Parijs_met_kinderen
Blog

Parijs met kinderen

Parijs is de stad van de liefde, maar wist je dat Parijs ook super leuk is voor een familie stedentrip? Ik geef je graag de tips over wat je in Parijs niet mag missen met kleine kinderen én hoe je je stedentrip kunt combineren met Disneyland Parijs!

Parijs met kinderen

1. Museum Arts et Métiers + “onderzeeboot” metrostation

Het Museum Arts et Métiers is ontzettend leuk voor kinderen! Ontdek wat er allemaal is uitgevonden en hoe alles er vroeger uit zag. En ga met de metro naar het museum. Het metrostation Arts et Métiers is denk ik wel de mooiste van alle metrostations in Parijs en zeker voor kinderen! Het hele station is gemaakt van koperen platen en door de enorme tandwielen lijkt het net alsof je in een onderzeeboot  bent. Past helemaal bij het museum dus:)

Kosten: Mocht je op de eerste zondag van de maand in Parijs zijn, dan moet je die dag naar Museum Arts et Métiers gaan. Het museum is dan namelijk gratis toegankelijk! Op alle andere dagen betalen bezoekers boven de 26 jaar 8 euro en voor de bezoekers jonger dan 26 is het museum elke dag gratis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Chiquito007 (@chiquitocmoi) op

2. Fietsen door Parijs

Parijs is superdruk, dus de metro is fantastisch alleen zie je niet zoveel zo onder de grond. En wij Nederlanders houden natuurlijk van fietsen, dus pak ook lekker de fiets als je in Parijs bent! Fiets bijvoorbeeld langs de Eiffeltoren, Louvre, Pont Neuf, Champs Elysees en Les Truilleries. Tip: ga op zoek naar een tour met een Nederlands sprekende gids. Bekende tours zijn bijvoorbeeld Paris by bike, Bajabikes en Holland Bikes. Zo zie je dus heel veel, ben je niet zoveel tijd kwijt én leer je veel van de Nederlandse gids.

3. Louvre fotomomentje

Het Louvre kan wat saai zijn voor kinderen, dus persoonlijk zal ik dit museum niet bezoeken als je met kleine kinderen bent. Maar omdat het zo’n bijzonder gebouw is, moet je wel eventjes een foto à la de toren van Pisa maken. En dan bedoel ik dus dat papa of mama op de grond moet liggen en je zoon of dochter net doet alsof het puntje van het Louvre wordt aangeraakt;)

4. De Eiffeltoren beklimmen

De Eiffeltoren is 324 meter en vanaf boven zie je dus de hele stad! Tot de tweede etage (zo’n 115 meter hoog) kan je met de trap omhoog. Goed voor je beenspieren dus! Wil je nog hoger, dan moet je de lift nemen. Op de eerste etage kan je over een glazen vloer lopen en zo’n 57 meter omlaag kijken. Als je zo’n 700 traptreden hebt gelopen en je op de tweede etage bent, heb je een supermooi uitzicht!

Kosten: Met de trap omhoog is voor volwassenen €7,-, jongeren (12 t/m 24 jaar) €5,- en kinderen (4 t/m 11) €3,-.

5. De trappen van de Sacré Coeur

Alweer klimmen! Maar de trappen bij en in de Sacré Coeur zijn niets vergeleken met de Eiffeltoren. Het is al leuk om op de trappen voor de Sacré Coeur de straatartiesten te bewonderen, maar je kan ook verder naar boven en naar de top van de Sacré Coeur zelf. Wederom een mooi uitzicht over de stad, maar dan vanaf een andere plek☺

Kosten: Gratis, maar als je de Sacré Coeur wilt beklimmen is het €6,- voor volwassenen en €4,- voor kinderen.

6. Wandeling langs de Seine en Parc Rives de Seine

De Seine loopt dwars door Parijs heen, dus tijdens een weekendje Parijs loop je waarschijnlijk meerdere keren van de ene naar de andere kant. Maar je kan ook langs de kade van de Seine lopen. Bij Parc Rives de Seine vind je allerlei terrasjes maar ook heel veel speelmogelijkheden voor de kids. Klimmen op een klimmuur, verschillende speeltuinen, hangmatten en nog veel meer leuks. Je vindt Parc Rives de Seine tussen Musée d’Orsay en Pont de l’Alma.

Kosten: Gratis!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Paris Mania (@parismaniaofficial) op


7. Jardin du Luxembourg

Nog een mooie plek om te spelen vind je in Jardin du Luxembourg. De grote, groene tuinen van Palais du Luxembourg hebben veel kindvriendelijke speelplekken. Ze hebben grote speeltuinen, een draaimolen, poppentheater en bij de grote fontein kan je miniatuurbootjes huren die je zelf kan besturen. Dit park is een top plek om even tot rust te komen of misschien zelfs voor een middagdutje;)

Kosten: Gratis!

8. Tijd voor een crêpe!

Na al dat lopen en fietsen moet er natuurlijk ook uitgerust worden en iets worden gegeten. Naast een lekker Frans croissantje hebben ze in Parijs ook de allerlekkerste crêpes! De kraampjes zijn overal te vinden, en je mag Parijs niet verlaten zonder een crêpe te hebben gegeten. Mijn favoriet is een crêpe met Nutella en kokos!

9. Speeltuin in Jardin Nelson-Mandela

Om de hoek bij het Louvre ligt dit park met een gigantische speeltuin! En met gigantisch bedoel ik 2500 m2 aan speeltuin. Mega groot dus! Er is een kleinere speeltuin voor kinderen onder de 7 en hun ouders en een grote speeltuin voor kinderen boven de 7. En in de grote speeltuin zijn dus geen ouders toegestaan, haha. Grote glijbanen, touwbanen, tunnels, ze hebben hier van alles!

Kosten: Gratis!

10. Onder de grond in Parijs

Dit is niet een uitje wat je moet gaan doen met jonge kinderen, maar als je kinderen al wat ouder zijn is dit misschien wel een spannend uitje! Onder de grond van Parijs zijn namelijk heel veel gangenstelsels die samen 300 km lang zijn. In deze gangen liggen, schrik niet, heel veel skeletten. De ondergrondse gangen werden namelijk als “begraafplaats” gebruikt omdat des tijds alle andere begraafplaatsen in Parijs overvol waren. De tour duurt ongeveer 45 minuten en laat je een klein deel zien van alle gangen onder Parijs. Dit is dus een uitje voor de echte durfals.

Kosten: Volwassenen betalen tussen de 13 en 29 euro. Wil je niet 1 a 2 uur in de rij staan, dan koop je je ticket online van te voren. Dit is wel duurder dan dat je je ticket on-the-spot koopt, maar dit scheelt je dus wel wachten! Bezoekers onder de 18 jaar betalen 5 euro entree.

11. Ritje in metrolijn 1 en 14

De metro in Parijs is sowieso leuk om in te gaan, omdat heel veel metrostation in Parijs een bepaald thema hebben. Maar de lijnen 1 en 14 zijn al helemaal leuk. En daarvoor moet je helemaal vooraan zitten. Deze twee lijnen hebben namelijk geen machinist! Als je voorin zit, voel je je zelf een beetje de machinist want door het grote raam zie je alles super goed.

12. Klokkenluider van de Notre Dame

Een bezoekje aan deze bijzondere kerk kan natuurlijk niet missen in je citytrip met kids! Kan jij de klokkenluider spotten? Of zie je een standbeeld bewegen? Het is hier altijd héél druk met een mega rij om naar binnen te gaan. Met kinderen in de rij staan om naar binnen te gaan zou ik niet doen, maar mocht je geluk hebben en het is rustig dan kan je natuurlijk wel even naar binnen!

13. Dieren kijken bij Grande Galerie de l’Évolution

De Grande Galerie de l’Évolution is een onderdeel van het Franse Muséum National d’Histoire Naturelle. Dit deel van het museum is heel bijzonder en helemaal leuk voor kinderen én papa en mama! Het gebouw alleen al is prachtig en eenmaal binnen zie je allerlei geraamtes van uitgestorven soorten vogels en zoogdieren en vitrines vol met fossielen. Ook zie je allerlei levensgrote dieren, waaronder olifanten en giraffen.

Kosten: Voor iedereen onder de 26 jaar is dit museum gratis(!), boven de 26 jaar betaal je 10 euro entree.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alan Riou (@milsan1100) op


14. In de achtbaan in Jardin d’Acclimatation

Jardin d’Acclimatation is de oudste speeltuin van Parijs en misschien ook wel de leukste! Een mooi park waar je van alles ziet. Van ouderwetse achtbanen en veel klimrekken tot een tochtje met de boot door de jungle en zelfs een boerderij. Als papa dan bij de kids blijft, dan kan mama zich vermaken in het museum van Louis Vuitton wat ook in het park staat.

Kosten: Entree tot het park is 5 euro voor iedereen boven de 3 jaar. Daarnaast betaal je een klein bedrag per attractie.

Disneyland Parijs

Een weekendje Parijs kan je “gemakkelijk” combineren met een tripje naar Disneyland Parijs. Ben je met de auto naar Parijs gereden dan rijdt je in een half uur naar het pretpark. Maar eigenlijk is het slimmer om met de trein naar Parijs en naar Disneyland Parijs te gaan. Zo zit je niet met parkeren en het centrum van Parijs is erg druk, dus ik zou de gemakkelijke weg kiezen en met de Thalys gaan! Ga je vanuit Parijs naar Disneyland dan ben je vanaf station Nation met 35 minuutjes in Disneyland Parijs.

Fijne is ook dat vanaf 31 maart 2019 er vanaf Amsterdam Centraal tweemaal daags een directe trein naar Disneyland Parijs vertrekt. De treinrit duurt nog geeneens 4 uur en als je goed boekt kost een enkeltje maar 35 euro. Vroeg boeken dus!

Tip: Disneyland Fastpass

Met kinderen moet je een beetje meer geduld hebben natuurlijk. Daarom heb je ook wel echt 2 à 3 dagen nodig om het hele park rond te gaan. Om niet in alle lange rijen te hoeven staan is er de Disneyland Fastpass. Deze Fastpass haal je op bij de ingang van een attractie en geeft aan op welke tijd je moet terugkomen. Zo kan je in de tussentijd andere attracties bezoeken en hoef je dus niet in de rij te staan!

Tip: Babyswitch

Het klinkt een beetje raar, maar het is zó handig! Disneyland snapt gezinnen heel goed en geeft ouders de mogelijkheid om om de beurt een attractie in te gaan zonder een tweede keer in de rij te hoeven wachten. Zo kun je dus na elkaar die enge achtbaan in waar je kind nog niet in mag!

Parijs is dus niet alleen de stad van de romantiek, maar ook zeker de stad voor een leuk familietripje. En al helemaal leuk als je het combineert met Disneyland Parijs!

Wil je nog meer inspiratie over waar je volgende familie vakantie heen moet gaan? Misschien zijn deze blogs wel iets voor je: