MamaGoesHere baby- & peuterclub

Een kerstvakantie boordevol leuke activiteiten met je kids!

Het is soms met een dubbel gevoel: je kijkt enorm uit naar de kerstvakantie maar anderzijds kan het soms ook lastig zijn om voldoende activiteiten te bedenken zodat je  kinderen zich ook binnen gezellig vermaken terwijl het weer koud en guur is. Tijd om daar verandering in te brengen met leuke ideeën voor de kerstvakantie!

Oh dennenboom

Mocht de kerstboom nog niet prijken in je woonkamer, dan is het versieren van de kerstboom tijdens de kerstvakantie hét moment bij uitstek om dat te doen. Je bent er niet alleen een hele dag zoet mee maar het is bovendien erg gezellig om te doen met je kinderen.

Staat de kerstboom al in vol ornaat te schitteren, dan kan het leuk zijn om samen kerstliedjes in te studeren. Haal die piano terug vanonder het stof en maak samen muziek. Kun je geen instrumenten bespelen, dan vind je online ongetwijfeld heel wat leuke kerstliedjes die je samen kunt oefenen. Het is alvast de ideale voorbereiding voor een bijzondere kerstavond!

Het begin van de kerstvakantie is het ultieme moment om kerstkaartjes te maken. Laat je kinderen zelf online kaartjes ontwerpen en wacht even het resultaat af. Uiteindelijk kun je nog steeds dingen wijzigen maar misschien verrassen ze je wel helemaal met hun unieke ontwerp.

Cadeautjestijd

Wanneer de verlanglijstjes van familieleden en vrienden voor Kerstmis worden uitgewisseld, is het altijd een bijzonder fijn moment. Wat volgt is het zoeken naar gepaste cadeaus. Je kunt de stad intrekken om samen met je kinderen een heuse cadeautjesjacht te organiseren. Gecombineerd met een warme chocomelk en/of het bezoeken van de schaatsbaan is dat altijd een leuke activiteit.

Ben je echter op zoek naar kerstcadeaus met een persoonlijke twist en wil je de drukte van de stad vermijden, dan kun je gemakkelijk van thuis uit aan de slag gaan.  Verzamel enkele persoonlijke foto’s en geef een extra twist aan de cadeaus op het lijstje. Zo zorg je ervoor dat het cadeautje op het verlanglijstje een echte verrassing wordt onder de kerstboom. 

Het online uitzoeken van leuke kerstcadeaus die je zelf kunt aanpassen met persoonlijke foto’s en quotes, is kerstfun ten top met je kids! Staan er verzorgingsproducten op het lijstje, maak er dan iets bijzonders van. Pas de cadeaus aan met foto’s en leuke uitspraken die tijdens elk familiefeestje weer worden verteld.  Wanneer de cadeautjes thuis worden afgeleverd, kun je samen creatief aan de slag om ze in te pakken. Voorzie voldoende inpakpapier en versieringen en ga samen aan de slag. 

De kerstvakantie zal straks nog te kort zijn om alle leuke activiteiten rond te krijgen!