kun je zeker aankomend weekend zeggen tijdens de Bloemencorso in Leersum. Het is alweer de 66ste editie en elk jaar maken ze er weer een fleurig feest van. Zaterdag 18 augustus start de bloemencorso om 14:00 en kan je je tussendoor vermaken op de kermis of op het horecaplein. Op zondag kan je ook nog even langs want dan worden alle praalwagens tentoongesteld. Entree is 3 euro en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. De opbrengst gaat naar de bouwgroepen van de Bloemencorso!

 

 • Wat is er beter dan een lazy Sunday? Een lazy Sunday Afternoon in Utrecht! De gehele zomer staat de zondag centraal als Lazy Sunday op verschillende plekken in Utrecht. Dit weekend op 19 augustus is het tijd voor Park Lepelenburg om de bezoekers te vermaken. Ga lekker op je kleedje zitten en geniet van verschillende optredens!

 

 • Cirque Moustache is weer verhuisd! Dit weekend zijn ze op zaterdag (14:30 uur) en zondag (16:00 uur) te vinden bij de Koppelsteede in Utrecht. Cirque Moustache is éxtra leuk omdat je niet alleen kijkt, maar je doet zelf mee. Voordat de show begint is er de kinderkaravaan waar er van alles te beleven is en je je zelfs een snor kan laten aanmeten, wel zo toepasselijk! En fijn om te weten: de voorstellingen zijn zonder dieren!

 

 • De Parade is neergedaald op de laatste locatie van dit jaar: Amsterdam! Van 17 augustus tot 2 september zijn er allerlei voorstellingen te zien in het Martin Luther Kingpark. Neem zeker een kijkje in het programma, want er is heel veel te doen! Kom je voor 15:00 uur dan is het gratis, daarna is het 7,50 euro en iedereen tot 17 jaar kan gratis naar binnen!  Absolute aanrader om eens naar toe te gaan!

 

 • Tijdens de Zeister muziekdagen kan je je kids zondag 19 augustus meenemen naar het familieconcert de Kleine Mozart (4+). Het gaat over hoe de kleine Mozart al jong bekend was en hoe hij overal grappige liedjes bij verzon. Let maar op want je zingt de liedjes zo mee, en na afloop kun je een instrument bespelen.  Een leuke kennismaking in de muziek en GRATIS! Reserveren is niet nodig, het concert begint om 15:30 in de kerkzaal van de Evangelische broedergemeente in Zeist.

 

 • Vorige week hadden ze even wat pech door de wind, maar daardoor zijn er dit weekend extra shows te zien tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2018. Dit grootste, gratis vuurwerkevenement van Europa wordt alweer voor de 39ste keer georganiseerd en ook dit jaar gaan er weer 8 landen met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’. Op vrijdag 17 augustus en zaterdag 18 augustus begint de eerste show om 21:45 uur (Nederland op vrijdag), de tweede om 22:10 uur en de laatste om 22:30.

 

 • Nog een openluchtfilm in deze weekend guide! Pluk de Nacht is vanaf 165 augustus in Amsterdam en op zondag 19 augustus hebben ze een Pluk MINI. Ze gaan terug in de tijd met Pippi Langkous, maar er zijn ook leuke dingen te doen zoals kinderyoga, knutselen met een echte oma, racen en swingen in de disco! Je kan vanaf 14:00 naar binnen (film begint dan ook) en reserveren is niet nodig!

 

Regio Zuid

 • Deze hele week staat speelpark de Splinter in Eindhoven in het teken van Splinter Spektakel. Wees er wel snel bij want de laatste dag is morgen en het festival is afgelopen om 18:00! Kinderen tot en met 14 jaar kunnen zich vermaken in draaimolens, springkussens, stormbanen, zweefmolen, in het proefjeslab of rijden op een pony. Dit alles kost maar 4 euro per kind of 2,50 per volwassene.

 

 • Wie wilt er nou niet kamperen in een speeltuin! Het kan in speeltuin Philipsdorp in Eindhoven dit weekend! Zaterdag op zondag kan er voor 7,50 per kind en 10 euro per volwassene gekampeerd worden middenin de speeltuin. Enige waar jij voor moet zorgen is je kampeerspullen, voor eten en drinken wordt gezorgd! Oja en je dansschoenen, want er is een bonteavond met disco!

 

 • Zaterdag is het tijd voor de speciale Kinderparade tijdens de Brabantsedag in Heeze. Een lange optocht waarin de kinderen worden uitgedaagd om iets te bedenken met het thema ‘van Ravenstein naar Roosendaal’. En dat doen ze heel goed! De Kinderparade begint om 19:00 vanaf de Martinuskerk.

 

 • Zondag 19 augustus is het feest in het Philips de Jonghpark in Eindhoven. Happy Sunday Fest vindt dan plaats en dat zorgt voor veel gezelligheid. De muziek, foodtrucks, vele speciaalbieren, kinderattracties en de hippiemarkt voor een hele happy dag voor het hele gezin. En leuk detail: het is helemaal gratis!

 

 • Het is alweer het 2de weekend van het Zomerterras in het Oranjepark in Vlaardingen. Het is voor alle leeftijden en bovenal gratis! Er is een familietheater, je kan je haar laten vlechten, je gezicht laten schmink en genoeg muziek om je voetjes van de vloer te halen. Kenny B treedt zaterdag op en verder is er op zondag voor de ouders een leuke wijnproeverij en voor de kids het tentjesfestival en theater Leo (beide rond 13:15).

 

 • Wil je niet wachten tot Koningsdag om je spullen te verkopen? Verkoop ze dan op de Kinder-Rommel-Markt op het Floraria Park in Oosterhout! Op zondag 19 augustus kan je gratis(!) je spullen verkopen of natuurlijk zelf op zoek naar nieuwe spullen. Mocht je willen verkopen moet je je wel even aanmelden (kan tot en met zaterdag).

 

Dat was ons lijstje weer! Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Veel plezier!

En een fijn weekend:)