Blog

in het hoogseizoen de helft goedkoper op vakantie

Als jullie in de eerste of de laatste week van het hoogseizoen reizen, kan je vakantie zomaar een paar honderd euro per persoon goedkoper zijn. Van de 8 weken hoogseizoen in de zomer zijn week 3, 4 en 5 het duurst om te reizen, zo blijkt uit onderzoek.

Voor het onderzoek werden van vijf populaire vakantiebestemmingen de prijzen vergeleken van alle aanbieders. En wat bleek? Exact dezelfde vakantie naar Griekenland is in de achtste week van het hoogseizoen ruim 300 euro goedkoper dan in de derde week. Het scheelde bijna de helft, met dezelfde zonzekerheid.

500 euro per persoon goedkoper
Ook een vliegvakantie naar Curaçao met verblijf in een hotel bleek bijna 500 euro per persoon te schelen. Kostte de reis in de tweede week van het hoogseizoen 1.287 euro, in de laatste week hoefde je nog maar 817 euro per persoon te betalen. Het moment van boeken maakte hierbij geen verschil.

Vertrek op een maandag
Het prijsverschil geldt niet alleen voor de verschillende weken in de vakantie, maar ook welke dag van de week je reist of aankomt. Het weekend is vaak duurder dan het begin van de week.

Weekendje weg
Je vertrekdag en -week checken kan je dus heel veel geld besparen waar je dan weer andere leuke dingen van kunt doen. Lekker een weekendje weg, bijvoorbeeld.