Weekend Guide Kids 10-11-12 augustus
Blog

Weekend Guide Kids – 10, 11 en 12 augustus

Weekend! Yay! Na wat regen afgelopen week, hopen wij weer op wat zonnestralen de komende dagen. En met onze tips kan je weekend straks helemaal niet meer stuk. Lees ze door en enjoy!

Regio Noord

 • Vorige week was het al gezellig in Groningen en daar gaan ze komend weekend nog even mee door! Zomerstad Groningen is namelijk nog tot en met zondag in de stad en ze eindigen in stijl. Vrijdag is het thema zomerkunst waarbij je je stoepkrijt-kunsten kan laten zien. Zaterdag is het tijd om te schminken en te springen op het springkussen. Én zondag is er op de Ossenmarkt van alles te beleven op de vele klim-, klauter- en springtoestellen. Op alle dagen zijn de activiteiten van 12:00 tot 17:00.
 • Rondreizend circus Cirque Moustache is dit weekend te vinden op 3(!) verschillende plaatsen! Cirque Moustache is éxtra leuk omdat je niet alleen kijkt, maar je doet zelf mee. Voordat de show begint is er de kinderkaravaan waar er van alles te beleven is en je je zelfs een snor kan laten aanmeten, wel zo toepasselijk! En fijn om te weten: de voorstellingen zijn zonder dieren! Op vrijdag 10 augustus is het circus te vinden op camping Rammelbeek in Lattrop, zaterdag 11 augustus op camping Buitenland in Zandpol en zondag 12 augustus op camping Westerbergen in Echten.
 • Op zaterdag 11 augustus vindt voor de 38e keer de ‘Oogstdag Oude Stijl’ in Lhee (vlakbij Dwingeloo) plaats. Bij de Saksische boerderijen rondom Lhee is er voor jong en oud veel te zien en te beleven. Er worden veel demonstraties en voorstellingen gegeven zodat je precies kunt zien hoe er vroeger werd geoogst en werd geleefd. Leuk én leerzaam om een kijkje te gaan nemen!
 • De Sneekweek loopt op zijn eind, maar dit weekend zijn er nog een aantal evenementen georganiseerd. Zondag wordt de Sneekweek afgesloten met het slotconcert. En vrijdag en zaterdag zijn er nog een aantal muzikale optredens en zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 is er een Sneekweek kindermiddag op de Schaapmarktplein!

 

Regio Midden

 • Heel veel theater en lekker eten en drinken. Zo beschrijft SonsbeekTheaterAvenue 2018 zichzelf en dat klinkt goed! Met tientallen voorstellingen en acts, muziek, dansen en heel veel lekker eten en drinken is dit voor klein en groot een leuk uitje. Het is een gratis evenement en iedereen houdt wel van lachen, dus wat houd je tegen? Van 9 tot en met 12 augustus is SonsbeekTheaterAvenue te bewonderen in het Sonsbeekpark in Arnhem.
 • Het is nog lang geen Oud en Nieuw maar de komende twee weekenden lijkt dat wel zo in Scheveningen! Op 10, 11, 17 en 18 augustus is het weer tijd voor het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2018. Dit grootste, gratis vuurwerkevenement van Europa wordt alweer voor de 39ste keer georganiseerd en ook dit jaar gaan er weer 8 landen met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk 2018’. De eerste show begint om 21:45, de tweede om 22:30.
 • De laatste dagen gaan in voor de Parade in Utrecht! Tot en met zondag 12 augustus kun je nog naar het Moreelsepark voor theater, muziek, gezelligheid en lekker eten en drinken. Kijk even in het kinderprogramma, want er is genoeg te beleven voor de kleintjes maar vergeet ook vooral niet het programma zelf te bestuderen want er zijn nog veel leuke voorstellingen te bezoeken.
 • Op vrijdag en zaterdag ga je in Meerveld terug in de tijd en leer je hoe het boerenleven er vroeger aan toe ging. Dit jaar zijn er op de Boerenlanddag Meerveld ruim 50 kramen te vinden met échte boeren producten, zijn er allerlei activiteiten rondom het nostalgische boerenleven en sluiten ze zaterdag af met een spetterend zomerfeest.
 • Zet zaterdag 11 augustus gemarkeerd in je agenda voor het Kinderfestival Ermelo! Het festival vindt plaats op 7 locaties door het hele centrum heen. Met verschillende sport- en spelactiviteiten is er veel te doen voor de kleintjes. Er is onder andere een kinderboerderij, draaimolen, verschillende springkussens en een stormbaan te vinden. De dag begint om 11:00 en eindigt om 16:00 en dit is een gratis evenement!
 • Vanaf vrijdag 10 augustus tot en met zondag 19 augustus staat Amsterdam bol van muzikale talenten tijdens het Grachtenfestival. Op allerlei plekken in de stad zijn er muzikale optredens en ook een aantal speciaal gericht op de kleintjes. Kijk dus vooral even op de website om het gehele programma te bestuderen.
 • Wat is er beter dan een lazy Sunday? Een lazy Sunday Afternoon in Utrecht! De gehele zomer staat de zondag centraal als Lazy Sunday op verschillende plekken in Utrecht. Dit weekend op 12 augustus is het tijd voor het Tolsteegplantsoen om in muziektent de Klanksteen de bezoekers te vermaken. Ga lekker op je kleedje zitten en geniet van verschillende muzikale optredens in verschillende genres.
 • Al voor de derde keer op rij staat deze in onze Weekend Guide Kids: Zondag in ‘t Park in Zoetermeer. En deze laatste editie is het thema HelloGoodbye in ‘t Park. Toepasselijker kan niet! Luister naar de 3 artiesten die er komen optreden, zwaai in de zweefmolen, geef tuinkabouters een tweede leven (enig!), of verwerk je herinneringen op een broodplank. Zondag van 13:00 tot 20:00

 

Regio Zuid

 • Van 9 tot en met 12 augustus is het in Venlo feest! Het Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk , vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. En niet zo maar één! Met meer dan 100 acts en ruim 85.000 bezoekers is het een groot feest. Dit jaar komen bijvoorbeeld De Jeugd Van Tegenwoordig en Jett Rebel optreden. Niet te vergeten is er ook aan de kleintjes gedacht met onder andere een optreden van Dirk Scheele op zondagmiddag en nog veel meer op het kids programma.
 • Dit weekend is het het laatste weekend van Park Hilaria in Eindhoven. Tot en met 12 augustus is de Kennedylaan een nostalgisch pretpark en eet je je buik vol bij de vele eetkraampjes. Zin in een dansje tussendoor? Op het muziekplein zijn er verschillende optredens van Nederlandstalige artiesten.
 • Vanaf vrijdag 10 augustus gaat het Zomerterras in het Oranjepark Vlaardingen weer open. Het is voor alle leeftijden en bovenal gratis! Er is een familietheater, je kan je haar laten vlechten, je gezicht laten schmink en genoeg muziek om je voetjes van de vloer te halen. Leuke voorstelling dit weekend: op zondag 12 augustus is er om 13:15 de voorstelling Dolfinarium (4+) door theatergroep Hilaria.

Dat was ons lijstje weer! Mocht je naar één van onze tips gaan dit weekend, laat het ons zien en stuur je foto of tag ons in je bericht. Vinden we heel leuk om te zien! Veel plezier!

En een fijn weekend:)