Voorjaarsvakantie uitjes
Blog

Voorjaarsvakantie uitjes 2019. Onze 18 tips!

De voorjaarsvakantie voor regio Noord begint bijna en wat hebben we daar zin in! Het weer ziet er voor de komende dagen ook heerlijk uit en met onze uitjes is het dubbel-op genieten! In onze blog vind je onze uitjes voor in de voorjaarsvakantie voor de regio Noord en voor Regio Midden en Zuid. Gewoon even scrollen naar beneden! Lees ze door:

Landelijk:

 

 •     Kids workshop: Bloemstuk in je haren, Intratuin (verschillende locaties), 16 februari. Papa en mama kunnen rustig planten kopen om de tuin Lente klaar te maken en de kids kunnen zichzelf mooi maken en een mooi haarbloemstuk knutselen. Hoe handig is dat! Op verschillende locaties van de Intratuin kunnen kinderen met gedroogde bloemen een hairband versieren. Kosten: €2,50 per kind, inclusief alle materialen, een drankje en wat lekkers.
 •     Kids workshop: Zeedieren masker knutselen, Intratuin (verschillende locaties), 20 februari. Is het haarbloemstuk maken niet iets waar jouw kleintje vrolijk van wordt? Dan is dit misschien wel heel leuk! Tijdens deze workshop kunnen ze hun eigen zeedierenmasker maken. Kies tussen een octopus of een krab. Kosten: €2,50 per kind, inclusief alle materialen, een drankje en wat lekkers.
 •     Mini Mornings bij Vue Cinema, 17 februari. De allerkleinsten kunnen tijdens de Mini Morning voor het eerst kennis gaan maken met de bioscoop. De lichten staan gedimd, het geluid staat zachter en na afloop ligt er een filmdiploma klaar. Deze vakantie staat de film Maya de Bij op het programma. Kosten: kinderen t/m 11 jaar €6,60, vanaf 12 jaar €8,-.

 

 

Regio Noord

 

 •     Nederlands ijsbeelden festival in Zwolle, t/m 3 maart. Het grootste ijsbeelden festival van Europa komt naar Zwolle! Met ijskunstwerken van wel 6 meter hoog op zo’n 1200 m2 kijk je je ogen uit. Ze hebben ook een WinterWonderland speciaal voor de kleintjes waar Bambi, Pinokkio, Pipi Langkous, Aladin en nog veel meer kinderverhalen zijn uitgebeeld. En niet te vergeten is er ook een ijsglijbaan, springkussen en een bioscoop! Online tickets: Kinderen €10,- en volwassenen €14,50
 •     Mega springkussenfestival op Vliegveld Twenthe, 18 t/m 21 februari. Je kan je in de vakantie hier hélemaal uitleven! Spring op de springkussens, dans in de kinderdisco, laat een knotsgek kapsel maken of ga lasergamen. Hier verveel je je in ieder geval niet! Kosten: €9,50 per persoon (ouders zijn gratis) en als je jarig bent tijdens het festival mag je gratis naar binnen!
 •     Carnavalsoptocht in Enschede (Krekkelstad), 2 maart om 11:11 uur. De voorjaarsvakantie staat natuurlijk ook bekend om de carnaval! En in Enschede is er zaterdag 2 maart een optocht waar je je ogen uitkijkt! Gratis
 •     Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam, 20 t/m 24 februari. Voor de papa’s en mama’s to be of juisty kersverse ouders: de Negenmaandenbeurs! Hier kan je werkelijk alles krijgen voor je baby. Tip: ga er wel heen zonder kinderen, het is er altijd heel erg druk! Kosten: €15,95 per ticket als je online besteld.
 •     Open knutseltafel in Bar Kantoor Amsterdam, 20 februari. Terwijl papa en/of mama lekker geniet van een drankje kunnen de kinderen lekker knutselen aan de knutseltafel in Bar Kantoor. Ze hebben te veel leuke dingen om op te noemen om je kunstwerk te maken. Gratis.
 •     Workshop – Carnaval kunst in Bar Kantoor Amsterdam, 27 februari. Kom carnavalsmaskers knutselen bij Bar Kantoor terwijl papa en mama rustig genieten in de lounge. Kosten: €10,- of een strippenkaart voor €25,- waarmee je vier keer langs mag komen.
 •     Indoorspringkussen festival in sporthal de Rietlanden in Lelystad, 18 t/m 24 februari. Mocht het gaan regenen in de vakantie dan is dit een goede tip! Spring je suf op alle springkussens of trotseer de stormbaan van 35 meter! Voor de aller-kleintjes hebben ze een afgeschermd gedeelte waarin ze rustig kunnen spelen. Wel zo fijn! Kosten: €4,50 per kind.
 •     Internationaal lichtfestival in kasteel Doornenburg, 1 t/m 9 maart van 19:00 tot 22:00 uur. Het worden magische avonden in Doornenburg! Langs de route word je verrast door 12 prachtige lichtinstallaties van verschillende kunstenaars. Kosten: Volwassenen €7,- en kinderen €3,50.
 •     Kidspret Deventer in de Grote Lebuinuskerk, 18 t/m 22 februari. Ze zetten deze voorjaarsvakantie de kerk op zijn kop! In de kerk staan allemaal springkussens en er is een silent-disco en ook kan er gespeeld worden op de playstation! En voor papa en mama is er een terras om lekker te zitten. Kosten: Volwassenen (inclusief koffie of thee) €2,- en kinderen €6,50.

 

 

Regio Midden & Zuid

 

 •     Burgers’ Light in Burgers Zoo in Arnhem, 23 februari t/m 9 maart. Wordt deze vakantie niet alleen betoverd door de dieren, maar ook door het mooie lichtspektakel in Burgers Zoo. De dierentuin is mooi verlicht en langs de route zijn er allerlei lichtshows. Én het is ook nog eens veel goedkoper om ‘s avonds naar de dierentuin te gaan. Kosten: vanaf 18 uur betaal je 10 euro per persoon.
 •     MOTORbeurs in Utrecht, 14 t/m 17 februari. Heb jij een motormuis in huis? Dan is di teen uitje voor jullie! Op de MOTORbeurs in Utrecht vind je van alles over motoren. Ga naar een stuntshow en bewonder alle motoren die staan uitgestalt. Ideaal uitje voor de papa-dag! Kosten: €16,50 (of €12,- voor een avond ticket)
 •     Modelbouwshow in Goes (Zeelandhallen), 23 en 24 februari. Leuk voor jong en oud en een ideal uitje om naar toe te gaan met opa! Met het ticket naar de Modelbouwshow heb je ook toegang tot het ‘Festijn met Bouwsteentjes’ van LEGO. Dubbel feest dus! Kosten: Volwassenen €11,- en kinderen €5,-.
 •     Blijdorp Kids avond in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, 1 en 2 maart. Ga op pad in Diergaarde Blijdorp met je versierde lampion tijdens een spannende avondwandeling. Of loop ‘s middags over de bodem van de ocean in het Oceanium. En vanaf 18.00 uur staan de lekkerste pannenkoeken voor je klaar dus smullen maar! Kosten: Volwassenen €29,50 en kinderen €22,50.
 •     Lentekriebels festival in Theater aan het Spui in Den Haag, 25 februari t/m 3 maart. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er veel voorstellingen voor jong en oud tijdens het Lentekriebelsfestival. Maar er zijn ook heel veel leuke activiteiten zoals het poepspel, raden wat er in de kriebelbakken zit (gatsieee), je kan je eigen weerbericht maken en de kids krijgen ook nog een leuk cadeautje! Kosten: verschillend per voorstelling.
 •     FEESTival in het Hofpleintheater in Rotterdam, 27 februari t/m 1 maart. Drie dagen lang een leuk programma met nog leukere voorstellingen en activiteiten. Kom langs om te knutselen of doe mee met een workshop of de backstage tour. Kijk vooral even in het programma want er is heel veel te beleven. Kosten: een strippenkaart kost €1,- en daar kan je heel veel leuke dingen mee doen!

 

Fijne vakantie!