Blog

Ook in het hoogseizoen de helft goedkoper op vakantie

Als jullie in de eerste of de laatste week van het hoogseizoen reizen, kan jullie vakantie zomaar een paar honderd euro per persoon goedkoper zijn. Van de 8 weken hoogseizoen in de zomer zijn week 3, 4 en 5 het duurst om te reizen, zo blijkt uit onderzoek van waarschijntdezonwel.nl

Voor het onderzoek werden prijzen van alle aanbieders vijf populaire vakantiebestemmingen bekeken. Exact dezelfde vakantie naar Griekenland bleek bijvoorbeeld in de achtste week van het hoogseizoen ruim 300 euro goedkoper te zijn dan in de derde week. Het scheelde bijna de helft, met dezelfde zonzekerheid.
500 euro per persoon goedkoper

Ook een vliegvakantie naar Curaçao met verblijf in een hotel bleek bijna 500 euro per persoon te schelen. Zo kostte de reis in de tweede week van het hoogseizoen 1287 euro maar in de laatste week nog maar 817 euro per persoon.
Vertrek op een maandag

Het prijsverschil geldt niet alleen voor de verschillende weken in de vakantie, maar ook welke dag van de week je reist of aankomt. Het weekend is vaak duurder dan het begin van de week.

Je vertrekdag en -week checken kan je dus heel veel geld besparen. Daar kun je bijna nog een keer van op vakantie!

[bron: Telegraaf.nl]