Blog

De 5 beste en meest originele verstoptips voor de paaseieren

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het zijn… Paaseitjes! Een Paasontbijt is leuk, maar Pasen draait voor de kids natuurlijk om de zoektocht naar de paaseitjes. En die speurtocht naar de paaseieren moet natuurlijk niet té makkelijk zijn waardoor ze binnen 10 minuutjes al klaar zijn, toch? Hulp nodig? Met deze 5 leuke, originele paasei verstop-tips willen je kids straks het hele jaar paaseieren zoeken!

 

Paasei-bingo

BINGOOOO! Voordat je de paaseieren verstopt, nummer je alle eieren. Ieder kind die meedoet aan de paasei-zoektocht krijgt van te voren een bingokaart. Je kunt kiezen voor 9 cijfers, maar als je fanatieke paasei-zoekers hebt kan je er ook voor kiezen om meer cijfers erop te zetten. Wie het eerst alle nummers op zijn bingokaart kan afstrepen, en dus al zijn paaseitjes heeft gevonden, heeft gewonnen!

Ieder zijn eigen kleur

Niet iedereen is even goed in paaseieren zoeken. Of.. niet iedereen neemt het niet even serieus. Om ieder kind de ruimte te geven om de grote zoektocht naar de paaseieren op zijn eigen tempo te doen heb ik een gouden tip: geef ieder kind een eigen kleur eitjes. Daarmee voorkom je ook de traditionele-paaseieren-eerlijk-verdelen-ruzie

Paaseieren zoeken met de schatkaart

Mama en papa moeten dit even goed voorbereiden, maar dan heb je wel een hele originele paasei zoektocht! Teken de tuin uit en geef aan waar ze moeten zoeken. Je moet het natuurlijk niet te gemakkelijk maken, dus maak de schatkaart niet té gedetailleerd. Of maak juist een cryptische kaart, waarin je de tuin verdeeld in vlakken en aangeeft hoeveel eieren er in welk vlak liggen.

Op zoek naar het Gouden Ei

Het mooiste ei van allemaal wilt iedereen natuurlijk vinden! Als alle gekleurde eitjes zijn gevonden, wordt er nog één keer een ei verstopt, en wel een hele speciale: het Gouden Ei! Wie is de gelukkige en vindt het mooiste paasei? Vaak zijn er bij de HEMA of Action speciale paaseieren te vinden. Mocht je het nu makkelijker voor jezelf willen maken, kies dan voor het Zilveren Ei in plaats van het Gouden Ei. Dit kan je namelijk gemakkelijk maken met zilverfolie;)

Rollen omgedraaid

En nu jullie! Het is nu tijd dat mama en papa gaan zoeken tussen de bloempotten en struiken naar de goed verstopte paaseieren die de kinderen hebben verstopt. Want wat is er nu leuker dan een wedstrijdje tussen mama en papa? Wedden dat mama wint!